سلامت خانواده

9 دلیل شگفت انگیز برای مصرف روزانه هویج

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ هویج یکی از بهترین غذاهایی است که با فواید بی شماری می توان از آن استفاده کرد. هویج انواع مختلفی دارد و در رنگ های نارنجی، سفید، زرد، بنفش و قرمز یافت می شود. هویج نارنجی رنگ رایج ترین نوع این ریشه مغذی است و رنگ نارنجی جذاب هویج به دلیل وجود ماده ای به نام بتاکاروتن در آن است. هویج حاوی 87 درصد آب، 1.5 درصد نیتروژن، 0.02 درصد چربی، 8 درصد کربوهیدرات، حدود 1.5 درصد سلولز و مقدار قابل توجهی ماده رنگی کاروتن (ویتامین A) و انواع دیاستازها و ویتامین های A، B، C، D.E، که فواید مختلفی دارد.

1. سلامت چشم
مصرف هویج به تضمین سلامت چشم کمک می کند. این به دلیل وجود بتاکاروتن، ترکیب فعال ویتامین A است. علاوه بر این، کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتین نیز به ارتقای سلامت چشم و جلوگیری از بیماری‌های دژنراتیو مانند آب مروارید و کاهش بینایی کمک می‌کنند.

2. کاهش وزن
هویج کالری کمی دارد و حاوی مقادیر زیادی فیبر غذایی است که به افزایش سیری کمک می کند. بنابراین، وقتی هویج می خورید، در مقایسه با سایر غذاهای کم فیبر، در واقع سریعتر احساس سیری می کنید. همچنین می توان آن را یک میان وعده عالی برای گرسنگی اواخر شب در نظر گرفت.

3. سلامت روده
محتوای بالای فیبر موجود در هویج به هضم غذا و سلامت روده کمک می کند. هویج حاوی فیبر محلول و نامحلول است که میکرو فلور مفید روده را تضمین می کند و در نتیجه از شرایطی مانند یبوست جلوگیری می کند.

4. مصونیت
محتوای بالای ویتامین A سیستم ایمنی سالم را تضمین می کند. هویج همچنین حاوی مقداری ویتامین C است که به دلیل خواص پیشگیری از بیماری شناخته شده است. آنتی اکسیدان های موجود نه تنها کنترل رادیکال های آزاد را تضمین می کنند، بلکه به تقویت ایمنی بدن شما نیز کمک می کنند.

5. کنترل قند خون
هویج، اگرچه به عنوان غذاهایی با شاخص گلیسمی متوسط ​​تا بالا (GI) طبقه بندی می شود، اما دارای بار گلیسمی به طور شگفت انگیزی پایین است، یعنی مقدار کربوهیدرات در هر گرم غذا. از این رو، آنها را به یک انتخاب غذایی عالی برای بیماران دیابتی و کسانی که مراقب مصرف کربوهیدرات خود هستند تبدیل می کند.

6. خواص آنتی اکسیدانی
هویج سرشار از دو آنتی اکسیدان اصلی، کاروتنوئیدها و آنتوسیانین ها است. این خواص آنتی اکسیدانی هویج نه تنها از بیماری های جدی مانند سرطان محافظت می کند، بلکه برای قلب ما نیز مفید است.

7. خواص کاهش دهنده کلسترول
فیبر محلول موجود در هویج علاوه بر تامین سلامت بهتر روده، به کاهش سطح کلسترول، به ویژه کلسترول LDL در خون نیز کمک می کند. از آنجایی که سطح کلسترول بالا و بیماری های قلبی دست به دست هم می دهند، مصرف منظم هویج به افراد مبتلا به مشکلات قلبی عروقی توصیه می شود.

8. پوست و موی سالم
به لطف خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این غذای فوق العاده، مصرف هویج می تواند پوستی سالم، درخشان و موهایی زیبا به شما بدهد. هویج همچنین حاوی ویتامین E است که به دلیل خواص ضد پیری آن شناخته شده است که هم برای مو و هم برای پوست مفید است.

9. افزایش متابولیسم
آب هویج حاوی فسفر است که باعث افزایش سرعت متابولیسم در بدن، کاهش درد پس از ورزش و استفاده بهینه از انرژی در بدن می شود. همچنین آب هویج سرشار از ویتامین B کمپلکس است که به تجزیه پروتئین، گلوکز و چربی کمک می کند، متابولیسم را افزایش می دهد و در عضله سازی نقش دارد و بر این اساس به کاهش وزن کمک می کند.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا