سلامت خانواده

8 خاصیت درمانی شنبلیله برای سلامتی

به گزارش خبرآنلاین از همشهری آنلاین، شنبلیله گیاهی از خانواده حبوبات است. اولین بار در آسیا رشد کرد، اما اکنون در سایر نقاط جهان از جمله هند، شمال آفریقا، خاورمیانه، فرانسه، اسپانیا و آرژانتین رشد می کند.

شنبلیله از دیرباز برای فواید سلامتی خود (از حدود 4000 سال قبل از میلاد مسیح) استفاده می شده است و قدیمی ترین گیاه حبوبات مورد استفاده دارویی است. دانه های آن غنی ترین مواد مغذی هستند و اغلب در پخت و پز استفاده می شوند.

1. برای قلب مفید است

آن داناهی، متخصص تغذیه می‌گوید آهن شنبلیله آن را به غذایی سالم برای قلب تبدیل می‌کند. او می گوید: «بیشتر مردم وقتی به غذاهای غنی از آهن فکر می کنند به گوشت فکر می کنند، اما در گیاهان و دانه هایی مانند شنبلیله نیز یافت می شود. داناهی توضیح می دهد که بدن برای ساختن هموگلوبین، پروتئین موجود در گلبول های قرمز خون که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می کند، به آهن نیاز دارد. جیمی لی مک اینتایر، متخصص تغذیه دیگر می گوید: آهن اکسیژن را به ماهیچه ها و مغز می رساند. “بدون آهن کافی، خستگی و ضعف هم از نظر جسمی و هم از نظر شناختی ممکن است رخ دهد.”

علاوه بر این، تحقیقات علمی نشان می دهد افرادی که آهن کافی مصرف نمی کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی از جمله نارسایی مزمن قلبی هستند. به همین دلیل مهم است که آجیل و دانه هایی مانند شنبلیله را در رژیم غذایی خود بگنجانید، به خصوص اگر رژیم غذایی عمدتاً گیاهی دارید.

2. به کاهش فشار خون کمک می کند

روش دیگری که شنبلیله از سلامت قلب حمایت می کند، تأثیر آن بر فشار خون است. داناهی می گوید تحقیقات علمی و شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد شنبلیله می تواند فشار خون و کلسترول را کاهش دهد. فشار خون بالا و کلسترول بالا دو مورد از بزرگترین عوامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی هستند، به همین دلیل است که این مزیت خاص بسیار قابل توجه است.

3. التهاب را کاهش می دهد

شنبلیله سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند به محافظت در برابر سطوح بالای التهاب مزمن کمک کند. شنبلیله حاوی پلی فنول ها یا ترکیبات گیاهی به نام فلاونوئیدها است که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند، به این معنی که به مبارزه با آسیب رادیکال های آزاد در بدن کمک می کنند. شواهد علمی رو به رشدی وجود دارد که از خواص ضد التهابی فلاونوئیدها حمایت می کند، که نشان می دهد شنبلیله به دلیل محتوای فلاونوئیدی که دارد، ممکن است به طور بالقوه به سرکوب پاسخ التهابی در بدن کمک کند. فلاونوئیدها با مسدود کردن مسیرهای التهابی و حمایت از سیستم ایمنی، از سلول‌ها محافظت می‌کنند و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهند.

4. از افزایش سطح قند خون جلوگیری می کند

شنبلیله اغلب برای کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت استفاده می شود زیرا به نظر می رسد حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد. تحقیقات علمی این موضوع را تأیید می کند: در یک مطالعه، یک گروه از شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع 2 روزانه 10 گرم دانه شنبلیله را که در آب داغ خیس شده بود مصرف کردند، در حالی که گروه دیگری از شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع 2 این کار را انجام ندادند. دو گروه پنج ماه بعد با هم مقایسه شدند و گروهی که دانه شنبلیله خیس خورده را روزانه مصرف می‌کردند نسبت به گروهی که دانه شنبلیله مصرف نمی‌کردند، سطح قند خون به‌طور قابل‌توجهی پایین‌تر بود.

5. به پیشگیری از زوال عقل کمک می کند

دو دلیل اصلی وجود دارد که چرا مصرف منظم دانه شنبلیله ممکن است از سلامت شناختی حمایت کند: یکی خواص ضد التهابی آن است. کاهش التهاب در بدن، به ویژه مغز، می تواند به بهبود اختلالات شناختی کمک کند. دومی به دلیل محتوای منیزیم و آهن آن است.

6. برای روده مفید است

در حالی که هیچ مطالعه علمی به طور خاص بر روی شنبلیله و سلامت روده متمرکز نشده است، چندین ماده مغذی در این گیاه وجود دارد که نشان می دهد می تواند از هضم سالم و سلامت کلی روده حمایت کند. منیزیم، آهن و فیبر که همگی در شنبلیله یافت می شوند، از سلامت روده حمایت می کنند. منیزیم به هضم غذا کمک می کند زیرا به ماهیچه های روده کمک می کند تا آرام شوند. در مورد آهن، عدم دریافت کافی می تواند باعث کاهش اسید معده شود که می تواند باعث مشکلات گوارشی شود. فیبر همچنین نقش مهمی در سلامت دستگاه گوارش دارد.

7. به افزایش شیر مادر کمک می کند

اگر در دوران شیردهی هستید، ممکن است بخواهید شنبلیله بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. چهار مطالعه علمی مختلف نشان داد که مصرف منظم آن به طور قابل توجهی شیر مادر را در مقایسه با دارونماها افزایش می دهد.

8. به رشد مو کمک می کند

شواهد اولیه ای وجود دارد که نشان می دهد عصاره شنبلیله می تواند به رشد مو کمک کند. اما باید توجه داشت که تاکنون مطالعات علمی بسیار کمی انجام شده است و باید تحقیقات بیشتری برای اثبات صحت این رابطه انجام شود.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا