کمبود یک ویتامین مهم در ۷۵ درصد ایرانیان
به گزارش خبرآنلاین، دکتر علیرضا رئیسی در گفت وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت توزیع مجدد شیر در مدارس اظهار کرد: بررسی ها نشان می دهد سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است. بحث توزیع مجدد شیر در مدارس مورد توجه وزارت بهداشت بوده است و موضوع توزیع شیر در مدارس را ارائه کرده ایم. اخیرا رئیس جمهور دستوری در خصوص توزیع شیر در مدارس صادر کرده است و امیدواریم توزیع شیر در مدارس محقق شود.
نسبت کمبود ویتامین D به کمبود کلسیم
وی با بیان اینکه 75 درصد مردم ایران دچار کمبود ویتامین D هستند، تصریح کرد: اگرچه سرانه مصرف لبنیات در کشور کم است و لبنیات منبع اصلی کلسیم است. در نظر گرفته شده است، اما کمبود ویتامین D بیشتر از کمبود کلسیم است. موضوع کمبود ویتامین D باید در مرکز توجه قرار گیرد و کمبود این ویتامین برطرف شود. بررسی ها نشان می دهد که کمبود ویتامین D 75 درصد ایرانیان را تحت تاثیر قرار می دهد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه خورشید به عنوان منبع اصلی ویتامین D شناخته می شود، اظهار داشت: با توجه به سبک زندگی شهری، افزایش آپارتمان نشینی و زندگی یک کارمند در دنیای امروز معمولا کمبود ویتامین D وجود دارد. و کمبود این ویتامین را باید با مکمل ها درمان کرد. جبران شود انواع مکمل های ویتامین D موجود است. برای مثال یک قرص 50000 واحدی ویتامین D برای یک ماه کافی است.
لزوم توجه به سالمندان برای جلوگیری از هزینه های نظام سلامت
وی با اشاره به لزوم شناسایی افراد مبتلا به کمبود ویتامین D خاطرنشان کرد: توصیه وزارت بهداشت شناسایی افراد دارای کمبود ویتامین D به ویژه سالمندان است. با توجه به اینکه کشور در مسیر سالمندی قرار گرفته است، پدیده های «عدم تراکم استخوان» و «پوکی استخوان» می تواند بسیار شایع باشد و هزینه های زیادی را به نظام سلامت تحمیل کند. با توجه به شیوع پدیده های «کمبود تراکم استخوان» و «پوکی استخوان» و تحمیل هزینه به نظام سلامت، توجه به گروه سالمندان ضروری است. با توجه به لزوم توجه به سالمندان، بخش «سالمندان» در معاونت بهداشت وزارت بهداشت وجود دارد که به سالمندان ادغام شده در نظام سلامت خدمات ارائه می دهد.
چالشی به نام مالیات بر کالاهای مضر
رئیسی در پاسخ به این سوال که آیا می توان برای محصولات حمایت کننده سلامت مانند یارانه لبنیات مالیات بر محصولات آسیب رسان سلامت در نظر گرفت؟ وی گفت: وزارت بهداشت هر ساله فهرست عوارض و مالیات محصولات زیان آور را تهیه و در اختیار دولت قرار می دهد. بر اساس لیست ارائه شده توسط وزارت بهداشت، دولت از محصولات مضر مالیات می گیرد. بازگرداندن مالیات محصولات مضر به وزارت بهداشت و استفاده از این منابع یک چالش است.
توزیع نامناسب یارانه ها
قائم مقام وزیر بهداشت درباره برنامه ریزی در حوزه تغذیه و حمایت های تغذیه ای از اقشار کم درآمد و سوتغذیه توضیح داد: زمانی که طرح های مرتبط با تغذیه مطرح می شود، مولفه های «توانمندسازی و آگاه سازی مردم»، «تمرکز بر مدارس برای آموزش» و… «توجه به هدفمندی یارانه ها برای دهک های پایین جامعه» باید در کانون توجه قرار گیرد. شاید در زمینه توزیع هدفمندی یارانه ها خوب عمل نمی کند. زیرا با منابع موجود هدفمندی یارانه ها می توان بسیاری از کمبودهای موجود را پوشش داد. هدفمندی صحیح یارانه ها نیازمند عزم جدی است.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین