7 اشتباه رایج و خطرناک در صبحانه
به گزارش خبرآنلاین، کلسترول بالا با عادات غذایی مرتبط است و صبحانه نقش مهمی در این امر دارد. کلسترول بالا یک عامل خطر اصلی برای بیماری قلبی است. مطالعه ای که در سال 2018 انجام شد نشان می دهد که خوردن صبحانه هم برای سلامت روان و هم برای سلامت جسمی مفید است.
همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: از حذف وعدههای غذایی گرفته تا انتخاب غذاهای نادرست، این اشتباهات صبحگاهی میتواند بیصدا سطح کلسترول شما را بالا ببرد. در این مقاله رایج ترین اشتباهات صبحانه را که ممکن است مرتکب شوید و راه های رفع آن ها را ذکر کرده ایم.
خطرات نخوردن صبحانه
بسیاری از مردم فکر می کنند که نخوردن صبحانه راهی سریع برای کاهش کالری است. با این حال، این عادت می تواند نتیجه معکوس داشته باشد. نخوردن صبحانه با سطوح بالاتر کلسترول مرتبط است، زیرا می تواند منجر به خوردن میان وعده های ناسالم در اواخر روز شود. مطالعات مختلف ثابت کردهاند که شیوع و بروز خطرات قلبی متابولیک مانند چاقی، فشار خون بالا، پروفایل نامطلوب چربی، دیابت و سندرم متابولیک در افرادی که صبحانه نمیخورند بیشتر است. در عوض، یک صبحانه متعادل را انتخاب کنید تا کلسترول خود را تحت کنترل داشته باشید.
گوشت فرآوری شده را انتخاب کنید
سوسیس، سالامی مرغ، یا حتی سیب زمینی سرخ شده و ماهی ممکن است اقلام محبوب صبحانه باشند، اما سرشار از چربی اشباع شده و سدیم هستند. مصرف منظم این غذاها می تواند کلسترول بد (LDL) را افزایش داده و قلب شما را در معرض خطر قرار دهد. در عوض، به سراغ منابع پروتئینی بدون چربی مانند تخم مرغ آب پز یا مرغ کبابی بروید.
کربوهیدرات های تصفیه شده
نان سفید یا پاستا ممکن است هوس صبحگاهی شما را برآورده کند، اما فاقد فیبر لازم برای کاهش سطح کلسترول است. کربوهیدرات های تصفیه شده می توانند باعث افزایش انسولین شوند که باعث افزایش ذخیره چربی و افزایش کلسترول می شود. نان سبوس دار یا گزینه های چند غلات جایگزین های سالم تری هستند.
اندازه سهم را نادیده بگیرید
حتی غذاهای سالم در صورت مصرف بیش از حد می توانند منجر به کلسترول بالا شوند. بخشهای زیادی از مغزها، دانهها یا حتی میوهها، در عین اینکه مغذی هستند، کالری بالایی دارند و میتوانند به افزایش وزن کمک کنند و به طور غیرمستقیم بر کلسترول تأثیر بگذارند. برای حفظ تعادل به اندازه وعده ها توجه کنید.
نوشیدنی های خامه ای و شیرین
بسیاری از مردم صبحانه خود را با نوشیدنی هایی مانند قهوه شیرین یا شیر کاکائو و هات چاکلت خامه ای همراه می کنند. این نوشیدنی ها سرشار از چربی اشباع شده و قند هستند که می تواند به کلسترول بالا کمک کند. برای شروعی سالم، قهوه سیاه، چای سبز یا شیر گیاهی با حداقل قند را امتحان کنید.
نادیده گرفتن غذاهای غنی از فیبر
فیبر برای کاهش کلسترول ضروری است، اما بسیاری از صبحانه ها فاقد آن هستند. غذاهای غنی از فیبر مانند جو، میوه ها و سبزیجات می توانند به کلسترول موجود در روده متصل شده و آن را از بدن خارج کنند. به گنجاندن این غذاها در صبحانه عادت کنید.
نادیده گرفتن چربی های سالم
اجتناب از تمام چربی ها در تلاش برای تغذیه سالم می تواند یک اشتباه باشد. چربی های سالم، مانند آنهایی که در مغزها، دانه ها و روغن زیتون یافت می شوند، به افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL) کمک می کنند. فقط مطمئن شوید که آنها را در حد اعتدال مصرف کنید.
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین