30 تا 50 درصد هزینه های درمان از جیب مردم پرداخت می شود – خبرگزاری مهر ایران و جهان
سلامت جو، نشست خبری امروز با حضور علی جعفریان مشاور عالی و معاون وزیر بهداشت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پرورش برگزار شد.
جعفریان گفت: در زمینه پرداخت از جیب مردم در صورت بیمه شدن بیماران 10 درصد پرداخت می شود اما عموما بین 30 تا 50 درصد است. تورم و تغییر نرخ ارز در تعرفه گذاری دیده نمی شود و گردش مالی نظام پزشکی مختل شده و در صورت عدم دریافت هزینه از بیمار، سامانه بسته می شود. تعرفه از ابتدای سال تا پایان سال متغیر است اما مصوبه مصوب تغییری نمی کند.
وی اذعان داشت: حدود 80 درخواست واگذاری از سوی دولت به وزارت بهداشت ارسال می شود تا کسری ها جبران شود.
جعفری درباره تکمیل انتصابات گفت: کمیته انتصابات پیشنهادات را بررسی و معرفی می کند، اما وزیر اسرار باید با تفاهم بین افراد و استانداری تعیین شود و به اجماع نسبی برسند.
وی ادامه داد: سازوکار انتخاب رئیس دانشگاه سازوکار درستی نیست. حدود 10 سال است که وزیر بهداشت و وزیر علوم هیئت امنا را انتخاب می کنند. من پیشنهاد دادم که تعدادی از این افراد از خود دانشگاه انتخاب شوند. به این ترتیب با تغییر دولت جدید، هیات امنا می تواند افراد را به این وزارتخانه معرفی کند. طرح اولیه در شورای انقلاب فرهنگی ارائه شده و در صورت تصویب گام مثبتی برای جامعه دانشگاهی ما خواهد بود.
جعفریان درباره افزایش زیرساخت ها گفت: در سال 1360 11 هزار و 516 پزشک در کشور داشتیم و در سال 1400، 147 هزار و 44 پزشک وجود دارد. این تعداد به 14.04 افزایش یافته است. ما ظرفیت را بسیار افزایش داده ایم. پس از تأسیس وزارت بهداشت، امروز ۱۶۶ هزار و ۹۱۲ پزشک و ۴۷ هزار و ۴۹۰ دندانپزشک در کشور وجود دارد. در سال 1400 147 هزار پزشک و در سال 1410 200 هزار ویزیت پزشک در کشور انجام می شود.
وی اذعان داشت: گروه پزشکی یکی از گروه هایی است که آموزش آن معطوف به هدف است. هزینه زیادی دارد.
وی ادامه داد: اگر نتوانیم پزشک را در کشور نگه داریم ضرر بزرگی است. اگر کشور به آن نیاز دارد و ما به آنها آموزش رایگان می دهیم، نباید از توانمندی های آنها غافل شویم پر فشار برای انجام برای افزایش ظرفیت با توجه به یک برآورد در سال 1402 حدود 17 حمات برای زیرساخت های فیزیکی نیاز داشتیم که هیچ گاه در بودجه وزارت بهداشت دیده نشد. اگر این روند ادامه پیدا کند، نمی توانیم این مشکل را حل کنیم.
شورای عالی و معاون وزیر بهداشت افزود: امروز با توجه به برآورد در سال 1402 بدون زیرساخت هزینه جاری آموزش برای هر دانش آموز 300400 میلیون خواهد بود. اگر قرار باشد افراد تحصیل کرده تربیت کنیم اما زیرساخت های اشتباه داشته باشیم، نمی توانیم مشکل را حل کنیم.
جعفریان تصریح کرد: بیمارستان های آموزشی خوبی داریم که مردم از آنها راضی هستند هرچند زیرساخت اکثر بیمارستان ها قدیمی است.
وی افزود: در رشته دستیاری در دهه اخیر با رقابتی فوق العاده بالا، تمام ظرفیت آن پر شده است، اما از سال 2018 استقبال از این رشته ها کاهش یافته و صندلی های خالی افزایش یافته است، به طوری که در سال 1403، 5881 نفر ظرفیت ها ارائه شد. حدود 1678 صندلی خالی مانده است.
وی در ادامه بیان کرد: در رشته های کارشناسی ارشد، دستیاری و هوشبری ظرفیت داریم اما هیچکس این رشته ها را مطالعه نمی کند. رشته دستیاری با پزشکی عمومی در مبحث فاصله زیادی دارد بیمار کردن بیشتر با بیمار تعامل دارد و تجربه بسیار بالایی دارد اما متاسفانه بسیاری از برنامه های دستیاری ما تعطیل شده اند و این نگرانی وجود دارد که برنامه های مقطع کاردانی نیز مختل شود. ما باید بدانیم که چگونه نیروهای خود را در کشور نگه داریم.