سلامت خانواده

یک صبحانه “عالی” شامل چه موادی است؟

به گزارش خبرآنلاین، پیش از این برخی تحقیقات ثابت کرده بود که بین نخوردن صبحانه و افزایش ریسک قلبی متابولیک ارتباط وجود دارد. به همین دلیل، گروهی از محققان اسپانیایی سعی کردند منطقه ای را بررسی کنند که تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته بود. یعنی اینکه کالری دریافتی و کیفیت رژیم صبحانه چگونه می تواند در طول زمان بر سلامت قلب و عروق تأثیر بگذارد.

یورونیوز نوشت: “ترویج عادات خوب برای خوردن صبحانه سالم می تواند به کاهش خطر سندرم متابولیک و سایر بیماری های مزمن مرتبط با پیری کمک کند.” . و در نتیجه کیفیت زندگی را بهبود می بخشد.”

در این تحقیق که گزارش آن در مجله تغذیه، سلامت و پیری منتشر شد، اثرات رژیم غذایی مدیترانه ای و سبک زندگی بر سلامت قلب و عروق به طور خاص مورد بررسی قرار گرفت.

طی این تحقیق وضعیت سلامت 383 فرد بزرگسال بین 55 تا 75 سال به مدت 3 سال مورد بررسی قرار گرفت.

همه شرکت کنندگان در این مطالعه سندرم متابولیک داشتند که برخی از آنها شامل فشار خون بالا، قند خون بالا، چربی اضافی بدن در اطراف کمر و همچنین سطوح غیرطبیعی کلسترول بود که خطر ابتلا به بیماری های قلبی جدی تر، سکته مغزی و دیابت را افزایش می دهد. . .

محققان همچنین سبک زندگی این افراد را برای کاهش وزن بر اساس رژیم غذایی مدیترانه ای بررسی کردند.

آنها به مدت سه سال عادات صبحانه و نشانگرهای سلامتی این افراد را دنبال کردند و در نهایت به نکات جالبی پی بردند.

از جمله وضعیت سلامت افرادی که غذاهایی با کالری بسیار کم (کمتر از 20 درصد کالری روزانه خود) یا بیش از حد (بیش از 30 درصد) در وعده های صبحانه خود مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که 20 تا 30 درصد از کالری روزانه خود را مصرف می کنند. کالری دریافتی از طریق وعده غذایی صبح، بدتر بوده است.

در پایان دوره مطالعه سه ساله، تفاوت ها هنوز قابل توجه بود. زیرا در مقایسه با گروهی که «درست و مناسب» غذا می‌خوردند، شاخص توده بدنی (BMI) در شرکت‌کنندگانی که کالری خیلی کم یا زیاد در وعده صبحانه دریافت کردند، عدد بالاتری را نشان داد و دور کمر آنها نیز بزرگ‌تر بود.

آزمایش خون آنها همچنین سطوح بالاتر تری گلیسیرید (نوعی چربی موجود در خون) و سطوح پایین تر “کلسترول خوب” را در بدن آنها نشان داد.

اهمیت «کیفیت» صبحانه

اما «کمیت» تنها عامل مهم نبود. شرکت‌کنندگانی که صبحانه‌هایشان (صرف نظر از اندازه) کیفیت غذایی پایینی داشت، وضعیت سلامتی بدتری داشتند.

آنها همچنین اندازه دور کمر بزرگتری داشتند و پروفایل چربی خون نامطلوب را نشان دادند. شگفت آورتر از همه، عملکرد کلیه آنها نیز در مقایسه با افرادی که وعده غذایی صبحگاهی متعادل تری می خوردند، پایین تر بود.

جالب توجه است که این مطالعه در حالی انجام شد که همه شرکت کنندگان رژیم های مدیترانه ای را دنبال می کردند و سعی می کردند وزن خود را کاهش دهند.

بنابراین، مشخص شد که حتی در این الگوی غذایی به طور کلی سالم، “مخلوط صبحانه” تفاوت قابل توجهی در نتایج سلامتی ایجاد می کند.

یک صبحانه “عالی” شامل چه موادی است؟

این تحقیق به کسانی که نمی‌دانند صبحانه ایده‌آل چیست، پیشنهاد می‌کند ۲۰ تا ۳۰ درصد از کالری روزانه خود را با خوردن صبحانه دریافت کنند. به عنوان مثال، برای فردی که روزانه 2000 کالری مصرف می کند، این به معنای صبحانه بین 400 تا 600 کالری است.

از نظر کیفیت، وعده‌های غذایی متعادلی را در نظر بگیرید که شامل غلات کامل، پروتئین‌های بدون چربی، چربی‌های سالم، میوه‌ها و سبزیجات است، در حالی که غذاهای فرآوری شده حاوی قندهای اشباع شده و چربی‌های ناسالم را محدود کنید.

بنابراین، اگرچه صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است، اما آنچه می خورید و نحوه خوردن آن مهم است، و این مطالعه بار دیگر نشان داد که داشتن مقدار مناسب غذای با کیفیت بالا یکی از کلیدهای سلامت متابولیک است.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا