سلامت خانواده

5 علامت ساده برای شناسایی افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت

به گزارش خبرآنلاین، شیوع دیابت یا قند به دلیل عواملی مانند افزایش شیوع چاقی ناشی از شکل نادرست زندگی شهری و پیری جوامع و حرکت به سمت سالمندی به سرعت در حال افزایش است. افراد مبتلا به دیابت بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به دیابت هستند. عوارض شامل اختلالات بینایی، حملات قلبی عروقی، قطع پا و نارسایی کلیه است.

ایسنا در گزارشی نوشت: دیابت عامل شایع نارسایی کلیه و هزینه های سرسام آور دیالیز در کشورهای پیشرفته است. حداقل 50 درصد افراد دیابتی از وضعیت خود آگاه نیستند و مهمتر از آن با رعایت رژیم غذایی سالم و افزایش سطح فعالیت بدنی می توان تا 60 درصد از بروز دیابت نوع 2 پیشگیری کرد.

برای پیشگیری از دیابت دو راهبرد اصلی یعنی ارتقای سلامت و پیشگیری اولیه پیشنهاد شده است. هدف ارتقای سلامت کمک به افراد برای برنامه ریزی یک سبک زندگی فعال و داشتن عادات غذایی سالم و پیروی از آنها در طول زندگی است. هدف از پیشگیری اولیه کمک به افراد در معرض خطر بیماری است تا بتوانیم با اجرای یک سبک زندگی فعال و عادات غذایی سالم از بروز بیماری جلوگیری کرده یا آن را به تاخیر بیندازیم.

پیشگیری اولیه را می توان از طریق ارتقای سلامت و کاهش عوامل خطر به صورت فردی و در محیط جامعه محقق کرد. راهبردهای افراد پرخطر (تمرکز بر گروه های در معرض خطر دیابت) و جمعیت (تمرکز بر کل جامعه) به عنوان دو روش در پیشگیری اولیه پیشنهاد شده است و برای دستیابی به نتیجه مطلوب در کاهش شیوع دیابت، ترکیبی از این دو استراتژی ضروری است.

اگر مبتلا به پیش دیابت (اختلال گلوکز ناشتا و اختلال تحمل گلوکز)، سابقه خانوادگی دیابت، بالای 40 سال، مشاغل پر استرس و کم تحرک، فشار خون بالا و چربی خون بالا، چاق بودن، ابتلا به دیابت اندازه کمر، سبک زندگی کم تحرک و سابقه دیابت بارداری قطعا در خطر است.

پنج علامت ساده برای شناسایی افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت

پنج علامت ساده برای شناسایی افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت عبارتند از: سن بالای 40 سال، سابقه خانوادگی مثبت دیابت، چاقی شکمی (دور کمر بیشتر یا مساوی 94 سانتی متر در مردان و بیشتر یا مساوی 80 سانتی متر در زنان)، پیش دیابت. . اختلال قند ناشتا بیش از 100 میلی گرم در دسی لیتر، قند دو ساعت بعد از غذا (140 تا 199 میلی گرم در دسی لیتر) و سبک زندگی بی تحرک است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، برای دیابت از آزمایشات ساده تشخیصی شامل قند خون ناشتا، تست تحمل گلوکز خوراکی، چربی خون، بررسی سطح فعالیت بدنی، اندازه گیری شاخص توده بدن و دور کمر، فشار خون، بررسی عادات غذایی استفاده می شود. و ارزیابی سطح استرس روانی ذکر شده.

چند توصیه ساده برای عموم

اگرچه داشتن آگاهی نقش مهمی در حفظ سلامتی دارد، اما نگرش شما عامل اصلی پیشگیری از بیماری هاست.

– برای پیشگیری از دیابت سبک زندگی صحیح را طبق توصیه کادر بهداشتی و درمانی اجرا کنید.

– اگر سابقه خانوادگی دیابت دارید یا چاق هستید بیشتر مراقب باشید.

– اگر کم تحرک هستید یا فعالیت بدنی کمی دارید، سعی کنید در اسرع وقت آن را اصلاح کنید.

– از دوران کودکی روش صحیح و سالم تغذیه را به فرزندان خود آموزش دهید و آنها را از مصرف غذاهای آماده و فست فود و تنقلات نامناسب برحذر دارید.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا