بهداشت و درمان

۱۵ درصد ایرانی‌ها دیابت دارند

Fereidun Azizi ، رئیس انستیتوی غدد درون ریز و متابولیسم و ​​عضو دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتتی ، درباره نقش فن آوری های بومی در تحقیقات دارویی گفت: “در بعضی موارد ، ما از ظرفیت های بومی ، از جمله داروهای گیاهی استفاده می کنیم ، اما در زمینه تخصص ما استفاده نمی شود.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ، در مورد دیابت ، برخی از ترکیبات گیاهی مانند دارچین ممکن است قند خون را ملایم کاهش دهد. این کاهش معمولاً 1 تا 2 میلی گرم در دسی لیتر است. اما لازم به ذکر است که برای بیماری مانند دیابت ، جایی که برخی از بیماران ممکن است به 1 تا 2 یا حتی 5 میلی گرم برسند ، چنین کاهش اثربخشی درمانی قابل توجهی ندارد و این ترکیبات را نمی توان به عنوان داروی اصلی در نظر گرفت.

عزیزی همچنین به آمار این کشور اشاره کرد: طبق آخرین مطالعات ، حدود 5 ٪ از جمعیت ایران دارای دیابت است که بیشتر آنها دیابت نوع 2 دارند. در زمینه بیماری های غدد درون ریز ، حدود 5 ٪ از افراد با درجه ای از کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید روبرو هستند. اینها خفیف تا شدید هستند و در سالهای اخیر گسترش این بیماری ها در کشور افزایش یافته است.

وی در مورد برنامه های غربالگری خاطرنشان کرد: در حال حاضر هیچ برنامه خاصی برای غربالگری عمومی در سطح عمومی وجود ندارد ، به جز نوزادانی که مرتباً اجرا می شوند. اما در سایر گروه های سنی تشخیص خطر توسط پزشکان انجام می شود. این وظیفه پزشک است که افراد را برای غربالگری غربالگری کند ، با در نظر گرفتن عوامل پرخاشگرانه بالا که ممکن است شامل 2 یا حتی 2 معیار بالینی باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا