کمبود حداقل 140 هزار پرستار در کشور
به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در دیدار اعضای سازمان نظام پرستاری با رئیس شورای اسلامی، اظهار داشت: نقش پرستاران در نظام سلامت بسیار ارزشمند است. و جایگاه پرستاران را باید از منظر بین المللی و حرفه ای دید. تا زمانی که رضایت شغلی وجود نداشته باشد نمی توان اقدامات مثبت انجام داد. اگر استانداردها رعایت نشود و کمبود پرستار داشته باشیم طبیعتاً کیفیت خدمات کاهش می یابد و تا زمانی که نتوانیم رضایت پرستاران را جلب کنیم نمی توانیم خدماتی را ارائه دهیم که بتواند دستور مقام معظم رهبری را اجرا کند. فرموده است که اگر مریض شد جز درد مرض به او نرسد.
وزیر بهداشت افزود: مسائل رفاهی، اضافه کاری، کمبود پرستار و… بارها در دولت مطرح شده است و در این زمینه به نتایج خوبی رسیده ایم و امیدواریم تا جایی که دولت می تواند یک تعداد همکاران اضافه و معوقات پرداخت خواهد شد.»
در ادامه این مراسم حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: پرستاران هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی آسیب می بینند دلیل آن برخورد با بیماران و خود بیمار است. وضعیت خوبی ندارد و یارانش در تنگنا هستند.
وی بیان کرد: نتوانستیم آنگونه که شایسته این جامعه است مشکلات جامعه پرستاری را حل کنیم. سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری استخدامی در حوزه پرستاری به دلیل کمبود منابع مراحل را آنطور که باید انجام نمی دهند. حدود 140 تا 180 هزار کمبود پرستار داریم. با بکارگیری پرستاران شرکتی، طرحی و پیمانی نمی توان مشکل کمبود را حل کرد زیرا این افراد انگیزه ندارند و باید در این مورد فکری اساسی کرد زیرا پاشنه آشیل دولت دکتر
وی ادامه داد: مشکل کمبود شدید پرستار داریم. در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ازای هر تخت 0.9 پرستار داریم و 9 تا 10 ماه تاخیر در پرداخت حقوق پرستاران وجود دارد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قانون تعرفه خدمات پرستاری 14 سال پیش تصویب شد و در زمان دکتر قالیباف مجلس اعتبارات خوبی برای آن در نظر گرفت اما متاسفانه وزارت بهداشت نتوانست. پرداخت ها را به خوبی مدیریت کنید یعنی تعرفه پرستاری نه تنها باعث خوشحالی پرستاران نشد، بلکه باعث تبعیض شد.