سلامت خانواده

کودکان باید هفته ای یکبار نمک کنسرو شده بخورند

محمدعلی سیف ربیعی در گفت وگو با خبرنگار ایمنا با بیان لزوم جوشاندن انواع کنسروها و روش صحیح انجام آن اظهار کرد: بوتولیسم مسمومیت غذایی رایج نیست، یکی از اشتباهات رایج مصرف کنندگان آگاهی از طرز تهیه کنسرو است که می تواند منجر به بروز یکی از کشنده ترین مسمومیت های غذایی شود.

وی افزود: این بیماری در اثر سم بسیار قوی تولید شده توسط باکتری «کلستریدیوم بوتولینوم» ایجاد می شود. این باکتری در محیط بدون اکسیژن داخل قوطی رشد می کند و سم تولید می کند.

یک متخصص پزشکی پیشگیری و ارتقای سلامت گفت: نکته نگران کننده در این زمینه این است که سم مذکور بی بو، بی مزه و بی رنگ است و هیچ راه حسی برای تشخیص آن توسط مصرف کننده وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: بر خلاف تصور رایج، این خطر تنها به کنسرو ماهی تن محدود نمی شود. بلکه هر کنسرو با PH بالاتر از 4.6 که در رده کم اسید قرار می گیرد می تواند محیط مناسبی برای رشد این باکتری باشد.

سیف ربیعی افزود: کنسرو ماهی و غذاهای دریایی، کنسرو لوبیا، نخود، لوبیا قرمز، کنسرو ذرت، کنسرو مرغ، گوشت، کنسرو سبزیجات، حتی رب گوجه فرنگی در صورت تولید غیراستاندارد می تواند خطرناک باشد.

این فوق تخصص طب پیشگیری و ارتقای سلامت با اشاره به آسیب پذیری برخی گروه ها و میزان مجاز کنسرو برای این گروه ها تصریح کرد: کودکان باید در هفته حداکثر یک وعده غذای کوچک از انواع کم نمک مصرف کنند و سالمندان نیز با نظر پزشک از کنسروهای کم نمک استفاده کنند و مصرف را محدود کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا