گفتاردرمانی یک عمل پیشگیرانه ، ارزیابی و توانبخشی است

محمد سادگ سیف پاندی در مصاحبه ای با IMNA گزارشگر گفت: گفتاردرمانی در سه بخش اصلی از جمله اختلالات زبانی ، اختلالات گفتاری و اختلالات بلعیدن اختلالات تعریف شده ، زبانی را می توان در بزرگسالان مانند افراد مبتلا به سکته مغزی یا آسیب مغزی یا در کودکان مانند افراد مبتلا به سندرم داون به دست آورد. یوییسم یا سایر اختلالات ژنتیکی رخ می دهد.
وی افزود: اختلالات گفتار شامل مشکلات لکنت زبان ، تلفظ ، مشکلات صوتی و حنجره یا اختلالات ناشی از سرطان شکاف و سرطان حنجره است که مداخلات غیر تهاجمی توانبخشی می تواند نقش مهمی در بهبود این مشکلات داشته باشد.
عضو هیئت مدیره گفتار درمانی تخصصی کشور ، با تأکید بر اهمیت اختلالات بلعیدن وی به عنوان یکی از مهمترین زمینه های گفتار درمانی ، گفت: در افراد مبتلا به اختلالات بلعیدندر صورت عدم درمان ، توانایی جویدن ، بلعیدن و عبور از دهان به مری می تواند دشوار باشد ، می تواند منجر به عفونت های ریه ، سوء تغذیه و حتی مرگ شود.
وی ادامه داد: گفتاردرمانی با ارزیابی های تخصصی از جمله آندوسکوپی بلعیدنآنها می توانند تشخیص دقیق تری ارائه دهند و از عوارض خطرناک جلوگیری کنند.
سیف پاندی ، با اشاره به بیش از دو دهه فعالیت تخصصی در زمینه صدا ، حنجره و بلعیدن بسیاری از افراد جامعه ، به ویژه کاربران حرفه ای معلمان ، قرآن قرآن ، دانشمندان ، سخنرانان و خوانندگان ، ممکن است بدون آگاهی از اختلالات صوتی به فعالیت خود ادامه دهند و ناگهان با آسیب جدی روبرو می شوند در حالی که یک متخصص متخصص می تواند از تجهیزات ویدئویی پیشرفته با استفاده از تجهیزات ویدئویی پیشرفته استفاده کند. وابسته به استروبوسکوپی، الکتروگراف نگاری و تجزیه و تحلیل صوتی صدا از این صدمات جلوگیری می کند.
وی افزود: “افرادی که حنجره خود را به دلایل مختلف سرطان حنجره از دست داده اند ، همچنین می توانند توانایی برقراری ارتباط با گفتار درمانی خاص مانند گفتار مری یا استفاده از ارتعاشات حلق را بازیابی کنند.”
وی گفت: در بعضی موارد ، مانند جراحی تیروئید ، مداخلات به موقع گفتاردرمانی می تواند لاغر از عضلات حنجره جلوگیری کنید و حتی نیاز به جراحی های بعدی را نیز کاهش دهید.
سیفپاناحی در منطقه گفت بلعیدن گفتار درمانگر همچنین می تواند روش بهتری برای حفظ کیفیت زندگی قبل از ورود به مسیرهای تغذیه مصنوعی بیمار ، با ارزیابی و مشاوره دقیق با تیم درمانی ، نشان دهد.
یکی از اعضای هیئت گفتاردرمانی کشور خاطرنشان کرد: گفتاردرمانی نه تنها یک مداخله درمانی است ، بلکه یک پیشگیری ، ارزیابی و یک توانبخشی این نه تنها می تواند به بهبود ارتباطات و عملکرد تغذیه ای بیماران کمک کند ، بلکه در بسیاری موارد برای نجات جان آنها ، امیدوارم با ارتقاء آگاهی عمومی ، ما شاهد رشد و سعادت بیشتر این زمینه و فواید گسترده جامعه از خدمات تخصصی آن خواهیم بود.