سلامت خانواده

گرمای دارو بر پیشانی نظام سلامت؛ طفره رفتن بیمه گران – خبرگزاری مهر ایران و جهان

خبرگزاری مهر گروه استان ها: صاحبان دفترچه های بیمه بر این باورند که این بیمه ها دیگر پاسخگوی نیازهای درمانی آنها نیستند و مجبورند برای جبران و تامین هزینه های درمان زیر بار بیمه های تکمیلی بروند.

نوسانات نرخ ارز، اجرای طرح های حمایتی مانند داروساز آن را بی اثر کرد و باعث شد بیماران بیشتر هزینه های درمان و دارو را از جیب خود بپردازند.

در مورد تهیه دارو برای بیماران تالاسمی باید گفت که برخی از داروها وارداتی است و به دلیل تحریم ها به سختی یافت می شود. همچنین پرداخت حق الزحمه بیماران به قدری افزایش یافته که هر بیمار تالاسمی باید حدود 15 میلیون برای درمان خود از جیب خود بپردازد.

به گفته فعالان حوزه دارو در مازندران، ارز دارو نباید تا این حد دستخوش نوسانات قیمتی شود، زیرا در نظام سلامت و صنعت دارو، مردم افزایش بی رویه و ناگهانی را تحمل می کنند. بیا قیمت ها را ندارند.

این در حالی که که در طرح داروساز یکی از شعارها این بود که پرداخت از جیب بیمار افزایش پیدا نکند که بعد از گذشت سه سال از این طرح، پرداخت از جیب بیمار بالای 60 درصد است که اصلا برای نظام سلامت ما خوب نیست.

پوشش بیمه ای رضایت بخش نیست

مهمترین اهرم حمایت از بیماران در تهیه دارو، حمایت بیمه ای است که چندان رضایتبخش نیست. به طوری که هم زنجیره تامین دارو و هم مردم از نحوه تامین هزینه های دارو راضی نیستند.

یکی از بیمه شدگان تامین اجتماعی مازندران پوشش بیمه ای این سازمان در تهیه دارو را زیر 20 درصد اعلام کرد و گفت: بیمارستان های تامین اجتماعی نیز بسیاری از داروهای مورد نیاز را ندارند، برای تهیه آنها به خارج از بیمارستان ارجاع می دهند. .

سمیه یاوری با بیان اینکه سهم بیمار از پرداخت از جیب خود برای درمان افزایش یافته است، گفت: در این مدت در صورت نداشتن بیمه تکمیلی در درمان بیماری و تهیه داروهای کمیاب با مشکل مواجه خواهیم شد.

داروخانه ها نیاز به بیمه دارند

داروخانه ها نیز دغدغه ها و نظرات خاص خود را دارند و بر این باورند که عدم پرداخت مطالبات داروخانه ها و قیمت گذاری غیر کارشناسی بدون توجه به هزینه های تولید از عوامل اصلی کمبود دارو است.

یک کارشناس داروخانه در مازندران با بیان اینکه مطالبات داروخانه ها با تاخیر از سوی بیمه ها پرداخت شد، گفت: می شود گفت: این موضوع باعث می شود داروخانه نقدینگی لازم برای خرید را نداشته باشد.

حسینی با بیان اینکه بسیاری از اقلام دارویی گران شده است، می گوید: افزایش قیمت برخی داروها هنوز تحت پوشش بیمه ای قرار نگرفته است و همین موضوع باعث نارضایتی مردم می شود.

وی همچنین قیمت گذاری برخی اقلام دارویی را ناعادلانه و ناعادلانه عنوان کرد و گفت: علاوه بر اصلاح قیمت ها، تقویت بیمه ها، افزایش حمایت از داروها، باید عدم پرداخت بیشتر از سوی مردم وجود داشته باشد.

افزایش 50 تا 100 درصدی قیمت دارو

بازدید از داروخانه های مازندران حکایت از افزایش 50 تا 100 درصدی قیمت برخی اقلام دارد، به عنوان مثال قیمت قرص 20 هزار تومانی به 50 هزار تومان رسیده است. مرهمی که 12600 تومان بوده به 37000 تومان رسیده است. دگزامتازون که 7700 تومان شد و به 19000 تومان رسید.

در حالی که مردم از گران دارو و پوشش گلایه هایی از ناکافی بودن بیمه وجود دارد اما متولیان سلامت مازندران همچنان تمام تلاش خود را می کنند و شرایط را چندان نامناسب نمی دانند.

این در حالی که که بر اساس بیمه سلامت اعلام کرد: امسال 802 قلم داروی تحت پوشش بیمه و 153 قلم داروی غیر تحت پوشش بیمه افزایش قیمت داشته است.

گرمای دارو بر پیشانی نظام سلامت؛ بیمه ها تقلب می کنند

کمبود دارو موقتی است

مهدی باقری مدیر شبکه بهداشت و درمان بابلسر با اشاره به تعداد داروخانه های سطح شهر گفت: 33 داروخانه در شهرستان بابلسر وجود دارد که 4 داروخانه به صورت شبانه روزی خدمات رسانی می کنند و همچنین توزیع دارو توسط سازمان غذا و دارو دارو در تاریخ برنامه ریزی شده بر اساس مقدار موجودی در داروخانه ها داده می شود.

باقری دسترسی مردم به خدمات دارویی را نسبت به گذشته راحت‌تر دانست و افزود: در گذشته به دلیل تعداد کم داروخانه‌های سطح شهر دسترسی مردم به اقلام دارویی دشوارتر و گاهی غیرممکن بود، اما با توجه به موارد زیر. – با افزایش تعداد متقاضیان، تعداد داروخانه ها افزایش یافت و دسترسی به اقلام دارویی آسان شد.

باقری همچنین افزود: برای دسترسی بهتر شهروندان به داروهای خاص که شامل داروهای بیماران خاص و داروهای بیمارستانی، شیرخشک و سایر اقلام دارویی مصرفی بیماران خاص است، داروخانه هایی در نظر گرفته شده است که می توانند این داروها را به صورت متمرکز توزیع کنند. . انجام دهید

V با توجه به وی در خصوص مشکلات دارویی ایثارگران گفت: مشکلات دارویی که جامعه ایثارگران با بیمه های تکمیلی داشتند با پیگیری ها و جلساتی که با نماینده تولیدکنندگان دارویی استان و شهرستان و بنیاد شهید داشتیم برطرف شده است. .

مدیر شبکه بهداشت و درمان بابلسر در ادامه تصریح کرد: داروخانه ها در ایام تعطیل به صورت کشیک باز هستند تا مردم و متقاضیان در ایام تعطیل با سهولت بیشتری به دارو دسترسی داشته باشند و ارائه خدمات دارویی با مشکل مواجه نشود.

وی با بیان اینکه اکثر کمبودهای دارویی موقتی است، گفت: بر اساس پیک برخی از بیماری ها، به دلیل مصرف زیاد برخی داروها در این برهه از زمان، داروهای مربوط به آن بیماری فراگیر می شود، ممکن است با کمبود برخی داروها مواجه شویم. که موقت و مستمر است. نخواهد بود

وی درباره کمبود داروهای دیابت نیز گفت: برخی داروهای دیابت شرکت ها تولید نمی کنند و پزشکان داروهای جایگزین برای این بیماری تجویز می کنند و معمولاً این مشکل موقتی است و مداوم نیست.

باقری در رابطه با اقلام دارویی دور از دسترس گفت: شهروندان در صورت نیاز به پیگیری دارویی که در دسترس نیست یا یافت نمی شود می توانند با شماره 190 تماس گرفته و به سایت اینترنتی (تی تی E ج) یا با مراجعه به شبکه بهداشت و درمان و یا تماس تلفنی با واحد دارویی شبکه بهداشت و درمان مشکلات خود را مطرح کنند تا دسترسی این افراد به داروها تسهیل شود.

نقد امام جمعه ساری به کمبود دارو

همچنین امام جمعه ساری از افزایش هزینه های درمان و کاهش پوشش بیمه ای به ویژه در بیمارستان های تامین اجتماعی انتقاد کرد.

آیت الله محمد باقر محمدی لاینی نماینده ولی فقیه در مازندران خاطرنشان کرد: متأسفانه سایر بیمارستان‌ها به‌ویژه بخش دولتی تعداد زیادی دارو در شبکه ندارند و بیمار مجبور است آنها را از خارج با قیمت گزاف خریداری کند.

یکی از اعضای مجلس خبرگان رهبری گفت: به نظر می رسد داروخانه 13 آبان در گذشته خدمات بهتری داشت اما اخیرا می گویند داروی زیادی نداریم.

اما موضوع کمبود دارو شوخی نیست و کم نیستند بیمارانی که حتی یک لحظه هم نباید بدون دارو بمانند. در واقع پزشکی را می توان پاشنه آشیل نظام پزشکی کشور دانست چرا که هر بحرانی می تواند با مشکلات شدیدتری همراه باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا