اخبار سلامت

یک سوم موارد ابتلا به “آسم” با آلودگی هوا مرتبط است

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، یک مطالعه جدید شواهد قابل توجهی ارائه کرده است که نشان می دهد قرار گرفتن طولانی مدت در معرض ذرات ریز معلق (PM2.5) یکی از عوامل اصلی خطر ابتلا به آسم در کودکان و بزرگسالان است.

این مطالعه که توسط موسسه شیمی ماکس پلانک انجام شد و شامل داده‌های حدود 25 میلیون نفر در سراسر جهان بود، نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض PM2.5 مسئول حدود 30 درصد موارد جدید آسم در سطح جهان است.

نتایج این تحقیق بر نیاز فوری به اعمال مقررات سختگیرانه تر در زمینه کیفیت هوا برای حفظ سلامت عمومی تاکید دارد.

نگرانی فزاینده در حوزه سلامت

آسم یک بیماری مزمن تنفسی است که حدود 4 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد و علائمی مانند خس خس سینه، سرفه و تنگی نفس را به همراه دارد. در حال حاضر سالانه بیش از 30 میلیون مورد جدید آسم تشخیص داده می شود که به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد تأثیر می گذارد.

با این حال، علیرغم تحقیقات گسترده، ارتباط بین آلودگی هوا و به ویژه PM2.5 و آسم همواره مورد بحث بوده و نتایج مطالعات قبلی متفاوت بوده است.

ارتباط بین PM2.5 و آسم

این تیم بین المللی داده های 68 مطالعه انجام شده در 22 کشور از جمله آمریکای شمالی، اروپای غربی، آسیای شرقی، آسیای جنوبی و آفریقا را تجزیه و تحلیل کرد. محققان با بررسی این داده‌های گسترده، ارتباط واضحی بین قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض PM2.5 و خطر ابتلا به آسم، با خطر بالاتری در کودکان پیدا کردند.

دکتر نی، نویسنده این مطالعه توضیح داد: تخمین می زنیم که در سال 2019، نزدیک به یک سوم موارد آسم در سراسر جهان مربوط به قرار گرفتن طولانی مدت در معرض PM2.5 بود که شامل 63.5 میلیون مورد موجود و 11.4 میلیون مورد جدید بود. “

وی افزود: برای مثال در آلمان قرار گرفتن در معرض PM2.5 ممکن است عامل 11 درصد موارد جدید آسم باشد که حدود 28000 نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. ما همچنین دریافتیم که خطر ابتلا به آسم مرتبط با PM2.5 در کودکان بسیار بیشتر از بزرگسالان است و این تفاوت با حساسیت سنی مرتبط است.

یافته های این مطالعه با درک بیولوژیکی سیستم تنفسی کودکان مطابقت دارد. از آنجایی که ریه‌ها و سیستم ایمنی معمولاً تا اوایل بزرگسالی به طور کامل رشد نکرده‌اند، کودکان در برابر استرس اکسیداتیو، التهاب و حساسیت‌های تنفسی که ممکن است در اثر آلودگی هوا ایجاد شود، آسیب‌پذیرتر هستند. شرایطی که عموماً با ایجاد آسم همراه است.

خطر ابتلا به آسم در سنین مختلف

با استفاده از این مجموعه داده‌های گسترده، محققان منحنی‌های پاسخ مواجهه را برای مدل‌سازی چگونگی تأثیر PM2.5 بر خطر آسم در دوران کودکی و بزرگسالی ایجاد کردند. این منحنی ها در مطالعات بهداشت عمومی مهم هستند زیرا ارتباط بین سطوح قرار گرفتن در معرض و اثرات سلامتی مانند خطر ابتلا به آسم را نشان می دهند.

پروفسور Yuming Guo از دانشگاه موناش گفت: «این ابتکار برای تعیین کمیت تأثیرات جهانی آلودگی هوا بر سلامتی مهم است.

وی خاطرنشان کرد که این منحنی ها شامل داده های کشورهایی با سطوح درآمدی متفاوت و درجات مختلف آلودگی است که تضمین می کند که یافته ها اهمیت جهانی دارند.

بار قابل توجهی برای سلامتی

مردم در کشورهای با درآمد کم و متوسط ​​معمولاً با سطوح بالاتری از آلودگی هوا مواجه هستند و در نتیجه، اثرات بهداشتی ناشی از PM2.5 در این کشورها بیشتر است.

با این حال، بیشتر مطالعات PM2.5 در مناطق با درآمد بالا مانند آمریکای شمالی و اروپا انجام شده است.

این تفاوت هنگام برون یابی یافته های کشورهای ثروتمند به کشورهای کم درآمد چالش هایی ایجاد می کند، زیرا منابع آلودگی هوا، کیفیت مراقبت های بهداشتی و جمعیت در این کشورها متفاوت است.

این مطالعه با گنجاندن شواهدی از کشورهای با درآمد کم و متوسط، این محدودیت ها را کاهش می دهد و تخمین های دقیق تری از بار آسم ناشی از PM2.5 در مقیاس شهری، منطقه ای و جهانی ارائه می دهد. چنین داده‌های جامعی می‌تواند به سیاست‌گذاران در مناطق مختلف کمک کند تا مزایای سلامتی بالقوه کاهش PM2.5 را از طریق سیاست‌های کیفیت هوا برآورد کنند.

محافظت در برابر آلودگی هوا و آسم

در واکنش به یافته های این مطالعه، محقق ارشد Yafang Cheng، رئیس بخش شیمی آئروسل در موسسه ماکس پلانک، بر اهمیت اقدامات قانونی و اقدامات فردی تأکید کرد.

چنگ گفت: «یافته‌های ما بر نیاز فوری سیاست‌گذاران به اجرای قوانین سخت‌گیرانه‌تر برای مقابله مداوم با آلودگی هوا تأکید می‌کند.

وی افزود: اقدامات فردی مانند پوشیدن ماسک نیز می تواند به افراد در کاهش خطر ابتلا به آسم ناشی از PM2.5 کمک کند.

این مطالعه شواهد مهمی را برای سازمان‌های بهداشتی، دولت‌ها و افراد فراهم می‌کند تا به تهدید سلامت جهانی ناشی از آلودگی PM2.5 رسیدگی کنند. با افزایش موارد ابتلا به آسم، نتایج این مطالعه بر نیاز فوری به اقدامات پیشگیرانه و سیاست های قوی برای کاهش آلودگی هوا و حفاظت از جمعیت های آسیب پذیر تاکید می کند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا