90 درصد اعمال جراحی در کشور به صورت حداقل تهاجمی انجام می شود – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالیدر افتتاحیه این کنگره ضمن قدردانی از دست تمرینکنندگان برگزاری کنگره ابراز امیدواری کرد که این همایش علمی نقطه عطفی برای توسعه و تعالی لاپاراسکوپی در عرصه ملی و دانشگاهی باشد.
رئیس نوزدهمین کنگره بین المللی جراحی و تکنیک های کم تهاجمی ایران با اشاره به گذشت سه دهه از شکل گیری و شکل گیری آن دریافت کنید لاپاراسکوپی در ایران گفت: امروزه با توجه به پیشرفت تحصیلی، افزایش مهارت متخصصان، برنامه ریزی می بینم و فناوری های نوین و…، شرایط مناسبی برای استفاده از جراحی های مدرن لاپاراسکوپی فراهم شده است.
زالی وی لاپاراسکوپی را جزء لاینفک روش های جراحی دانست که امروزه در بیش از 90 درصد جراحی های شکم و قفسه سینه و جراحی های چاقی موثر است.
به گفته وی، با پیشرفت تکنولوژی و توسعه بخش های آموزشی در آینده شاهد توسعه جراحی های لاپاراسکوپی و کم تهاجمی خواهیم بود.
زالی وی کار گروهی را زیربنای اصلی جراحی های کم تهاجمی خواند و یادآور شد: در آینده شاهد حرکت روش های جراحی به سمت کم تهاجمی خواهیم بود و اکثر موارد جراحی به جز موارد خاصی که با روش لاپاراسکوپی قابل انجام نیستند با این روش انجام می شود. منع مصرف این نوع جراحی در نظر گرفته می شود
وی ابراز امیدواری کرد با پیشرفت های علمی و فناوری، شاهد توسعه بیشتر جراحی های لاپاراسکوپی باشیم.
زالی وی سپس به برخی از جراحیهای لاپاراسکوپی از جمله روشهای NOTES و سایر تکنیکهای جدید جراحی لاپاراسکوپی اشاره کرد که میتوان بدون اسکار جراحی از طریق بینی، دهان یا واژن و راست روده انجام می شود و باعث کاهش اسکار زخم، کاهش درد و زمان بستری و هزینه های درمان می شود.
به گفته وی، امروزه تقریبا بیش از 90 درصد از جراحی ها کولورکتال و چاقی از طریق لاپاراسکوپی انجام می شود.
زالی وی همچنین خاطرنشان کرد: در گذشته جراحی های لاپاراسکوپی در کودکان و سالمندان به دلیل کوچک بودن یا خطرات کمتر انجام می شد، اما امروزه بسیاری از جراحی ها در این دو گروه با استفاده از تکنیک ها و تجهیزات مدرن و تجهیزات لاپاراسکوپی قابل انجام است.
رئیس کنگره از دیگر موارد استفاده از جراحی های لاپاراسکوپی برای سرطان هاست راست روده وی خاطرنشان کرد و یادآور شد: با تبحر و تبحر متخصصان جراحی و همچنین با تجهیزات جدید می توان با رعایت احتیاطات لازم در دوران بارداری (سه ماهه دوم بارداری) کلیه اعمال جراحی را انجام داد.
زالی وی با بیان اینکه امروزه جراحی لاپاراسکوپی جای خود را در درمان سرطان باز کرده است، امکان استفاده از انواع لیزر در بافت های عمیق تر را از دیگر قابلیت های لاپاراسکوپی برشمرد.
زالی وی با اشاره به گسترش استفاده از هوش مصنوعی در پزشکی، خاطرنشان کرد: با کمک هوش مصنوعی می توان بسیاری از طرح های درمانی و جراحی و نتایج آنها را قبل از عمل بررسی کرد و از هوش مصنوعی در ایجاد الگوریتم های درمانی، طراحی استفاده کرد. بهترین طرح جراحی به بیمار کمک می کند و چنین مواردی به جراح کمک می کند.
وی با اشاره به اینکه انواع فناوری های جدید با لاپاراسکوپی ادغام می شود، یادآور شد: با مداخلات فناوری جدید می توان بسیاری از چالش ها را حل کرد.
زالی وی با اشاره به افزایش و توسعه روش های نوین پزشکی در کشور خاطرنشان کرد: سال اخیراً با کمک اساتید و متخصصان نخبه، مفهوم و کاربرد لاپاراسکوپی در کشور ما رایج شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان سخنان خود از همگان تقدیر کرد تمرینکنندگان در برگزاری این همایش ابراز امیدواری شد که نتایج این همایش سه روزه و دستاوردها و آموزه های جدید آن موجب ارتقای علمی همکاران و ارائه خدمات پزشکی و رفع آلام بیماران و مبتلایان شود.