سلامت خانواده

PIR -SALIHI هشدار در مورد کوتاه موارد مهم – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به نقل از خبرگزاری مهر رگ، ثابتوی در کنفرانس معاونان غذا و پزشکی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، وی بر عملیاتی شدن جلسات تأکید کرد و از معاونان خواست که به جای سخنرانی به دنبال راه حل های اجرایی باشند.

مهدی ثابتوی با اشاره به کاهش منابع ارزی ، گفت: “در یک ماه گذشته ، شرکت های خارجی به شدت کاهش یافته اند و اگر اوضاع ادامه یابد ، کشور با کمبود موارد حیاتی روبرو خواهد شد.”

وی افزود: بدهی انباشته وزارت بهداشت به حدود 5 تریلیون دلار رسیده است که تا حد زیادی مربوط به خواسته های شرکت های دارویی و تولید کنندگان تجهیزات پزشکی است.

ثابت وی با توجه به عواقب حذف ارز ترجیحی ، گفت: با پرش نرخ ارز از 1 به 2 ، قیمت بسیاری از موارد ضرب شده و بیمه باید این تفاوت را جبران کند.

وی افزود: تأخیر چند ماهه در پرداخت خواسته های داروخانه نیز باعث توزیع موارد خاصی مانند پودر شیر شده است. در عین حال ، بسیاری از تولید کنندگان به دلیل کمبود نقدینگی قادر به خرید ارز یا تهیه مواد اولیه نیستند.

ثابت وی به کاستی های به ظاهر کوچک اما مؤثر مانند برق ، ژنراتورهای دیزل و بسته بندی اشاره کرد و گفت که اینها می توانند کل زنجیره تولید را مختل کنند.

وی افزود: “بدون درگیری بانک مرکزی ، وزارت نفت ، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه ریزی و بودجه ، این چالش ها امکان پذیر نخواهد بود و گزارش های میدانی دانشگاه باید اساس سیاست ملی باشد.”

وی با اشاره به شرایط نامطلوب حوزه پزشکی ، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی ، وی تأکید کرد: حل مشکلات موجود در این زمینه نه تنها با تلاش وزارت بهداشت و همکاری موسساتی مانند بانک مرکزی ، سازمان برنامه ریزی و بودجه ، بیمه ، آداب و رسوم ، وزارت نفت و وزارت ارتباطات ضروری است.

معاون وزیر بهداشت ، کمبود نقدینگی و بدهی سنگین دانشگاه های پزشکی این کشور به شرکت های دارویی و تجهیزات ، گفت که با پیگیری ، 5 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی اختصاص داده شده است ، که به طور عادلانه بین شرکت ها توزیع شده است.

ثابت در برخی موارد ، به دلیل مشکلات اجرایی ، پرداخت به شرکت ها به طور مستقیم انجام نشده است ، اما تلاش هایی از منابع داخلی انجام شده است.

به گفته وی ، حدود 2 تا 5 درصد بدهی تاکنون پرداخت شده است و بقیه برنامه ریزی شده است.

ثابت وی همچنین افزود: علیرغم تصویب پارلمان ، وزارت بهداشت هنوز به وزارت بهداشت پرداخت نشده است و تأکید کرده است که انتقال این اعتبارات به سایر مصارف یک تخلف محسوب می شود.

رئیس سازمان غذا و داروی ، هشدار به مشکلات ارزی ، گفت: “شرکت ها در تأمین ارز و واردات در مشکل هستند و بانک مرکزی در تخصیص و ارز با یک چالش جدی روبرو است.”

وی گفت: “5 میلیون دلار برای ذخایر استراتژیک تعیین شده است ، که برای تأمین نیاز شش ماهه کافی نیست و رقم واقعی حدود 1.5 میلیارد دلار است ، اما امکانات ریالی مربوطه هنوز عملیاتی نشده است.”

ثابت وی با توجه به افزایش قیمت پودر شیر متابولیک و رژیم غذایی ، توضیح داد: به دلیل ارتباط مستقیم با کارخانه های اروپایی ، خرید از بازار ثانویه ساخته شده است که هزینه های خود را افزایش داده است. تغییر نرخ ارز همچنین بر افزایش قیمت ها تأثیر گذاشته و نیاز به پشتیبانی بیمه را افزایش داده است.

سرانجام ، وی مجدداً نیاز به پیگیری مستمر توسط دانشگاه های پزشکی این کشور برای جلوگیری از تجمع بدهی را تکرار کرد و گفت که همکاری با سایر آژانس ها برای حفظ سلامت عمومی ضروری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا