یک آموزش فراموش شده در مدارس

دکتر احمد اسماعیلزاده در مصاحبه با ایسنا ، وی با توجه به ضرورت تغذیه سالم در مدارس ، گفت: “تغذیه سالم در سن مدرسه نه تنها به سلامت سالم جامعه و جلوگیری از بیماری های مزمن در سالهای آینده کمک می کند ، بلکه می تواند نقش مهمی در یادگیری ، رشد و رشد کودکان داشته باشد.”
چاقی و چاقی در بین دانشجویان
وی توضیح داد: “متأسفانه ، این آمار نشان می دهد که شیوع اضافه وزن و چاقی در بین دانش آموزان به دلیل عدم فعالیت ناکافی ، عدم فعالیت و عدم تحرک ، که رایج است ، و این یک هشدار است.” نه تنها ما با دانش آموزان چاقی و اضافه وزن روبرو هستیم بلکه در برخی از دانشجویان شیوع لاغری وجود دارد. چنین شرایطی حاکی از اهمیت تغذیه و نقش این مؤلفه در سلامت کودکان است.
تغذیه در مدارس
مدیر دفتر انجمن تغذیه به بهبود وزارت بهداشت گفت: ما برنامه های بی شماری برای بهبود وضعیت تغذیه دانش آموزان مدرسه داریم و می گوید: آموزش تغذیه در سن مدرسه یکی از اقدامات اساسی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت است. دانشجویان دارای کتابی در مورد سلامت هستند ، از جمله مباحث مختلفی از جمله تغذیه و همچنین موضوعات تغذیه ای با همکاری وزارت آموزش و پرورش که در کتاب های خود برای پرورش تغذیه گنجانده شده است.
اسماعیلزاده ادامه داد: متخصصان تغذیه در مراکز بهداشتی کشور نیز موظفند حداقل یک جلسه آموزشی را در یکی از مدارس هر هفته برگزار کنند و مسائل مربوط به مراقبت های بهداشتی را برای دانش آموزان یا والدین یا معلمان و مربیان یا مربیان ارائه دهند. اگرچه ما فرهنگ تغذیه را اداره کرده ایم ، اما با کمبود متخصصان تغذیه در مراکز بهداشتی روبرو هستیم ، به همین دلیل آموزش در برخی مناطق آنطور که باید نیست. ما از ظرفیت بخش خصوصی برای حل این مشکل استفاده کرده ایم تا علاوه بر آموزش بخش دولتی ، از بخش خصوصی با تعرفه مناسب برای گسترش خدمات خود در زمینه فرهنگ تغذیه استفاده کنیم.
دستورالعمل های پایه تغذیه سالم در مدارس
وی گفت: محدود کردن غذاهای ناسالم یکی دیگر از برنامه های دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت است و بیان می کند که صرف آموزش و سواد تغذیه ای نمی تواند غذایی سالم را تضمین کند. ما بر محدود کردن غذاهای ناسالم در محیط مدرسه متمرکز شده ایم و والدین نیز باید به محدودیت غذاهای ناسالم در محیط خانه توجه کنند و غذاهای ناسالم را برای فرزندان خود تهیه نکنند.
وی در مورد وضعیت نظارت بر توزیع مواد غذایی در بوفه مدرسه گفت: بوفه ، که یک پایگاه تغذیه مدرسه محسوب می شود ، انواع غذاهای مفید و غیر غذایی را تهیه کرده و دانش آموزان را در اختیار شما قرار می دهد. برای چندین سال ، دفتر بهبود تغذیه از طریق وزارت آموزش و پرورش با همکاری وزارت آموزش و پرورش ، دستورالعمل های پایگاه داده تغذیه ای سالم را تدوین کرده است و ما از طریق این دستورالعمل لیستی از مواد غذایی و غذاها و غذاهای غیرقانونی را اعلام کرده ایم.
اسماعیلزاده ادامه داد: دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از ادارات بهداشت دانشگاههای پزشکی خواسته است تا با همکاری ادارات آموزش و پرورش آگهی ها را تهیه کنند تا لیست غذاهای غیرمجاز را معرفی کنند تا دانشجویان بتوانند مواد غذایی را در بوفه تهیه کنند تا غذای ناسالم و ناسالم وجود داشته باشد.
چالش تمایل کودکان به مصرف غذاهای ناسالم
نحوه برخورد با مجرمان تأمین مواد غذایی ناسالم در بوفه مدرسه
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مورد چالش های تغذیه ای گفت: “متأسفانه ، کودکان تمایلی به مصرف غذاهای ناسالم ندارند و کمتر احتمال دارد غذای سالم بخورند.” دفتر بهبود تغذیه ، دستورالعملهای مربوط به نحوه تهیه مواد غذایی در پایگاه های تغذیه ای مدرسه را تنظیم می کند ، اما نحوه نظارت بر اجرای این دستورالعمل ، مسئولیت کارشناسان بهداشت محیط است و از دفتر بهبود تغذیه خارج است. کارشناسان بهداشت محیط به مدارس می روند و اگر غذاهای غیرمجاز را در بوفه مدرسه ببینند ، در اولین بار و دوم نکات کتبی را صادر می کنند و سپس آنها را با مقامات غذایی مهر و موم و معرفی می کنند.
چالش های اجرای دستورالعمل های پایگاه داده تغذیه سالم
وی ادامه داد: اگرچه روش نحوه برخورد با مجرمان در قانون است ، اما در مرحله اجرای مشکلاتی وجود دارد. مدارس با کمبود اعتبار روبرو هستند و برخی از مدیران مدارس نیز پایگاه های تغذیه مدرسه را در نظر می گیرند ، بوفه ها منبع درآمد برای مدرسه هستند. مدیران مدرسه بوفه را به شخص اجاره می دهند و نمی توانند مستاجر را به قوانین وزارت بهداشت بگویند. همچنین ، شخصی که بوفه مدرسه را اجاره کرده است ، اگر می داند تصمیم مدرسه فروش غذای سالم است و بنابراین تمایل دانش آموزان برای خرید را کاهش می دهد و بنابراین از اجاره بوفه جلوگیری می کند.
اسماعیلزاده ، با بیان اینكه من هنوز تأكید می كنم كه اجرای دستورالعمل های پایه تغذیه سالم با مشكلات روبرو است ، توضیح داد: مدیران مدارس زیاد كار نمی كنند زیرا آنها به بوفه مدرسه به عنوان منبع درآمد نگاه می كنند. همچنین ، با توجه به اینکه شخصی که بوفه مدرسه را اجاره می کند به دنبال سود مالی بیشتری است و بنابراین می خواهد غذاهای بیشتری را تأمین کند. همچنین ، هنگامی که مقامات وزارت بهداشت برای مهر و موم کردن بوفه به مدرسه می روند ، آنها به طور طبیعی با اعتراض دانش آموزان و والدینشان روبرو می شوند که این امر باعث ایجاد فضای اجتماعی می شود و تنش باعث بدتر شدن اوضاع می شود.
نحوه اجرای دستورالعمل های بوفه مدرسه سال گذشته
مدیر دفتر بهبود تغذیه در وزارت بهداشت گفت: “اگرچه دستورالعمل های پایگاه بهداشت در مدارس موجود است ، نظرسنجی هایی که در سال 2 انجام داده ایم نشان می دهد که 5 ٪ از مدارس متعهد به پیروی از دستورالعمل های پایگاه بهداشت هستند.” به عبارت دیگر ، سه مدارس سه ماهه در کشور با سلامت بوفه های سالم مطابقت ندارند و وزارت بهداشت ابزاری برای ترغیب بوفه های مدرسه برای رعایت دستورالعمل های تغذیه ای سالم ندارد. بعضی اوقات ، مقامات مدرسه نیز حرف درستی می گویند و نمی توانند باعث ایجاد تنش در محیط مدرسه شوند.
۲۳۳۲۳۳
منبع:خبرآنلاین