اخبار سلامت

یک سوم از مواد غذایی در جهان دورریخته می شود

احمد اسماعیلزاده ، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ، گفت: “به منظور اجرای قوانین و برنامه های اسناد بالادست و برنامه توسعه هفتم ، این جزوه توسط دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تدوین شده است.”

وی گفت: “این جزوه برای اولین بار در کشور با محتوای بسیار ساده و در عین حال عملی در علوم پزشکی و خانوارها منتشر شده است و امیدواریم با کشت و توسعه آگاهی در مورد کاهش و کنترل حذف مواد غذایی ، گام مهمی در این راستا بردارند.”

اسماعیلزاده خاطرنشان کرد: تقریباً یک سوم از مواد غذایی تولید شده برای مصرف انسان از بین می رود یا دور ریخته می شود ، معادل حجم کل 1.3 میلیارد تن در سال. این ضرر نه تنها منابع طبیعی ، آب و انرژی را هدر می دهد ، بلکه تأثیرات منفی زیادی بر محیط زیست و تغییرات آب و هوا دارد. بنابراین ، کاهش از دست دادن مواد غذایی یک مسئولیت متداول است که نیاز به همکاری خانواده ها ، دولت ها و سازمان ها دارد.

مدیر کل وزارت بهداشت ، بهبود تغذیه گفت: “با چند نکته ساده در مورد برنامه ریزی مواد غذایی ، خرید هوشمند و متناسب با نیازهای مغذی ، نگهداری و پخت مناسب ، مدیریت مواد غذایی و بازیافت و توزیع مجدد مواد غذایی ، می توانیم علاوه بر هزینه های صرفه جویی ، هزینه مواد غذایی و زباله را نیز کاهش دهیم.

وی افزود: هر فرد و خانواده نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی و آینده پایدار ایفا می کنند و افزود: “با آگاهی و تلاش مشترک ، می توانیم گامی مؤثر در این مسیر برداریم.”

اسماعیلزاده تأکید کرد: با توجه به اهمیت اختلال در مواد غذایی در کشور ، امسال از متخصصان تغذیه خواسته شده است که بر اساس آنچه در این جزوه بیان شده است ، آموزش های لازم را برای خانواده ها در مورد استراتژی های کاهش زباله های غذایی در خانه ارائه دهند. علاوه بر این ، این دفتر از سال 1404 روز کاهش زباله های غذایی را برای برجسته کردن این مسئله مهم در کشور و انجام اقدامات مختلف در این زمینه برگزار می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا