اخبار سلامت

70 درصد پرستاران خشونت کلامی و فیزیکی را تجربه می کنند

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، احمد نجاتیان در مراسم بزرگداشت دکتر مسعود داوودی پزشک فقید در یاسوج در سازمان نظام پزشکی کشور اظهار داشت: به نمایندگی از جامعه بزرگ پرستاری کشور حادثه و ضایعه بزرگ فقدان دکتر داودی برای خانواده محترمشان. این ضایعه را به همه همکاران پزشکی و جامعه سلامت کشور تسلیت می گویم.

وی گفت: زمانی که یکی از کادر پزشکی به این شکل فوت می کند ضرر و زیان زیادی به جامعه سلامت کشور و به تبع آن خانواده متوفی وارد می کند.

70 درصد پرستاران خشونت کلامی و فیزیکی را تجربه کرده اند

نجاتیان افزود: متأسفانه خشونت فیزیکی با کادر پزشکی که پایان آن را در این حرکت خشن شاهد بودیم رو به افزایش است و طی یک سال گذشته بیش از 70 درصد پرستاران با خشونت لفظی و بدنی مواجه شده اند که متاسفانه این روزها شاهد هستیم. بسیاری از اخبار در مورد خشونت علیه کادر پزشکی بیمارستان ها و مراکز درمانی باید مکانی امن برای ارائه خدمات باشند.

وی ادامه داد: به نظر می رسد برای جلوگیری از خشونت علیه کادر درمانی باید در سه محور پیگیری شود. ما از دادستانی کشور، فرمانده نیروی انتظامی و وزارت بهداشت درخواست کردیم که پلیس باید در بیمارستان ها مستقر شود. وجود و حضور پلیس در کاهش خشونت علیه کادر پزشکی بسیار کمک کننده است.

نجاتیان گفت: در نظام سلامت با کمبودهایی مواجه هستیم. تعداد پرستاران، پزشکان، آمبولانس ها و … کافی نیست و گاهی همین کمبود امکانات باعث درگیری در نظام سلامت شده است. وقتی کمبود پزشک و پرستار داریم، ممکن است مردم فکر کنند که به بیمار رسیدگی نمی شود، در حالی که این مسائل از مشکلات اساسی نظام سلامت است که باید به آن توجه ویژه شود.

وی ادامه داد: متأسفانه در همین شهر یاسوج پرستاری داریم که به دلیل حمله چاقو تارهای صوتی خود را از دست داده و سیستم بهداشت او را رها کرده است و اکنون این پرستار در یاسوج بیکار است. این پرستار هزینه درمان و پیگیری قانونی را خودش می پردازد و در عمل گاهی می بینیم که بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی به پرستار اعلام می کنند که به عنوان یک فرد عادی از ضارب شکایت کند.

نجاتیان افزود: در این شرایط وی یکی از کادر پزشکی است که در محیط کار مجروح شده است. او باید به عنوان یک فرد عادی بدون توجه به آسیب محل کار شکایت کند در حالی که وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی باید از این افراد حمایت کنند. باید به موضوع آسیب به کادر درمانی در محیط کار توجه ویژه ای شود و به آن رسیدگی شود.

پرسنل پزشکی آسیب دیده در محل کار باید فداکار شناخته شوند

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: فردی که در محیط کار آسیب می بیند یا در اثر کار پزشکی و پرستاری آسیب می بیند، ایثارگر است و باید با نگاه ایثار و جانبازی با او برخورد کرد. این افراد بعد از یک تصادف عادی تصادف نکردند.

وی گفت: به نظر می رسد این حرکت تاریخی باید از امروز آغاز شود. سازمان نظام پرستاری با ابراز همدردی با خانواده این عزیز از دست رفته آماده آغاز این حرکت است.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا