۶۰۰ نانوایی، نان کامل تولید می کنند/ کاهش مصرف لبنیات به علت گرانی ها

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر حسن امامی رضوی در همایش «روز جهانی غذا» که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با اشاره به ضرورت توجه به امنیت غذایی، افزود: وضعیت امنیت غذایی و سلامت غذایی مردم نیازمند توجه جدی است، اما چارچوب اجرایی در این زمینه هماهنگ و یکپارچه نیست.
وی با بیان اینکه «سند امنیت غذایی دانش بنیان» در سال 1402 تدوین شد، تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تدوین این سند اقدام کرد. همچنین شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی سند دانش بنیان ایمنی مواد غذایی را تصویب کرد و اقدامات اجرایی برای اجرای این سند انجام شد. سند دانش بنیان امنیت غذایی شامل 221 اقدام در حوزه امنیت و ایمنی غذایی است.
امامی رضوی تاکید کرد: قطعا اجرای موفق این سند نیازمند همکاری همه نهادهای مسئول و مشارکت مردم است. 6 کمیسیون در دبیرخانه شورای عالی سلامت به منظور پیشبرد سند دانش بنیان ایمنی مواد غذایی تشکیل شده است اما برگزاری جلسات و هماهنگی بین دستگاه ها با تلاش فراوان انجام می شود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه توسعه تولید و مصرف نان سالم و سالم از اقدامات سند امنیت غذایی دانش بنیان است، گفت: نان کامل ارزش غذایی بیشتری دارد و سبوس استفاده شده در این نان برای سلامت مردم بسیار مفید است. اگرچه نان کامل از ارزش غذایی بالایی برخوردار است، اما همچنان در این زمینه با مشکلات جدی مواجه هستیم. نان بربر بیشترین سبوس را دارد و همچنین نان های لواش و تافتون نیز سبوس کمتری دارند. سنگک در بین نان ها سبوس بیشتری دارد.
امامی رضوی درباره تعداد کارخانه های تولید کننده آرد سبوس دار گفت:
وی گفت: می خواستم مواردی مانند شکر و روغن را در اقلام کالا حذف کنم و این موضوع را در جلسه کمیسیون اقتصادی وزارت کار مطرح کردم. متاسفانه بررسی ها نشان می دهد که میزان مصرف شکر و روغن در کشور زیاد است و کاهش مصرف این مواد غذایی می تواند به سلامت افراد کمک کند. وقتی کالاهایی مانند روغن و شکر در کوپن ها گنجانده شود، مصرف این مواد افزایش می یابد. بهتر است محصولاتی مانند لبنیات را جایگزین روغن و شکر کنید.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی درباره سرانه مصرف لبنیات در کشور گفت: متاسفانه مصرف لبنیات به دلیل گرانی به شدت کاهش یافته است. کاهش مصرف لبنیات نه تنها می تواند هزینه زیادی داشته باشد، بلکه می تواند در سطح کلان نیز موثر باشد. مردم باید از ضرورت تغذیه برای مصرف غذاهای سالم و مفید آگاه شوند. نه غذاهایی که به سلامت آنها آسیب می رساند.
به گفته امام رضوی، زمانی که محصولاتی مانند روغن و شکر در کوپن ها گنجانده شود، مصرف این مواد افزایش می یابد. بهتر است محصولاتی مانند لبنیات را جایگزین روغن و شکر کنید.