6 مزیت کمتر گفته شده خرما
به گزارش خبرآنلاین، مشخصات تغذیه ای خرما خوب است. این غذا نسبت به اکثر میوه های تازه کالری بیشتری دارد زیرا خشک هستند. خرما تقریباً به اندازه سایر میوه های خشک مانند انجیر و کشمش کالری دارد. خرما اگرچه کالری بالایی دارد، اما سرشار از فیبر است و حاوی ویتامینها و مواد معدنی ضروری خاصی است.
همشهری آنلاین نوشت: باید هر روز دو عدد خرما بخورید تا بیشترین فواید را از این میوه فوق العاده ببرید. در این مقاله دلایل بالقوه فواید خرما برای سلامتی را مورد بحث قرار می دهیم.
از حرکات مناسب روده حمایت کنید
خرما به دلیل محتوای فیبر محلول بالایی که دارد، از هضم سالم و حرکات منظم روده حمایت می کند. طبق مطالعات انجام شده، خوردن دو عدد خرما در روز به مدت چند هفته، دفعات اجابت مزاج را تا حد زیادی افزایش می دهد. فیبر محلول خرما مدفوع را نرم می کند، در حالی که فیبر نامحلول این میوه به مدفوع حجیم می کند. برای کمک بیشتر به سمزدایی، فیبر موجود در خرما به سمومی مانند آمونیاک در روده بزرگ متصل میشود و احتمال کمتری دارد که دوباره جذب شده و در مدفوع دفع شوند.
سرشار از آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان های متعددی که در خرما یافت می شود چندین فواید برای سلامتی دارند، مانند کاهش احتمال ابتلا به برخی بیماری ها. آنتی اکسیدان ها از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، این رادیکال ها مواد شیمیایی ناپایداری هستند که می توانند به بدن شما آسیب رسانده و باعث بیماری شوند. به نظر می رسد خرما دارای بالاترین غلظت آنتی اکسیدان در مقایسه با سایر میوه های مشابه از جمله انجیر و آلو است. آنتی اکسیدان های قدرتمندی به نام فلاونوئیدها به دلیل توانایی آنها در کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری آلزایمر و چندین نوع سرطان مورد توجه قرار گرفته اند. آنها همچنین ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند. ثابت شده است که کاروتنوئیدها که از جمله آنتی اکسیدان های موجود در خرما هستند، از سلامت قلب حمایت می کنند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهند. خواص ضد التهابی اسیدهای فنولیک، در میان سایر آنتی اکسیدان های موجود در خرما، ممکن است به کاهش بیماری قلبی کمک کند.
پیشگیری از بیماری های طولانی مدت
ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدان در خرما به وفور یافت می شود. آنتی اکسیدان ها از سلول های شما در برابر آسیب هایی که رادیکال های آزاد می توانند ایجاد کنند محافظت می کنند. رادیکال های آزاد که سارق سلول هستند، الکترون ها را از سلول های سالم می گیرند تا خود را تثبیت کنند. آسیب سلولی و افزایش خطر بیماری های مزمن از جمله هزینه های مرتبط با این سرقت است. اما آنتی اکسیدان ها با مبارزه با رادیکال های آزاد، توسعه این آبشار را متوقف می کنند.
کنترل دیابت
خرما با وجود شیرین بودن و کربوهیدرات بالا، برای افراد دیابتی قابل قبول است. در یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده که در سال 2020 انجام شد، به 100 نفر مبتلا به دیابت نوع 2 گفته شد که به مدت 16 هفته هر روز سه خرما بخورند. این یافته ها کاهش کلسترول تام و افزایش کلسترول HDL (خوب) را نشان داد که می تواند به افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند تا سلامت قلب را بهتر حفظ کنند. علاوه بر این، خرما به دلیل شاخص گلیسمی پایین، تأثیری بر سطح گلوکز خون نداشت. در نتیجه افراد مبتلا به دیابت می توانند خرما را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
تقویت استخوان ها
از آنجایی که خرما حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی است، به تقویت استخوان ها و مبارزه با شرایط فلج کننده و دردناک مانند پوکی استخوان کمک می کند. در میان بسیاری از مواد معدنی دیگر، خرما حاوی مس، منگنز و سلنیوم است که تشکیل استخوان های سالم را تسهیل می کند. اگر هر روز 2 عدد خرما بخورید استخوان های شما قوی تر می شود.
جوانی پوست
هورمون های گیاهی موجود در خرما ممکن است به پوست شما کمک کند جوان تر به نظر برسد. به همین دلیل، گاهی اوقات فیتوهورمون ها در محصولات مراقبت از پوست یافت می شوند. در یک آزمایش کوچک از 5 درصد عصاره هسته خرما برای ساخت لوسیون پوست استفاده شد. زنان میانسال به مدت 5 هفته این کرم را دو بار در روز به ناحیه اطراف چشم خود می زدند. چین و چروک های آنها پس از استفاده از کرم هسته خرما کم عمق و کوچکتر شد. اگرچه تنها 10 زن در کارآزمایی وارد شدند، یافتهها امیدوارکننده و از نظر بالینی معنیدار بودند.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین