8 دلیل مهم برای نوشیدن یک لیوان شیر در روز
به گزارش خبرآنلاین، شیر به دلیل داشتن ویتامین بالا و چندین فواید دیگر برای سلامتی، یکی از پایه های اصلی بسیاری از رژیم های غذایی است و خوردن آن در صبح به ویژه توصیه می شد. حتی امروزه، بسیاری از مردم شیر را با غلات صبحانه، با قهوه و کاکائو می خورند.
همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: روز جهانی شیر در حالی جشن گرفته می شود که به نظر می رسد هنوز دقیقاً از میزان ویتامین ها و مواد معدنی یک لیوان شیر ۲۵۰ میلی لیتری اطلاعی نداریم. به گزارش تایمز آو ایندیا، در این مقاله تمام ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این غذای فوق العاده سالم روزانه را فهرست کرده ایم.
ویتامین دی: یکی از مواد مغذی برجسته شیر ویتامین D است. این ویتامین که به “ویتامین آفتاب” معروف است برای سلامت استخوان ها بسیار مهم است. ویتامین D به بدن کمک می کند تا کلسیم را جذب کند و استخوان های ما قوی و سالم بمانند. بر اساس مطالعه ای که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است، مصرف کافی ویتامین D با کاهش خطر پوکی استخوان و شکستگی در افراد مسن مرتبط است.
کلسیم: شاید شناخته شده ترین ماده مغذی موجود در شیر کلسیم باشد. یک وعده 250 میلی لیتری شیر حاوی حدود 300 میلی گرم کلسیم است که تقریباً 30 درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای بزرگسالان است. کلسیم برای رشد و حفظ استخوان ها و دندان های قوی ضروری است. مؤسسه ملی بهداشت هند خاطرنشان می کند که کلسیم همچنین در عملکرد ماهیچه ها، سیگنال دهی عصبی و سلامت قلب نقش دارد.
ویتامین B12: شیر همچنین منبع عالی ویتامین B12 است که در هر وعده 250 میلی لیتری حدود 1.2 میکروگرم از این ویتامین را تامین می کند که 50 درصد از مصرف روزانه توصیه شده است. ویتامین B12 برای حفظ سلول های عصبی سالم و تولید DNA حیاتی است. همچنین نقش مهمی در پیشگیری از کم خونی مگالوبلاستیک دارد که می تواند افراد را خسته و ضعیف کند. تحقیقات دانشگاه هاروارد نشان می دهد که سطوح کافی ویتامین B12 برای تولید انرژی و سلامت مغز مهم است.
ویتامین ریبوفلاوین (B2): این ویتامین یکی دیگر از مواد مغذی مهم شیر است که در هر وعده 250 میلی لیتری حدود 0.4 میلی گرم ریبوفلاوین یا ویتامین B2 را فراهم می کند. حدود 30 درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می کند. ریبوفلاوین به تبدیل غذا به انرژی کمک می کند و آن را برای فرآیندهای متابولیک ضروری می کند. همچنین از سلامت پوست و تولید گلبول های قرمز حمایت می کند. مجله تغذیه نشان می دهد که ریبوفلاوین برای رشد و سلامت کلی حیاتی است.
فسفر: این ماده همراه با کلسیم در ساختن استخوان ها و دندان های قوی موثر است. یک لیوان شیر 250 میلی لیتری حاوی تقریباً 250 میلی گرم فسفر است که 20 درصد نیاز روزانه توصیه شده را تامین می کند. فراتر از سلامت استخوان، فسفر برای تولید ATP (آدنوزین تری فسفات) و برای حفظ تعادل اسید و باز در بدن مهم است.
پتاسیم: پتاسیم یکی دیگر از مواد معدنی مهم شیر است که 250 میلی لیتر آن حدود 380 میلی گرم یا 8 درصد از ارزش روزانه شیر را تامین می کند. پتاسیم برای حفظ سطح فشار خون سالم، کاهش خطر سکته مغزی و حمایت از عملکرد عضلات ضروری است. انجمن قلب آمریکا بر اهمیت پتاسیم در مقابله با اثرات نامطلوب سدیم و حفظ سلامت قلب و عروق تاکید دارد.
ویتامین A: یک لیوان شیر 250 میلی لیتری حدود 150 میکروگرم ویتامین A را تامین می کند که حدود 20 درصد از نیاز روزانه توصیه شده است. ویتامین A برای بینایی خوب، سیستم ایمنی سالم و عملکرد مناسب قلب، ریه ها و کلیه ها ضروری است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) خاطرنشان می کند که ویتامین A برای حفظ سلامت پوست و غشاهای مخاطی که به عنوان مانعی در برابر عفونت ها عمل می کنند، حیاتی است.
منیزیم: شیر همچنین حاوی حدود 24 میلی گرم منیزیم در هر 250 میلی لیتر است. منیزیم در بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن از جمله سنتز پروتئین، عملکرد عضلات و اعصاب، کنترل قند خون و تنظیم فشار خون نقش دارد.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین