2 ٪ از سرطان های ایران در ISFAHAN – آژانس خبری Mehr | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرنگار مهر ، حمید گلداری صبح روز دوشنبه در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا در استان اصفهان ، که در آن تعدادی از متخصصان و مدیران ارشد استانی حضور داشتند ، گفتند: طی چهار سال گذشته ، جلسات بی شماری در مورد مشکلات بهداشت و آلودگی هوا در استان ایفاهان برگزار شده است.
براساس آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) ، آلودگی هوا قطعاً به عنوان یک عامل سرطان زا طبقه بندی می شود. این مسئله در استان اصفهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا اگرچه 5 ٪ از کل جمعیت کشور در استان زندگی می کنند ، اما هشت درصد از موارد سرطان این کشور در اصفهان گزارش شده است.
معاون سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایسفاهان و رئیس مرکز بهداشت ایسفاهان افزود: “این آمار تأثیر قابل توجهی از آلودگی هوا بر سلامت عمومی در این منطقه نشان می دهد.”
آلودگی هوای اصفهان مربوط به تولد نوزادان نارس
گله گفت: آلودگی هوا علاوه بر سرطان نیز بر سایر موارد بهداشتی تأثیر می گذارد: تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی نشان می دهد که آلودگی هوا با افزایش میزان تولد همراه است. بیماری های قلب و ریوی نیز عواقب آلودگی هوا در استان است.
وی ادامه داد: “از طرف دیگر ، نظارت بر صنایع آلاینده با چالش هایی روبرو است ؛ به عنوان مثال ، پس از بازرسی از یک واحد صنعتی و ارائه یک اشاره ، فشارهایی از مقامات دیگر برای مدیریت موضوع در دادگاه ها اعمال می شود.
تشکیل جلسات تغییر قابل توجهی در وضعیت آلودگی هوا نداشته است
معاون سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایسفاهان و رئیس مرکز بهداشت و درمان اصفهان ، با انتقاد از اینکه ما در حال ارائه گزارش هایی در مورد عملکرد نظارت خود هستیم که حاکی از کاهش روزهای هوای پاک در مقایسه با گذشته است ، اما این سؤال این است که آیا این تغییرات به دلیل عملکرد ما بوده یا عوامل طبیعی درگیر هستند؟ تا چه اندازه تأثیر اقدامات ما در کاهش آلودگی هوا و از کجا تأثیر گذاشته است؟ واقعیت این است که با وجود جلسات بیشمار ، تغییر قابل توجهی در آلودگی هوا رخ نداده است.
در سه ماهه اول سال جاری ، جمعیت نشان می دهد که میزان تولد در استان اصفهان در مقایسه با سال گذشته 5 ٪ کاهش یافته است ، در حالی که سیاست های رشد جمعیت در سطح ملی تدوین شده است ، اما در عمل ، این سیاست ها با موانع جدی روبرو هستند.
وی گفت: “قوانین به تنهایی کافی نیستند و دست ما در زمینه اجرای بسته است.” به عنوان مثال ، در زمینه صنایع آلاینده ، از پنج مورد که به عنوان قوه قضاییه گفته می شود ، مانند آب بندی ، اما این اقدامات به تنهایی کافی نیست و هیچ نتیجه ملموس برای کاهش آلودگی ندارد.
سهم صفر از دفع سلامت اصفهان در مورد عوارض آلودگی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایسفاهان و رئیس مرکز بهداشت و درمان ISFAHAN خاطرنشان کرد: در بخش مالی ، مدیر کل امور مالیاتی استان گزارش داد که در سه ماهه اول سال جاری ، 1.5 تریلیون دلار از استان اصفهان پرداخت شده است. درخواست ما این است که حداقل نیمی از این مبلغ را به سلامت استان اختصاص دهیم تا بتوانیم از بیماری ها ، به ویژه بیماری ها جلوگیری و درمان کنیم. غیر قابل واجد مانند سرطان ، اقدام کنید.
گله گفت: برای غربالگری ، دو نوع سرطان ، یعنی سرطان روده بزرگ و سرطان پستان در زنان حداقل به مدت دو سال حداقل یک تریلیون دلار مورد نیاز است. چهار سال پیش ، درخواست 5 میلیارد دلار برای شروع برنامه افزایش یافته است ، اما حتی یک ریال نیز ارائه نشده است.
وی افزود: در حالی که صنایع آلاینده در استان ، ضمن آلاینده هوا و بیمار شدن مردم ، مسئولیت اجتماعی خود را برای سلامت عمومی به درستی انجام نمی دهند.
نیاز به تأمین بودجه برای غربالگری سرطان در اصفهان
معاون معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ISFAHAN خاطرنشان کرد: اگر امکان تغییر خطوط تولید یا نصب فیلترهای پیشرفته برای کاهش آلودگی امکان پذیر نیست ، حداقل برخی از اثرات و مالیات این صنایع را می توان به زمینه بهداشت اختصاص داد تا برای جلوگیری از بیماری ها هزینه کند.
گله کردن ، با بیان اینکه پیشگیری از سرطان با اقدامات ساده مانند آزمایش غربالگری در مراکز بهداشتی و در مراحل پیشرفته تر مانند روش هایی مانند سولونوسکوپیماموگرافی و نیازهای سونوگرافی ، افزود: پیشنهاد این پروژه سالها پیش به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارائه شد ، اما هنوز بودجه ای برای آن وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: در نظارت بر تغییر در کاربری اراضی کشاورزی چالش هایی وجود دارد ، و افزود: در حالی که تخریب باغ های بایر می تواند برای مزرعه یا باغ های سرسبز مفید باشد ، برخی از اقدامات نظارتی مانع این کار می شوند.
باید به دلبستگی سلامت برای همه پروژه های ISFAHAN توجه کنید
رئیس مرکز بهداشت اصفهان افزود: “در حالی که تغییر مصارف غیرمجاز به نفع صنایع آلاینده گاهی اوقات بدون نظارت کافی انجام می شود و در نتیجه باعث افزایش گرد و غبار و آلودگی می شود.” هر دستگاه تصمیمات خود را به طور جداگانه می گیرد و در نهایت ، افرادی هستند که از عواقب این ناسازگاری ها آسیب می بینند.
گله ها گفتند: درخواست ما این است که اقدامات تعیین کننده تری را در زمینه اجرایی انجام دهیم. همچنین در توسعه صنایع جدید ، دلبستگی های بهداشتی باید جدی گرفته شود.
وی افزود: برخی از پروژه های صنعتی بدون دلبستگی سلامت و در مورد ملاحظات بهداشتی و زیست محیطی ، در نزدیکی مناطق مسکونی یا سایر مراکز آلودگی مانند لیشمانیازیس اجرا می شوند. این باید با دقت در گروه های کاری مربوطه ، از جمله گروه کاری میراث فرهنگی مورد بررسی قرار گیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان استان ایفاهان گفت: “ما از همه دستگاه ها می خواهیم تا صنعت آلاینده ها را به همراه نظارت بر بخش اجرایی ارزیابی کنند.”
مسئله آلودگی هوا و تأثیر آن بر سلامت مردم ، بحران است که نیاز به همکاری جامع و اقدامات عملی دارد.