اخبار سلامت

10 توصیه تغذیه ای طب سنتی ویژه شب یلدا

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، اگرچه مردم هر شهر ایران آداب و رسوم خاص خود را دارند. “شب یلدا” اما در بیشتر شهرهای کشور اکثر غذاهایی که مردم می خورند یکسان است.

در آستانه شب یلدا فضای مجازی مملو از انواع غذاها و دسرهایی است که می توان برای شب یلدا تهیه کرد اما بیشتر این غذاها ناسالم و پرکالری هستند و باعث چاقی و افزایش قند خون می شوند. ممکن است باعث مشکلات سلامتی شود، به همین دلیل رعایت برخی نکات تغذیه ای در این شب باستانی ضروری است. این توصیه ها به شرح زیر است:

از دیدگاه طب سنتی ایران، سریعتر و گاه قویتر از تأثیر خلق و خوی پس از خوردن غذا، تأثیر حالات روانی است که بر بدن تأثیر می گذارد. وجود رنگ های مختلف و گرم در سفره شب یلدا، دیدار با خانواده و همنشینی با بزرگان خانواده، شنیدن قصه، شعر و لطیفه و خندیدن و شادی روحیه و نیروی انسانی را گرم می کند، پس سعی کنید این شب را در کنار خانواده سپری کنید. .

  1. از پرخوری و پرخوری پرهیز کنید. شام باید کوچک و سبک باشد. با توجه به اینکه در شب یلدا بلافاصله بعد از شام سایر مواد غذایی مانند میوه، شیرینی، آجیل و تنقلات مصرف می شود، باید میزان مصرف شام و تنوع غذاهای مصرفی کاهش یابد تا افراد دچار مشکلات گوارشی نشوند.
  2. از آجیل بو داده و کم نمک استفاده کنید. استفاده از آجیل نمکی باعث افزایش فشار خون می شود.
  3. برای جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی بهتر است میوه ها قبل یا دو ساعت بعد از غذا مصرف شود و فاصله بین غذا و خواب حداقل دو ساعت باشد.
  4. مصرف برخی نوشیدنی ها مانند چای ایرانی با هل، چای سیب و دارچین و شربت لیمو و زعفران در این شب می تواند بسیار مفید باشد.
  5. سعی کنید بیشتر از انار شیرین استفاده کنید زیرا مقوی کبد است و پوست را زیبا می کند.
  6. استفاده از خرما را فراموش نکنید. خرما سرشار از موادی به نام کاروتنوئیدها است، این مواد پیش ساز ویتامین A هستند که نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی، سلامت چشم و پوست دارند. این میوه پاییزی همچنین حاوی پتاسیم است و نقش مهمی در پیشگیری از فشار خون بالا دارد.
  7. یکی دیگر از توصیه های طب سنتی برای شب یلدا، مصرف شلغم پخته است. شلغم پخته ملین و مدر است و به رفع یبوست و افزایش حجم ادرار کمک می کند.
  8. از دیدگاه طب سنتی ایران، مصرف هندوانه می تواند منجر به کاهش دمای خون شود. هندوانه حاوی پتاسیم است که به کاهش فشار خون کمک می کند. این میوه به دلیل داشتن ویتامین های مختلف از جمله ویتامین C به کاهش التهاب نیز کمک می کند.
  9. لبو که یکی از غذاهای معروف عید نوروز است سرشار از فیبر است. فیبر موجود در لبو باعث افزایش حرکات دستگاه گوارش می شود و در پیشگیری از یبوست تاثیر زیادی دارد. لب ها سرشار از آنتی اکسیدان هستند و نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند.
  10. سیب یکی دیگر از میوه های معروف شب یلدا است که به دلیل داشتن ویتامین های گروه B، منیزیم و فسفر بر اعصاب اثر آرام بخشی دارد. همچنین به دلیل وجود ریبوفلاوین، ویتامین C و A و مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم در حفظ شادابی و شادابی پوست موثر است. سیب یکی از میوه های کم کالری است و فیبر موجود در آن باعث کاهش جذب کلسترول بد در روده انسان می شود.

در تصویر زیر توصیه هایی در مورد شب یلدا از دیدگاه طب سنتی ذکر شده است:

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا