کمک 18 هزار میلیارد تومانی خیرین حوزه سلامت – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، حسینعلی شهریاری در آیین ملی تجلیل، تکریم و تجلیل از خیرین سلامت بم که در تالار جدید ارگ پرستویی برگزار شد، گفت: مشکلات کمبود تخت بیمارستانی در کل کشور به جز وجود دارد. برای شهرستان بم با کمبود تخت، استان سیستان و بلوچستان نیز با این مشکل مواجه است.
وی گفت: برای حل مشکلات بهداشتی باید بتوانیم از خیرین کمک بگیریم و این موضوع در تمام دنیا به ویژه کشورهای اروپایی که خیرین حتی از ساخت دانشگاه حمایت می کنند رایج است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: مجمع خیرین سلامت کشور در سال 88 راه اندازی شد و تاکنون حدود 18 هزار میلیارد تومان از سوی خیرین کمک شده است.
شهریاری گفت: مجمع خیرین سلامت سامانه ای دارد که به شفافیت کمک می کند و خیرین می توانند کمک های خود را در سامانه ثبت کنند.
وی به صنایع خودروسازی فعال در شهرستان بم اشاره کرد و گفت: این صنایع بر اساس مسئولیت اجتماعی خود می توانند درصدی از درآمد خود را برای توسعه شهرستان به ویژه در حوزه سلامت اختصاص دهند.
شهریاری تاکید کرد: قطعا خیرین حوزه سلامت کمک خوبی برای تکمیل بیمارستان 205 تختخوابی بم خواهند کرد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی تصریح کرد: تجربه نشان داده است که استفاده از ظرفیت بانوان در کارهای خیر بسیار موثر بوده است و در این راستا مشارکت بانوان را در اکثر عرصه ها در کشور راه اندازی کرده ایم.
شهریاری گفت: در کارهای پژوهشی نیز باید از ظرفیت خیرین بهره مند شویم.
در ادامه مراسم؛ علی صدیقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم گفت: دانشگاه علوم پزشکی بم جمعیت 500 هزار نفری شرق استان کرمان یعنی 5 شهرستان را پوشش می دهد. حدود 190 مرکز بهداشتی و درمانی، 24 مرکز اورژانس شهری و جاده ای، 4 بیمارستان دولتی و یک بیمارستان خصوصی در شرق کرمان خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می کنند.
علی صدیقی با اشاره به کمبود فعلی حدود 600 تخت بیمارستانی گفت: بعد از زلزله زیرساخت های ما به طور کامل آسیب دید و با افزایش جمعیت مواردی مانند تصادفات، قاچاق سوخت و افزایش اتباع خارجی باعث شده است. ازدحام بیش از حد در اورژانس شهر به گونه ای که امروزه این اورژانس یکی از شلوغ ترین اورژانس های کشور محسوب می شود.
وی افزود: وجود دانشگاه علوم پزشکی بم برکات بسیاری را به همراه داشته است و در سال های اخیر بسیاری از شاخص های بهداشتی و درمانی ارتقا یافته و در ردیف دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور قرار گرفته ایم.
صدیقی به برخی از اقدامات این دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: کاهش مرگ و میر نوزادان و مادران، جوانان جمعیت، طول عمر پزشکان و استفاده از فارغ التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی بم در شهرستان از جمله اقدامات مهمی است که موجب ارتقای وضعیت سلامت شده است. شاخص های این دانشگاه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم همچنین به راه اندازی بخش NICU در بیمارستان پاستور اشاره کرد و خاطرنشان کرد: با این اقدام، این دانشگاه که در سال 1397 رتبه سوم مرگ و میر کودکان را به خود اختصاص داد، با اقدامات موثر و کاهش چشمگیر مرگ و میر کودکان این دانشگاه را به خود اختصاص داد. در رتبه 27 قرار گرفت.
صدیقی در پایان گفت: امیدواریم با حمایت و همکاری موثر با خیرین سلامت بتوانیم طرح های درمانی این شهرستان را سریعتر و در کمترین زمان ممکن اجرا کنیم.
آئین ملی به همت دانشگاه علوم پزشکی بم و با حضور حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان، حجت الاسلام موسی غضنفر آبادی رئیس هیئت مدیره دانشگاه علوم پزشکی بم تجلیل و تجلیل شد. کمیسیون قضایی شورای اسلامی، علی صدیقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم، مدیران استان، شهرستان و همچنین حضور باشکوه خیرین سلامت کشور روز سه شنبه 13 دی ماه در تالار ارگ جدید بم برگزار شد.
لازم به ذکر است این مراسم با هدف کمک به ساخت بیمارستان 205 تختخوابی شهرستان بم که در زلزله بم تخریب شده و به عنوان بیمارستان جایگزین در حال ساخت است و 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد برگزار شد و کمک های خیرین از خیرین در تکمیل این بیمارستان بسیار موثر خواهند بود.
در پایان این مراسم از سند معنوی و سایت خیرین دانشگاه علوم پزشکی بم رونمایی شد و از خیرین سلامت نیز تجلیل و قدردانی شد.