سلامت خانواده

5 درصد سرطان ها پیشگیرانه هستند. آگاهی، کلید سلامت جامعه – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به نقل از خبرگزاری مهر به نظر می رسدرایگان جولایفوق تخصص بورد جراحی عمومی، جراح سینه و عضو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: عوامل زیادی می توانند در ایجاد سرطان نقش داشته باشند. به عنوان مثال، سیگار کشیدن به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد. همچنین عفونت های طولانی مدت با گونه های ویروسی پرخطر پاپیلوم انسان (HPV) می تواند در قسمت هایی از بدن که سلول ها در آن آلوده شده اند، سرطان ایجاد کند. این ویروس در بروز سرطان هایی مانند دهانه رحم، آلت تناسلی، واژن، صندلی و حتی سر و گردن موثر است. لازم به ذکر است که واکسن گارداسیل به عنوان یک اقدام پیشگیرانه، می تواند از آلوده شدن ویروس جلوگیری کرده و نقش موثری در کاهش خطر ابتلا به سرطان های مرتبط داشته باشد.

وی گفت: هپاتیت B می تواند در بروز سرطان کبد نقش داشته باشد و به همین دلیل تزریق واکسن هپاتیت B به شدت توصیه می شود. همچنین با تغییر سبک زندگی می توان از برخی سرطان ها مانند اضافه وزن و افزایش تحرک بدنی پیشگیری کرد. چاقی با بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان سینه، روده، لوزالمعده، مری، کیسه صفرا، رحم، تخمدان، کلیه، کبد و حتی سرطان ارتباط مستقیم دارد.

جولای حفظ تناسب اندام و حفظ وزن در محدوده طبیعی (BMI یا BMI بین 0.5 تا 2) می تواند نقش موثری در پیشگیری از سرطان داشته باشد.

وی گفت: علاوه بر این، تماس طولانی مدت با برخی از مصالح ساختمانی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. به همین دلیل کارگران شاغل در این منطقه باید از ماسک های ایمنی استاندارد استفاده کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مصرف الکل یکی از عوامل خطر اصلی در ابتلا به انواع سرطان است. این سرطان ها شامل سرطان های سر و گردن از جمله دهان، گلو و حنجره و همچنین سرطان سینه و سرطان های دستگاه گوارش مانند سرطان مری، کبد و روده بزرگ است.

وی با بیان اینکه 5 درصد از سرطان ها قابل پیشگیری است، گفت: تماس طولانی مدت با عفونت های باکتریایی نیز می تواند آن را مستعد ابتلا به سرطان کند. بنابراین شناخت علائم بیماری های گوارشی بسیار مهم است و در صورت مشاهده علائم، مراجعه به پزشک ضروری است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: زنانی که زنان را مبتلا می‌کنند، سرطان سینه بیشترین تعداد بیماری‌ها را دارد.

وی تاکید کرد: در صورت تشخیص به موقع و درمان به موقع، بیماری کاملا قابل درمان است و فرد می تواند به زندگی عادی خود بازگردد.

وی گفت: سرطان های سرطانی زنان از جمله سرطان دهانه رحم، تخمدان، بدن رحم، واژن و پرینا سرطان های دیگری نیز وجود دارند که زنان را تحت تاثیر قرار می دهند. در بین این موارد سرطان دهانه رحم و تخمدان شایع ترین هستند.

5 درصد سرطان ها پیشگیرانه هستند

وی با بیان اینکه 5 درصد از سرطان ها قابل پیشگیری است، گفت: تماس طولانی مدت با عفونت های باکتریایی نیز می تواند آن را مستعد ابتلا به سرطان کند. بنابراین شناخت علائم بیماری های گوارشی بسیار مهم است و در صورت مشاهده علائم، مراجعه به پزشک ضروری است.

علت سرطان چیست و چگونه از سرطان پیشگیری کنیم؟ - مجله داروسازی مثبت سبز

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: زنانی که زنان را مبتلا می‌کنند، سرطان سینه بیشترین تعداد بیماری‌ها را دارد.

تشخیص زودهنگام و درمان به موقع سرطان

وی تاکید کرد: در صورت تشخیص به موقع و درمان به موقع، بیماری کاملا قابل درمان است و فرد می تواند به زندگی عادی خود بازگردد.

وی گفت: سرطان های سرطانی زنان از جمله سرطان دهانه رحم، تخمدان، بدن رحم، واژن و پرینا سرطان های دیگری نیز وجود دارند که زنان را تحت تاثیر قرار می دهند. در بین این موارد سرطان دهانه رحم و تخمدان شایع ترین هستند.

جولای وی در ادامه به علائم سرطان سینه اشاره کرد و گفت: بهترین راه برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه انجام خودآزمایی ماهانه توسط خود زنان است. برخی از علائمی که باید در نظر گرفت عبارتند از: توده یا سفتی در قسمتی از سینه، ظاهر دو سینه هنگام مشاهده در آینه، کشیدگی پوست یا نوک پستان، زخم یا کبودی در هر قسمت از سینه، ترشح غیر طبیعی A. مجراقرمزی، التهاب یا تورم در سینه، ظاهر شدن پوست نارنجی در پوست سینه، پوسته ریزی نوک سینه و نامتقارن بودن سینه ها.

او گفت: “هر زنی می تواند علائم غیرطبیعی را با لمس و ارزیابی سینه های خود شناسایی کند.” در صورت مشاهده هرگونه تغییر مشکوک، ارجاع فوری به پزشک ضروری است. با توجه به هزینه بالای غربالگری، خودمراقبتی و آگاهی از علائم اولیه موثرترین روش برای پیشگیری از سرطان سینه است.

وی با اشاره به علائم بیماری های تناسلی گفت: خونریزی غیرطبیعی واژنبزرگ شدن شکم، ترشحات غیر طبیعی و درد لگن علائمی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

آیا “سونامی سرطان” وجود دارد؟

جولای وی گفت: «سونامی سرطان» چیزی شبیه به «سونامی سرطان» نیست، سونامی یک اتفاق غیرمنتظره است که به صورت ناگهانی و مخرب رخ می دهد، اما آنچه در کشور ما اتفاق افتاد افزایش موارد سرطان و در درجه اول سرطان سینه است و این به دلیل ارتقا است. و ارتقای وضعیت اولیه بهداشتی در کشور منجر به جمعیت ایرانی شده است. میانسالی و همه بیماری ها از جمله دیابت، سرطان، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی بیشتر در معرض ابتلا هستند.

وی گفت: در دهه 80 حدود 2 میلیون نفر به جمعیت 5 میلیونی قبل از انقلاب اضافه شد و این افزایش چشمگیر تمام معادلات جمعیتی کشور را تحت تاثیر قرار داد. در حال حاضر یک چهارم جمعیت ایران متولد دهه 1350 است. تعداد آنها دو برابر دهه 1950 و حتی بیشتر از کل تولدهای دهه پنجاه و هفتاد است. به همین دلیل درصد بیماری هایی که در دهه 1950 شاهد بودیم در دهه شصت به دلیل جمعیت بیشتر آنها دو برابر شده است.

وی افزود: پس از انقلاب اسلامی، میانسالی جمعیت ایران 1.5 سال بوده است. یعنی نیمی از جمعیت زیر این سن و نیمی دیگر بودند. در چنین شرایطی با کشوری جوان مواجه بودیم و طبیعتاً میزان سرطان هایی که عمدتاً در سنین بالا هستند. میانسالی احتمال کمتری داشتند. با فرا رسیدن دهه شصت متولدین به سن میانسالیمیانسالی جمعیت نیز افزایش یافت و بیماری هایی مانند سرطان که در این محدوده سنی بیشتر دیده می شود با گزارش های بیشتری گزارش شد.

وی تاکید کرد: موج سرطان امروز به این دلیل نیست که دهه شصتی ها بیشتر از سایر گروه های جمعیتی متولد شده اند، بلکه به دلیل جمعیت بالای این گروه و پیشرفت در سیستم های تشخیصی، تعداد موارد شناسایی شده افزایش یافته است. .

وی با تاکید بر اهمیت تشخیص و درمان به موقع سرطان ها تصریح کرد: در صورت ارتقای سطح تشخیص و درمان سرطان در جمعیت جوان و مولد کشور، می تواند تاثیر بسزایی در افزایش طول عمر و کیفیت زندگی بیماران داشته باشد. ” به عنوان مثال، با درمان موفقیت آمیز یک زن 5 ساله، با توجه به اینکه میانگین امید به زندگی در زنان ایرانی 5 سال است، عملاً به عمر مفید او می افزاید.

وی گفت: غربالگری سرطان سینه در هیچ کشوری برای زنان زیر 5 سال انجام نمی شود. به همین دلیل در اکثر کشورهای پیشرفته زنان زیر 5 سال در صورت مشاهده علائم به پزشک مراجعه می کنند. اما در کشور ما با توجه به اینکه اکثر بیماران مبتلا به سرطان سینه زیر 5 سال و حدود 2 درصد زیر 5 سال هستند، اغلب بیماران علامت دار داریم. این امر باعث می‌شود که جراحی برای این بیماران سنگین‌تر شود و نسبت به کشورهایی که غربالگری قدیمی‌تری در کشور ما دارند، بالاتر است.

وی گفت: یکی از چالش های جدی در درمان سرطان، تامین هزینه های بازسازی سینه پس از جراحی است. دولت باید بازسازی سینه و آینه کاری آن را با طرف مقابل بپوشاند، زیرا این فقط یک موضوع پزشکی نیست، بلکه یک موضوع اجتماعی است. بسیاری از بیماران جوانی که تحت تخلیه پستان قرار می گیرند به دلیل ناتوانی در تامین هزینه های بازسازی به خانواده و جامعه بازگردانده می شوند. بازسازی سینه با ترشحات نه تنها از نظر پزشکی ضروری است، بلکه اثرات روانی و اجتماعی قابل توجهی نیز دارد و باید اقدامات لازم را انجام داد.

وی گفت: سرطانی که علت و علت خاصی ندارد می تواند هر فردی را مبتلا کند. در مورد سرطان سینه، انتزاعی بودن یا متاهل بودن فرد، تجربه بارداری و شیردهی تفاوتی ندارد. همه افراد ممکن است در معرض عوامل ژنتیکی، سبک زندگی یا دلایل دیگر قرار بگیرند. بنابراین لازم است در جهت حمایت های اجتماعی و روانی از بیماران گام های جدی برداشته شود تا بتوانند از جنبه های مختلف به ارتقای کیفیت زندگی خود کمک کنند.

در کشور ما “سرطان” هنوز یک تابو است

وی گفت: متاسفانه در کشور ما سرطان هنوز یک تابو است. بسیاری از زنان به دلیل ترس از ترشح سینه، نارسایی اندام ها و هزینه های بالای تشخیص و درمان، با مشاهده توده در سینه خود از مراجعه به پزشک خودداری می کنند. در چنین شرایطی مکانیسم انکار در بدن فعال می شود و بیماری به صورت مخفیانه پیشرفت می کند. این امر ضرورت حمایت جدی مسئولان بهداشتی را نشان می دهد. باید امکاناتی برای تشخیص و درمان استاندارد در بیمارستان های دولتی فراهم شود و تحت پوشش بیمه قرار گیرد. همچنین باید امکان حضور جراح، پزشک، پرستار و زن در سراسر کشور فراهم شود تا زنان مناطق دورافتاده یا سنتی بدون عاطفه فراهم شود. فاجعه جهت ارجاع و معاینه اقدام شود.

وی تاکید کرد: تقویت‌کننده‌های سرطان سینه می‌توانند نقش مهمی در فرهنگ‌سازی و شکستن این تابو داشته باشند تا سایر زنان بدون معطلی و آگاهی پیگیر بیماری خود باشند.

وی خاطرنشان کرد: در مواردی که سرطان تنها بخشی از پستان را درگیر کرده و نسبت حجم توده به اندازه پستان باشد، امکان حفظ پستان وجود دارد. اما اگر حجم توده زیاد باشد، تخلیه کامل سینه ضروری است. در چنین شرایطی، جراحی زیبایی می تواند به حفظ ظاهر کمک کند.

سرطان پروستات چیست - آزمایشگاه ژنتیک زینلی

وی با اشاره به یکی از چالش های اصلی درمان سرطان سینه گفت: متاسفانه در کشور مرکز استاندارد و دولتی برای بازسازی پستان وجود ندارد که بیماران با هزینه مناسب به آن مراجعه کنند. از همه مهمتر، جراحی ترمیم سینه و تجهیزات و تجهیزات مورد نیاز آنها تحت پوشش بیمه نیست و بیماران حتی در سیستم دولتی باید هزینه های بالای جراحی را بپردازند.

جولای وی گفت: برای رفع این مشکل نیازمند حمایت جدی دولت و مشارکت خیریه هستیم تا بتوانیم حمایت کافی از بیماران و تسهیل درمان و بازسازی آنها انجام دهیم.

وی گفت: حدود 5 تا 5 درصد سرطان ها منشاء ژنتیکی دارند، یعنی وجود ژن معیوب در بدن فرد را مستعد ابتلا به سرطان می کند. گرفتن سابقه فردی و خانوادگی، همراه با مشاوره ژنتیک، بررسی کامل شجره نامه و انجام آزمایشات ژنتیکی می تواند تعیین کند که آیا سایر اعضای خانواده نیز در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند یا خیر.

وی تصریح کرد: در صورت شناسایی خطر ژنتیکی در سایر اعضای خانواده می توان اقدامات پیشگیرانه را توصیه کرد. به عنوان مثال، اگر خواهر یک فرد مبتلا به سرطان مستعد ابتلا به سرطان تخمدان یا سینه باشد، به او عمل جراحی پیشگیرانه پیشنهاد می شود. این جراحی می تواند شامل ترشح و بازسازی پستان در سن مشخص یا خروج تخمدان ها و لوله های فالوپ پس از اتمام باشد. کودک باشد.

وی افزود: با توجه به پیشرفت های چشمگیر در زمینه درمان ناباروری در کشور، این امکان وجود دارد که افراد دارای ژن مستعد سرطان از طریق IVF (لقاح آزمایشگاهی) ژن جنین مورد بررسی قرار گیرند و تنها جنین های سالم به بیمارستان منتقل شوند. این روند نه تنها از انتقال ژن های مستعد سرطان به نسل های آینده جلوگیری می کند، بلکه نوعی تصحیح ژن در جامعه و زنجیره انتقال ژنتیکی است. متوقف می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا