۱۰ غذاهایی برای افزایش پلاکت های خون

پلاکت یکی از مهمترین اجزای خون است. وظیفه اصلی آن لخته شدن خون و جلوگیری از خونریزی است. یک انسان سالم بین 1 تا 2،000 پلاکت در هر میکرولیتر دارد. اما برخی از افراد به دلایل مختلف کمبود پلاکت دارند. بنابراین آنها باید به دنبال راه هایی برای افزایش پلاکت های خود باشند.
فولات یکی از انواع ویتامین های B است که نقش مهمی در سلامت سلول های خون دارد. معمولاً در اسید فولیک در مواد غذایی یافت می شود. یکی از این روشها مصرف غذاهای مؤثر در تولید و افزایش پلاکت ها و جلوگیری از آنهایی است که پلاکت ها را کاهش می دهد. در این مقاله به شما می گوییم برای افزایش پلاکت های خونی چه چیزی بخورید ، سپس 4 ماده مغذی را برای افزایش پلاکت های خون معرفی می کنیم.
برخی از مواد مغذی موجود در غذاها یا مکمل های آنها برای افزایش پلاکت های خون مفید است. این مواد در سه دسته کلی قرار می گیرند:
فولات
ویتامین B2 ، ویتامین C ، ویتامین D و ویتامین K
هستند
بهترین منابع فولات
چهل نوشت: فولات یکی از انواع ویتامین های B است که نقش مهمی در سلامت سلول های خونی دارد. معمولاً در اسید فولیک در مواد غذایی یافت می شود. طبق تحقیقات مرکز ملی بهداشت (NIH) ، هر بزرگسال روزانه به 5 میکروگرم از این مواد مغذی نیاز دارد. این بیشتر برای زنان باردار و 2 میکروگرم است.
غذاهایی که سرشار از فولات هستند عبارتند از:
سبزیجات سبز و گسترده مانند اسفناج و کلم ؛
دهکده کبد ؛
لوبیای چشم انداز ؛
برنج ؛
حرامزاده (مخمر) ؛
غلات غنی شده و لوبیا و گزینه های لبنی.
مکمل های فولات.
توجه: اگرچه مصرف غذاهای طبیعی حاوی فولات ممنوع نیست ، اما مکمل های این ماده نباید بیش از حد باشد ، زیرا می تواند ویتامین B را مختل کند.
غذاهای سرشار از ویتامین B2
ویتامین B در ساختار گلبول های قرمز مهم است. کمبود این ماده معدنی می تواند منجر به کاهش پلاکت های خون شود. هر بزرگسال بالای 5 سال به 1.5 میکروگرم این ویتامین روزانه نیاز دارد. زنان پستان یا شیرده به بیش از 1.5 میکروگرم احتیاج دارند.
در بیشتر غذاهای حیوانات مانند کبد گوشت و گاو ، تخم مرغ و انواع ماهی یافت می شود. لبنیات همچنین از ویتامین B بسیار زیاد است ، اما برخی از مطالعات نشان داده اند که شیر گاو تأثیر منفی بر تولید پلاکت دارد. گیاهخواران می توانند غلات و لوبیای غنی شده ، شیر سویا یا شیر بادام یا مکمل های ویتامین B را برای دریافت این ویتامین مصرف کنند.
غذاهای ویتامین C
ویتامین C نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. این ویتامین در بهبود عملکرد پلاکت ، جذب آهن و افزایش پلاکت های خون مؤثر است.
بسیاری از میوه ها و سبزیجات دارای ویتامین C هستند ، مانند:
مکعب ؛
مرکبات مانند نارنجی و گریپ فروت ؛
کیوی ؛
توت فرنگی ؛
فلفل های سبز و قرمز ؛
توجه: از آنجا که گرما این ویتامین را از بین می برد ، توصیه می شود غذاهای خام مصرف کنید.
غذاهای سرشار از ویتامین D
اهمیت ویتامین D در عملکرد مناسب استخوان ها ، عضلات و سیستم عصبی است. طبق مطالعات مربوط به انجمن حمایت از بیمار فلات (PDSA) ، این ویتامین نقش مهمی در عملکرد مغز استخوان دارد ، که وظیفه تولید سلولهای خونی را بر عهده دارد.
یکی از متداول ترین راه های تهیه ویتامین D ، افشای نور خورشید است. اما بسیاری از مردم به دلیل سبک زندگی یا زندگی در مناطق شمالی و سرد از نور خورشید محروم می شوند. مصرف غذاهای زیر می تواند راهی مناسب برای تهیه آن باشد:
زرده تخم مرغ ؛
ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا ، ماهی تن و مکانی (ماکارل) ؛
روغن کبد ماهی ؛
شیر و ماست با این ویتامین غنی شده اند.
گیاهخواران همچنین با مصرف غذاهای زیر ویتامین های مورد نیاز خود را دریافت می کنند:
غلات و لوبیای غنی شده ؛
آب پرتقال غنی شده ؛
شیر سویا و سویا سویا ؛
قارچ با پرتو ماوراء بنفش رشد می کند.
مکمل های ویتامین D.
غذاهای ویتامین K
ویتامین K برای انعقاد خون و سلامت استخوان مفید است. براساس تحقیقات PDSA ، مصرف این ویتامین در 5 ٪ از افراد مبتلا به کمبود پلاکت باعث افزایش پلاکت های خونی و بهبود خونریزی می شود.
مردان و زنان بالای 5 سال و بالاتر به ترتیب به 1 و 2 میکروگرم این ویتامین احتیاج دارند.
غذاهای زیر حاوی ویتامین K است:
نتو ، یک غذای سنتی ژاپنی که از سویا تخمیر شده تهیه شده است.
سبزیجات مانند کلم ، برگهای شلغم ، اسفناج
سویا و روغن آن ؛
کدو تنبل
غذاهای غنی از آهن
میزان آهن موجود در خون به طور مستقیم با کمیت و کیفیت گلبولهای قرمز و پلاکت ها مرتبط است. مطالعات در مورد کودکان و نوجوانان کم خون نشان می دهد که میزان مصرف آهن در افزایش پلاکت ها مؤثر است.
آهن مورد نیاز بدن بسته به سن و جنس مردم متفاوت است ، به عنوان مثال مردان بالای 2 سال و زنان بالای 5 سال به 2 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند. در حالی که این برای زنان بین سنین 1 تا 2 ، 5 میلی گرم و زنان باردار بیش از 1 میلی گرم است.
برای تهیه آهن ، غذاهای زیر باید در رژیم غذایی قرار بگیرند:
پوسته ها
دهکده کبد ؛
غلات و لوبیای غنی شده ؛
لوبیای سفید و قرمز ؛
شکلات سیاه ؛
عدس ؛
پنیر سویا.
توجه: از آنجا که آهن در گیاهان میزان جذب کمی دارد ، بهتر است آن را با ویتامین C برای جذب آهن بیشتر مصرف کنید. مصرف غذاهای کلسیم به همراه آهن باعث کاهش جذب آن می شود.
مکمل های پلاستیکی
برخی از مطالعات نشان می دهد که مکمل هایی مانند کلروفیل ، عصاره برگ پاپایا و ملاتونین تأثیر مثبتی در افزایش پلاکت های خون دارند.
1 کلروفبه
کلروفیل ماده ای است که در گیاهان یافت می شود. مصرف این ماده ممکن است باعث افزایش تولید پلاکت در بدن شود. با این حال ، تحقیقات کمی تاکنون انجام شده است.
مکمل های تولید شده توسط نوعی جلبک های سبز به نام کلورلا سرشار از کلروفیل هستند. براساس تحقیقات ، 5 ٪ از بیماران پلاکت که این مکمل را مصرف کرده اند ، پلاکت های خونی خود را افزایش داده و خونریزی 5 ٪ کاهش یافته است. این مکمل در هر دو تبلت و پودرهای موجود در بازار عرضه می شود.
2. عصاره برگ پاپایا
در آزمایشات روی موش ها ، مصرف این عصاره منجر به افزایش چشمگیر پلاکت های خونی شد. اما برای اثبات تأثیر این ماده بر روی انسان باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
عصاره برگ پاپایا در داروخانه ها فروخته می شود.
1. ملاتونین
ملاتونین یکی از هورمونهای تولید شده در بدن است که به تنظیم ساعت بدن کمک می کند. این هورمون در قالب های مختلف داروخانه ها موجود است.
مطالعات در مورد حیوانات نشان داده است که این هورمون در افزایش پلاکت های خونی مفید است. با این حال ، باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
۱۰ غذاهایی برای افزایش پلاکت های خون
در بخش های قبلی ما به مواد مغذی ضروری اشاره کردیم. در اینجا 5 ماده مغذی کلیدی وجود دارد که منابع غنی از این مواد مغذی هستند تا بتوانید آنها را به راحتی در رژیم غذایی خود قرار دهید:
2. GAO کبد
این نیروگاه تغذیه ای سرشار از آهن و ویتامین B است. کمبود هر دو این مواد مغذی می تواند منجر به کم خونی و کاهش پلاکت ها شود. بنابراین ، گنجاندن کبد گاو در رژیم غذایی به طور موثری به ساخت سلول های خون سالم کمک می کند.
2. سبزیجات برگ تیره (مانند اسفناج و کلم)
این سبزیجات منبع خوبی از فولات (ویتامین B2) و ویتامین K. فولات برای تقسیم و سلامت سلولهای خونی ضروری است و ویتامین K نقش مستقیمی در فرآیند انعقاد خون دارد.
1. ماهی چرب (مانند ماهی قزل آلا و تن)
این ماهی ها بهترین منابع طبیعی ویتامین D و همچنین ویتامین B هستند. ویتامین D به عملکرد صحیح مغز استخوان ، که محل تولید پلاکت است ، کمک می کند.
1. مرکبات (مانند نارنجی و گریپ فروت)
میوه های مرکبات به دلیل مقادیر زیاد ویتامین C شناخته شده اند. ویتامین C نه تنها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند ، بلکه به بهبود عملکرد پلاکت نیز کمک می کند و همچنین باعث افزایش جذب آهن می شود.
1. کدو تنبل
این منبع خوبی از ویتامین K است که برای لخته شدن خون ضروری است و می تواند به بهبود سطح پلاکت کمک کند.
1 تخم مرغ
تخم مرغ ، به ویژه زرده ، حاوی ویتامین B و ویتامین D. این دو ویتامین نقش مهمی در فرآیندهای جریان خون بدن دارند.
لوبیا (عدس و لوبیا)
لوبیا مانند عدس و انواع لوبیا منابع گیاهی عالی برای آهن و فولات است. برای افزایش جذب آهن در آنها ، توصیه می شود آنها را با منبع ویتامین C مصرف کنید.
1 کلم بروکلی
این سبزی هم منبع خوبی از ویتامین C و هم ویتامین K است و گزینه بسیار خوبی برای تقویت پلاکت ها است.
1. غلات ثروتمند
بسیاری از غلات و نان های صبحانه با فولات ، ویتامین B و آهن غنی شده اند. این غذاها راهی آسان برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز برای تولید پلاکت ها هستند.
1. عصاره برگ پاپایا
اگرچه این یک مکمل است ، اما مطالعات نشان داده اند که مصرف آن می تواند به افزایش قابل توجهی در تعداد پلاکت ها کمک کند. این عصاره به صورت رایانه لوحی در دسترس است.
آیا تغذیه مناسب می تواند روشی قطعی برای افزایش پلاکت های خون باشد؟
اگرچه مصرف مواد مغذی ذکر شده در این مقاله به افزایش پلاکت های خونی کمک می کند ، لازم به ذکر است که فقط درمان قطعی برای فقر پلاکت نیست. اگر این بیماری را دارید ، مراجعه به پزشک ضروری است.
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین