بهداشت و درمان

خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری‌شده

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، زایده معصومه تقی زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم گفت: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب بخش مهمی از کنترل آسم است زیرا چاقی یکی از مشکلات مرتبط با آسم مربوط است.

وی افزود: اگر میزان کالری مصرفی بیشتر از میزان سوخت باشد، قطعا فرد چاق می شود. این وضعیت نه تنها برای سلامتی فرد مضر است، بلکه علائم آسم را نیز تحریک می کند. افراد چاق علائم آسم شدیدتری دارند و داروهای بیشتری مصرف می کنند، بنابراین همیشه بهتر است وزن متعادلی داشته باشید.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه جات و افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده شیوع آسم را افزایش می دهد. مطالعات نشان می دهد افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا 3 بیشتری مصرف می کنند کمتر مستعد ابتلا به آسم هستند.

وی تصریح کرد: همچنین افرادی که به اندازه کافی میوه، ویتامین C و E و به طور کلی آنتی اکسیدان مصرف نمی کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می شوند. به نظر می رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها، مانند میوه ها، سبزیجات و روغن زیتون بیشتر، اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی دارد.

تقی زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی منابع خوب امگا 3 هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن هایی که درصد زیادی امگا 6 دارند خودداری شود.

توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به آسم

وی با بیان اینکه اکثر مبتلایان به آسم دچار کمبود ویتامین D هستند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند اما نور مستقیم خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی افراد به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند که حساسیت تلقی نمی شود اما علائم آسم را تشدید می کند. برخی از افراد به تخم مرغ، شیر یا ماهی نیز حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کم این غذاها می تواند باعث واکنش های آلرژیک و تحریک آسم شود. از آنجایی که آلرژی منجر به تشدید علائم آسم می شود، اگر والدین احساس می کنند که هر غذایی تنگی نفس کودک را تشدید می کند، باید آن ماده غذایی را در رژیم غذایی کودک محدود کنند. فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه از جمله این غذاها هستند.

چه موادی علائم آسم را تشدید می کند؟

وی بیان کرد: سولفیت یکی از موادی است که برای کمک به تازگی غذا و جلوگیری از رشد کپک به غذاها اضافه می شود اما همین ماده می تواند منجر به تشدید علائم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت ها در برخی از غذاها مانند میوه های خشک، میگو، آب میوه های اسیدی، نوشابه های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب مواد غذایی ضروری است.

تقی زاده تصریح کرد: درصد زیادی از مبتلایان به آسم دچار اختلال رفلاکس اسید معده هستند که کنترل آسم را سخت می کند. کاهش وزن در این افراد یکی از راه های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که علائم رفلاکس اسید معده را تشدید می کنند نیز راه حل های موثری در این زمینه هستند.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده های غذایی نیز می تواند از ترشحات معده تشدید کننده رفلاکس جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران آسمی از کورتون به صورت استنشاقی یا سایر داروها استفاده می کنند و به همین دلیل بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، بنابراین توصیه می شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند. و مصرف نمک و غذاهای غنی از نمک را محدود کنید.

وی تصریح کرد: بیماران آسمی نیز باید میزان کلسترول و چربی را در رژیم غذایی خود کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هرگونه تغییر در عادات غذایی باید با کارشناسان تغذیه مشورت کنید.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا