یک نسخه تازه برای غذای پرستار ؛ وزارت بهداشت کار کرده است – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

پاریسا توربی ، عضو وزارت بهداشت ، بهبود تغذیه ، به خبرگزاری مهر گفت: “دفتر بهبود تغذیه در وزارت بهداشت و آموزش پزشکی یکی از فعالیتهای مهم خود را در زمینه مراقبت های غذایی سالمندان متمرکز کرده است ؛ برنامه ای که از سال 2 به طور جدی آغاز شده است و انتظار می رود در سال 6 به پایان برسد و در سراسر کشور اجرا شود.
وی افزود: هدف این برنامه بهبود کیفیت تغذیه سالمندان است که در مراکز مراقبت و نگهداری سالمندان زندگی می کنند. ” براساس این طرح ، استانداردها و استانداردهای ویژه برای تغذیه سالمندان تدوین می شود و اجرای خلبان در برخی از مراکز انجام می شود و پس از بررسی چالش ها و کمبودهای اجرایی ، این استانداردها در سراسر کشور در کلیه مراکز مراقبت از سالمند اجرا می شود.
تغذیه سالمندان در اولویت وزارت بهداشت
به گفته تورابی ، از این نظر ، دستورالعمل های اجرایی و توضیحات مربوط به کارهای خاص برای کارشناسان تغذیه تدوین شده است. این متخصصان موظف هستند آنها هستند به صورت دوره ای به این مراکز مراجعه کنید و سالمندان را ارزیابی کنید. همچنین در این مراکز آموزش برای پرستاران و پرستاران وجود دارد. بهبود کیفیت پخت و پز و تهیه غذا و آموزش تیم های پخت و پز در این مراکز یکی دیگر از تمرکز های مهم این پروژه است.
تغذیه متناسب با بیماریهای مزمن و شرایط خاص سالمندان
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط خاص سالمندان و بسیاری از آنها با بیماری های مزمن ، برنامه ریزی غذایی آنها را باید با دقت در نظر گرفت. اگرچه اقدامات سازمان بهزیستی برای بهبود سالمندان انجام شده است ، اما وزارت بهداشت قصد دارد در سال نو جدی تر اقدامات خود را انجام دهد و کیفیت خدمات تغذیه ای را با همکاری سازمان ملی رفاه و سایر مؤسسات مرتبط بهبود بخشد.
Torabi ادامه داد: در این برنامه ، تهیه و عرضه مکمل های سالخورده نیز در نظر گرفته شده است. علاوه بر این ، برنامه ریزی برای تنوع مواد غذایی متناسب با فرهنگ بومی هر منطقه نیز در حال انجام است.
به گفته او ؛ با همکاری مدیران تغذیه ادارات بهداشتی دانشگاه های پزشکی در سراسر کشور ، انواع منوهای رژیم غذایی در حال توسعه است تا مراکز نگهداری بتوانند از این برنامه ها بهره مند شوند تا اشتها و تغذیه سالمندان را افزایش داده و از این عزیزان جلوگیری کنند.
میان وعده ، حجم کم ، ارزش بالا ؛ راه حل های جدید تغذیه ای
وی افزود: “برنامه رژیم غذایی سالمندان شامل مشکلات متداول مانند اثرات دندانپزشکی ، مشکلات شفاهی و سایر شرایط جسمی است و راه حل ها شامل کاهش وعده های غذایی ، افزایش تعداد وعده های غذایی ، اضافه کردن میان وعده ها و جایگزینی غذاهای مغذی تر است.”
یکی از اعضای دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تأکید کرد: “اجرای این برنامه در سال 2008 مطابق با سند ملی دبیرخانه ملی غذا و تغذیه انجام شده است و هیچ بار مالی جدیدی برای مراکز مراقبت از سالمندان نخواهد داشت.” در عوض ، اجرای این طرح با مدیریت منابع موجود ، اجرای رویه های جدید و جایگزینی غذاهای خاص امکان پذیر خواهد بود.
وی همچنین به کمبود کارشناسان تغذیه در شبکه بهداشتی کشور اشاره کرد: اگرچه ایده آل این است که هر مرکز نگهداری دارای یک متخصص تغذیه تمام وقت است ، در شرایط فعلی ما سعی می کنیم هفته ای چند روز مشاوره و همکاری با متخصصان موجود و همچنین متخصصان تغذیه در بخش خصوصی ارائه دهیم.