گردش ویروس ها زیر نقاب کرونا/ نقش هوای آلوده در تشدید بیماری ها – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
خبرگزاری مهر – گروه سلامت: پس از فروکش کردن بیماری کرونا، این بیماری به تدریج فراموش شد و ترس و اضطراب کمی کمتر شده است، اما به نظر می رسد با گرم شدن مجدد یکی دو مورد. دلم تنگ شده بود اخیرا موج جدیدی از بیماری های تنفسی آغاز شده و در روزهای اخیر شاهد ترکیبی از بیماری های تنفسی و ویروسی در کشور بوده ایم.
این موضوع در بسیاری از بیمارانی که علائم مشابه کرونا داشتند موجی از نگرانی ایجاد کرده است که آیا کرونا بازگشته است یا خیر؟ چندی پیش سعید نمکی وزیر سابق بهداشت در یادداشتی نسبت به شیوع مجدد این بیماری هشدار داده بود. وی در بخشی از توصیه های خود نوشت: «من همیشه به همکارانم تاکید کرده ام که ویروس از سرزمینی به سرزمین دیگر، از نژادی به نژاد دیگر در گردش است و از فردی به فرد دیگر بیماری زایی و کشندگی متفاوتی را نشان می دهد. با احیای مجدد ویروس هزار چهره، بیایید آمادگی خود را برای نظارت بر این بیماری در پاییز و زمستان آینده افزایش دهیم.”
شیوع ویروس های تنفسی در کشور
لذا جهت بررسی شیوع بیماری های تنفسی در کشور با مرتضی ایزدی استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله.صفت) صحبت کردیم وی در خصوص آخرین وضعیت بیماری های تنفسی در کشور می گوید: آخرین آمار عوامل تنفسی در کشور نشان دهنده راه رنو ویروس هایی مانند کرونا، آدنو این ویروس همان آنفولانزا و آنفولانزای پا است که علائم مشابهی دارند و در حال حاضر این ویروس ها از ویروس های رایج در کشور هستند.
وی ادامه می دهد: معمولا در صورت عدم انتقال کامل بیماران به مراکز درمانی نمی توان تشخیص داد که این چه نوع ویروسی است. اما شایع ترین ویروس ها ذکر شده است.
تشخیص بیماری با نمونه گیری
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) توضیح می دهد: در صورتی که بیماری بیمار پرخطر باشد و بیمار با علائم شدید به بیمارستان مراجعه کرده باشد یا سنش بالا باشد، باید با توجه به وضعیت بیمار مراجعه کننده، تشخیص داده شود. آزمایشات تشخیصی کرونا را انجام خواهیم داد. و آنفولانزا را انجام می دهیم. اما به طور کلی یک سری علائم به همین شکل در بیماران دیده شده است. به طور کلی توصیه می شود که اگر فردی این علائم را دارد، چند روز استراحت کند، دست های خود را مرتب بشویید و درمان علامتی انجام دهد.
وی ادامه می دهد: لرزش و تعریق، درد مفاصل و عضلانی، ضعف و خستگی، آبریزش و گرفتگی بینی، قرمزی و آبریزش چشم، گلودرد و سردرد از جمله علائم بیماری های تنفسی است و در صورت شدید بودن، بیمار نیاز به معاینه دارد. دکتر
بیمارانی که علائم دارند باید قرنطینه شوند
یزدی می گوید: همچنین در صورت وجود افرادی در خانواده با علائم بیماری پرخطر باید بیمار را از بقیه جدا کرد تا به سایر اعضای خانواده سرایت نکند و بیمار را به بیماری عفونی یا اطفال ارجاع داد. متخصص در اسرع وقت برای تشخیص قطعی.
متخصص بیماریهای عفونی میگوید: شیوع بیماریها در کودکان به دلیل شروع تحصیل در بزرگسالان یکسان است، اما علائم بیماریهایی مانند کووید یا آنفولانزا در کودکان بیشتر است. کودکان و افراد مسن بیشتر مستعد ابتلا به این ویروس هستند.
واکسن آنفولانزا بزنید
وی توصیه می کند: تزریق واکسن آنفلوآنزا همچنان امکان پذیر است و تزریق آن اجباری است. قطعا گروه های پرخطر مانند: سالمندان، افراد مبتلا به دیابت، بیماران دارای نقص سیستم ایمنی، افرادی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند، کودکان شش ماهگی تا پایان پنج سالگی، افرادی که آسپرین مصرف می کنند، کسانی که با بیماران دارای نقص کار می کنند ایمنی زندگی می کند. و تیم های پزشکی باید واکسن تزریق کنند.
افراد زیر 9 سال باید دو بار واکسن آنفولانزا را دریافت کنند
ایزدی ادامه می دهد: اگر افرادی تمایل به تزریق واکسن آنفولانزای ایرانی دارند باید توجه داشت که: تزریق واکسن ایرانی برای افراد بالای 18 سال مجوز دارد. اما سایر واکسن ها می توانند توسط افراد زیر 18 سال استفاده شوند. همچنین افراد زیر 9 سال که قبلا تزریق نکرده اند باید حداقل دو بار با فاصله یک ماهه و سپس سالیانه تزریق شوند.
تشدید بیماری با هوای آلوده
وی می گوید: هوای آلوده در تشدید بیماری ها موثر است. چون نوعی اکسیدان است و وقتی اکسیدان در هوا فعال می شود، سیستم ایمنی بدن از بین می رود و علاوه بر آن خود آلودگی هوا علائمی شبیه به یک بیماری نشان می دهد که تشخیص آن سخت است. آلودگی هوا منجر به یک سری موارد آلرژیک می شود که علائمی مشابه عفونت های ویروسی دارند. اگر با چند روز استراحت علائم آلرژی اگر بهبود نیافت و زمان زیادی طول کشید، حتما برای تشخیص و درمان دقیق به پزشک مراجعه کنید.