15 میلیون خدمت بهداشتی در جنوب تهران؛ 23 درصد برای اتباع

سعید رزا کارامی امروز در یک کنفرانس خبری به مناسبت هفته سلامت گفت: “شعار هفته بهداشت” آغاز سلامتی ، آینده تعالی است. “سلامت را باید از نوزادی مورد توجه قرار داد. اگر رفتارهایی از ابتدای زندگی سالم پایه گذاری شود ، ما در آینده نوجوانان ، جوانان و در نهایت افراد سالم ، افراد سالم تری خواهیم داشت. همچنین ارائه سلامتی ، به ویژه در دختران ، در آینده مادران و نوزادان را سالم تر می کند.
وی افزود: یکی از راه های ارتقاء بهداشت عمومی و دسترسی به خدمات درمانی ، اجرای برنامه پزشکی خانواده است و افزود: دولت و وزارت بهداشت برای اجرای پزشکی خانواده جدی است و روستائیان و شهرهای زیر 20،000 نفر تحت پوشش برنامه پزشکی خانواده و سیستم ارجاع قرار می گیرند. در این برنامه ، خانواده ها ابتدا به پزشکان خانواده مراجعه می کنند و در صورت نیاز به خدمات تخصصی به سطوح بالاتر ارجاع می شوند و پذیرش محسوب می شوند. این روند نیاز به مراجعه مستقیم به بیمارستان ها را کاهش می دهد. فلسفه اصلی این برنامه تحقق عدالت در بهداشت و دسترسی عمومی به مراقبت های اساسی بهداشتی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران به سؤالی از خبرنگار TASNIM در مورد میزان خدمات در زمینه بهداشت و بهداشت دانشگاه پاسخ داد: در زمینه بهداشت ، 3 میلیون بازدید و 15 میلیون سرویس بهداشتی مانند واکسیناسیون و خدمات مراقبت ارائه می دهد. در طول تعطیلات نوروز ، 55000 ویزیت ثبت شده ، 5800 بیمارستان بستری انجام شد و 2400 عمل جراحی برای بیماران انجام شد.
وی با اشاره به ارائه خدمات درمانی به مردم ری ، اسلامشهر و جنوب تهران گفت: 23 ٪ از جمعیت 3.2 میلیون نفری تحت پوشش اتباع خارجی قرار دارند.
رئیس گزارشگر Tasnim در پاسخ به سؤال دیگری توسط خبرنگار دیگر Tasnim گفت: “در بعضی از بیمارستان های آموزشی ، بسیاری از بخش ها توسط ساکنان اداره می شوند و گاهی اوقات بدون حضور اساتید ، که باعث نارضایتی مردم از کیفیت مراقبت های بهداشتی شده است”: در بخش های داخلی و جراحی ، درمان اغلب توسط اساتید و استادان انجام می شود. برخی از پزشکان در این بیمارستان ها بورس تحصیلی هستند. یعنی پزشک متخصص است که مهارت کافی برای ارائه خدمات دارد و در سطوح بالاتر تحصیل می کند. مهمترین چالش ما در کیفیت آموزش برای پزشکان ، کمبود فضای آموزشی ، شلوغی آزمایشگاه ها و کلینیک ها و مشکلات آموزش بالینی با بیمارانی است که بر کیفیت آموزش در دوره های پزشکی ، دندانپزشکی و دارویی تأثیر گذاشته است.
وی ادامه داد: در دانشکده پزشکی ، 1200 عضو هیئت علمی و در دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد ، بیش از 2300 عضو هیئت علمی غالباً در اساتید بالینی فعال هستند و در بیمارستان ها برای آموزش و خدمات درمانی حضور مؤثر دارند.
وی اذعان داشت: کمبود ساکنان تخصصی در برخی از رشته ها ، از جمله کودکان ، بیهوشی ، پزشکی اورژانس و بیماریهای عفونی در دانشگاه علوم پزشکی تهران ، قابل توجه است و ما با کمبودهای جدی روبرو هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: “برای حل این مشکلات ، شرایط آموزشی و رفاهی باید بهبود یابد ، اما دلیل اصلی عدم تمایل به حضور در برخی از رشته ها ریشه در موضوعات ملی دارد و باید در سطح کشور در نظر گرفته شود.”
وی گفت: افزایش ظرفیت پذیرش در زمینه پزشکی در زمینه آموزش مشکلاتی ایجاد کرده است و افزود: “ما در حال حاضر حدود 750 نفر در زمینه پزشکی داریم ، در حالی که در دهه 1980 ، کمتر از 300 نفر در سال در این زمینه پذیرفته شده اند.” این افزایش ظرفیت مشکلات بی شماری را در خوابگاه ها و زیرساخت های آموزشی ایجاد کرده است ، زیرا ظرفیت واقعی پذیرش در این زمینه حدود 200 نفر است.
وی اذعان کرد که جمعیت کلینیک ها و مشکلات گردش مالی در برخی از بیمارستان ها: شلوغی بیش از حد ، فرسودگی برخی از بیمارستان های بالای 70 سال و گاهی اوقات نادرست با بیماران ، از جمله دلایل نارضایتی بیماران ، ما آنها را دنبال می کنیم.
پایان پیام/