بهداشت و درمان

۳۰ الی ۵۰ درصد هزینه‌های درمان از جیب مردم پرداخت می‌شود

نشست خبری امروز با حضور علی جعفریان، مشاور عالی و معاون وزیر بهداشت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پرورش برگزار شد.

جعفریان گفت: در زمینه پرداخت از جیب مردم در صورت بیمه شدن بیماران 10 درصد پرداخت می شود اما عموما بین 30 تا 50 درصد است. تورم و تغییر نرخ ارز در تعرفه گذاری دیده نمی شود و گردش مالی نظام پزشکی مختل شده و در صورت عدم دریافت هزینه از بیمار، سامانه بسته می شود. تعرفه از ابتدای سال تا پایان سال متغیر است اما مصوبه مصوب تغییری نمی کند.

وی اذعان داشت: حدود 80 درخواست واگذاری از سوی دولت به وزارت بهداشت ارسال می شود تا کسری ها جبران شود.

جعفری درباره تکمیل انتصابات گفت: کمیته انتصابات پیشنهادات را بررسی و معرفی می کند، اما وزیر اسرار باید با تفاهم بین افراد و استانداری تعیین شود و به اجماع نسبی برسند.

وی ادامه داد: سازوکار انتخاب رئیس دانشگاه سازوکار درستی نیست. حدود 10 سال است که وزیر بهداشت و وزیر علوم هیئت امنا را انتخاب می کنند. من پیشنهاد دادم که تعدادی از این افراد از خود دانشگاه انتخاب شوند. به این ترتیب با تغییر دولت جدید، هیات امنا می تواند افراد را به این وزارتخانه معرفی کند. طرح اولیه در شورای انقلاب فرهنگی ارائه شده و در صورت تصویب گام مثبتی برای جامعه دانشگاهی ما خواهد بود.

جعفریان درباره افزایش زیرساخت ها گفت: در سال 1360 11 هزار و 516 پزشک در کشور داشتیم و در سال 1400، 147 هزار و 44 پزشک وجود دارد. این تعداد به 14.04 افزایش یافته است. ما ظرفیت را بسیار افزایش داده ایم. پس از تأسیس وزارت بهداشت، امروز ۱۶۶ هزار و ۹۱۲ پزشک و ۴۷ هزار و ۴۹۰ دندانپزشک در کشور وجود دارد. در سال 1400 147 هزار پزشک و در سال 1410 200 هزار ویزیت پزشک در کشور انجام می شود.

وی اذعان داشت: گروه پزشکی یکی از گروه هایی است که آموزش آن معطوف به هدف است. هزینه زیادی دارد.

وی ادامه داد: اگر نتوانیم پزشک را در کشور نگه داریم ضرر بزرگی است. اگر کشور به آنها نیاز دارد و ما به آنها آموزش رایگان می دهیم، نباید از توانمندی های آنها غافل شویم. برای افزایش ظرفیت طبق برآوردی در سال 1402 حدود 17 تلاش برای زیرساخت های فیزیکی نیاز داشتیم که هرگز در بودجه وزارت بهداشت دیده نشد. اگر این روند ادامه پیدا کند، نمی توانیم این مشکل را حل کنیم.

شورای عالی و معاون وزیر بهداشت افزود: امروز بر اساس برآورد 1402 بدون زیرساخت هزینه جاری آموزش برای هر دانش آموز 300 هزار و 400 میلیون در سال است. اگر قرار باشد افراد تحصیل کرده تربیت کنیم اما زیرساخت های اشتباه داشته باشیم، نمی توانیم مشکل را حل کنیم.

جعفریان تصریح کرد: بیمارستان های آموزشی خوبی داریم که مردم از آنها راضی هستند هرچند زیرساخت اکثر بیمارستان ها قدیمی است.

وی افزود: در رشته دستیاری در دهه اخیر با رقابتی فوق العاده بالا، تمام ظرفیت آن پر شده است، اما از سال 2018 استقبال از این رشته ها کاهش یافته و صندلی های خالی افزایش یافته است، به طوری که در سال 1403، 5881 نفر ظرفیت ها ارائه شد. حدود 1678 صندلی خالی مانده است.

وی در ادامه گفت: در رشته های ارشد، دستیاری و هوشبری ظرفیت داریم اما هیچکس این رشته ها را مطالعه نمی کند. رزیدنتی بسیار بیشتر از پزشکی عمومی با بیمار تعامل دارد و تجربه بسیار بالایی دارد اما متاسفانه بسیاری از دوره های دستیاری ما تعطیل شده و این نگرانی وجود دارد که رشته های مربوط به دستیاری نیز دچار اختلال شود. ما باید بدانیم که چگونه نیروهای خود را در کشور نگه داریم.

جعفریان درباره پرونده های الکترونیکی اظهار کرد: متاسفانه در حوزه بهداشت به معنای واقعی کلمه سلامت نداریم. در سیستم دولتی نداریم. پرونده الکترونیکی بسیار پیچیده است و دکتر ظفرکندی پنج یا شش جلسه داشتند و وقتی به جمع بندی رسید نتیجه را به تفصیل بیان می کند.

مشاور عالی و معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: تعداد قابل توجهی تخت های فرسوده وجود دارد که باید نوسازی شود. در ده سال گذشته چند بیمارستان دولتی در تهران ساخته شده است؟ چند درصد از تخت های مورد نیاز تامین شده است؟ در بیمارستان های دولتی به دلیل کمبود تخت، لیست انتظار دو ماهه برای جراحی سرطان وجود دارد. نیاز ما به تخت با سلامتی مردم حل نمی شود و کمبود تخت باید برطرف شود.

وی خاطرنشان کرد: در مسیر نوسازی بیمارستان و تخت تنها به بودجه دولت بسنده نکنیم و باید از خیرین نیز کمک گرفت.

جعفریان گفت: در خصوص ارز اگر ارز به واقعیت نزدیک شود تخلف و قاچاق کمتر می شود. اگر ارز به قیمت واقعی باشد، تمام ریسک از بین می رود. در طرح دروار قرار بود 70 همات در بودجه داشته باشیم تا پرداخت از جیب مردم خارج نشود اما از این 70 همات 20 تای آن پرداخت شده و دیگر اضافه نشده است. اگر بودجه داشتیم امروز کسری نداشتیم. دلیل دلایل اسرار ظفرکندی برای عدم تغییر نرخ ارز در سال جاری دقیقا به همین دلیل بوده است.

جعفریان در خصوص حادثه در بیمارستان نگاه گفت: فردای معاینه چشم می بینند که عفونت در چشم وجود دارد. طبق بررسی های انجام شده دلیل آن آلوده بودن دستگاه و خطای انسانی و بی اطلاعی جراح بوده و هیچ کس دوباره چک نکرده است. روند قضایی در حال بررسی است و درمان به سرعت در حال بررسی است. حوادث ناگوار اجتناب ناپذیر هستند و ما باید یک سیستم هشدار داشته باشیم و درمان مجدد را به سرعت شروع کنیم. مرکز مربوطه با افرادی که احتمالاً سهل انگاری کرده اند برخورد قانونی کرده است.

جعفریان در خصوص بودجه نیز گفت: منابع بودجه تغییر نکرده و همه چیز سر جای خود است، مهم این است که با هزینه حوزه سلامت هور چقدر می شود. اگر ج. معلوم می شود بحث پزشک خانواده و طرح جیب مردم حل می شود، اما اگر نتواند درست کار کند، روند مردم ما تکرار می شود.

وی ادامه داد: منابع سلامت یک سرمایه گذاری است، از نظر برخی دوستان اقتصادی هزینه محسوب می شود. اگر این تضاد فکری حل نشود، مشکلات تمام نمی شود. در حال حاضر کودکان زیر هفت سال به صورت رایگان درمان می شوند. درمان سرطان بیشتر به صورت رایگان انجام می شود، اما اگر منشا آن دیده شود، بهتر عمل می کند. وزارت بهداشت در تلاش است تا هزینه های درمان بیماران را در بین مردم به حداقل برساند.

وی اذعان داشت: بر اساس بودجه برنامه های مختلفی برای پزشک خانواده در نظر گرفته شده است که بودجه نیز با تغییرات آن به آن اختصاص می یابد و منتظر تصمیم گیری در برنامه بودجه هستیم. در صورت تعیین بودجه این پروژه با توجه به بودجه پیش می رود.

وی بیان کرد: در بحث یمارستان های فرسوده و درمانگاه مهدی باید گفت که زیرساخت های قدیمی مستقر در بیمارستان ها برخی از آنها قابل تعمیر و تعطیل نیستند. اگر بخواهیم تعطیل کنیم باید محلی برای انتقال بیماران باشد، بنابراین تا زمانی که بیمارستان جایگزین ساخته نشود باید فعلا و با روندی منطقی در همان بیمارستان ها به فعالیت ادامه دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا