۱۵۸ بیمارستان استان تهران زیر ذرهبین بازرسان بهداشت محیط

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر علیرضا رئیسی اظهار داشت: بر اساس آئین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، وزارت بهداشت موظف است کلیه مراکز و اماکن مشمول این آیین نامه اعم از بیمارستان ها، مراکز بهداشتی و درمانی و موسسات درمانی را از نظر اجرای ابزارآلات فردی و بهداشت عمومی، ساخت و ساز به منظور رعایت بهداشت فردی و تجهیزات بهداشتی تحت نظارت مستمر قرار دهد.
وی افزود: به منظور تشدید نظارت بر وضعیت سلامت محیط آشپزخانه و سفره خانه بیمارستان های استان تهران، بازرسی های بهداشتی توسط گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی انجام شد و گزارش های جامع و دقیقی به روسای این دانشگاه ها ارسال شد.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: در این طرح 75 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 69 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران و 14 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد ارزیابی قرار گرفتند.
دکتر رئیسی ادامه داد: در این بازدیدها علاوه بر ارزیابی وضعیت سیستم تهویه، آبرسانی، سیستم دفع فاضلاب، مدیریت پسماندهای آشپزخانه و بهداشت فردی، 2154 پرسنل شاغل در این اماکن مورد ارزیابی قرار گرفتند. کارشناسان بهداشت محیط با استفاده از تجهیزات قابل حمل 214 مورد بار میکروبی، 256 مورد کلر آزاد باقیمانده در آب مصرفی، 458 مورد اندازه گیری دمای اتاق سرد و یخچال، 79 مورد اندازه گیری روغن مصرف شده و 13 مورد اندازه گیری شوری اندازه گیری کردند.
به گزارش وبدا، وی با بیان اینکه با توجه به حساسیت ویژه ارائه خدمات تغذیه در مراکز درمانی، رعایت دقیق و مستمر استانداردهای بهداشت محیطی در این بخش ها از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: با توجه به اینکه بیماران بستری در مراکز درمانی اغلب دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند و هرگونه آلودگی غذایی یا محیطی می تواند منجر به مسمومیت غذایی، عفونت های بیمارستانی و تشدید مراقبت های بهداشتی با رعایت استانداردهای لازم برای نظارت بیشتر شود.
به گفته معاون بهداشتی وزارت بهداشت، عدم رعایت اصول بهداشتی در فرآیندهای تهیه، پخت، نگهداری و توزیع مواد غذایی می تواند زمینه رشد و گسترش عفونت و عوامل بیماری زا مانند سالمونلا، اشریشیا کلی و استافیلوکوک را فراهم کند و سلامت بیماران، همراهان و کارکنان را به خطر بیندازد.



