گوش دادن به موسیقی با صدای بلند باعث آسیب شنوایی می شود
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، محمدرضا شریفیان با اشاره به تأثیر فرکانس های صوتی بالا در کاهش قدرت شنوایی افراد، اظهار داشت: استفاده از هدفون و هندزفری هیچ تفاوت اساسی ندارد، معمولاً آسیب هایی که به آن وارد می شود. شنیده شده به نوع دستگاه بستگی ندارد، بلکه به اثر آن بستگی به مدت و شدت صدایی است که شنونده استفاده می کند.
وی افزود: معمولا شدت صدایی که به صورت روزانه با آن سروکار داریم بین 40 تا 60 دسی بل است و اگر صدا زیاد باشد و به 70 یا 80 دسی بل برسد باعث آسیب به حلزون گوش و سلول های مویی ظریف شنوایی می شود. ، عصب شنوایی و همچنین کم شنوایی که برگشت ناپذیر است و قابل ترمیم نیست و به همین دلیل فرد دچار کم شنوایی در فرکانس های مختلف می شود که در نهایت ممکن است مجبور به استفاده از سمعک شود. بر این اساس، استفاده از دستگاه های صوتی با صدای بلند باید محدود شود.
شریفیان خاطرنشان کرد: موسیقی و سایر صداها در صورت شنیده شدن با صدای نرمال مشکلی ندارند، اما گاهی اوقات افراد برای لذت بیشتر از گوش دادن به موسیقی صدا را بلند می کنند که از روی عادت اتفاق می افتد و باعث آسیب و کاهش شنوایی می شود. در طول زمان خواهد بود
دانشیار گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به ابزارهای نوین برای سنجش شنوایی افراد و رفع عیوب ناشی از آن، گفت: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مراکز خصوصی، سیستم تست شنوایی و تعادل وجود دارد. که بیماران را به این مراکز ارجاع می دهند می توان برای ارزیابی دقیق سیستم تعادل فرد استفاده کرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر آزمایش های غربالگری یا آزمایش های شنوایی سنجی عمومی که در زایشگاه ها وجود دارد برای نوزادان در بدو تولد انجام می شود، زیرا در یک درصد موارد ممکن است نوزادان با نقص شنوایی به دنیا بیایند، بنابراین این نقایص در ارزیابی اولیه لحاظ می شود. می توان آن را تشخیص داد و اقدامات درمانی را به سرعت انجام داد. همچنین تست های غربالگری که در مدارس و پیش دبستانی ها و همچنین در سن 5 سالگی انجام می شود، بسیاری از نارسایی های شنوایی را تشخیص می دهد و کودکان برای درمان، جراحی یا تجویز سمعک ارجاع داده می شوند.
این متخصص گوش و حلق و بینی همچنین به تاثیرات صداهای محیطی در برخی مشاغل اشاره کرد و گفت: در کارخانه ها افرادی که با محیط های پر سر و صدا در ارتباط هستند مانند کارخانه های ریسندگی، شنوایی سنجی دوره ای برای کارگران انجام می شود تا از افت شنوایی ناشی از آن جلوگیری شود. سر و صدا سایر افراد در صورت ابتلا به کم شنوایی باید به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع داده و سپس برای انجام آزمایش شنوایی ارجاع داده شوند و با انجام آزمایشات مربوطه و یافته های آن اقدامات درمانی انجام شود.
انتهای پیام/