سلامت خانواده

کمبود این ویتامین باعث کاهش شنوایی می شود

به گزارش خبرآنلاین، سارا حسینی گفت: تغذیه به عنوان یک عامل مهم در حفظ سلامت انسان شناخته می شود و نه تنها بر رشد و عملکرد بدن بلکه بر سلامت و عملکرد شنوایی نیز تاثیر می گذارد. اخیراً تحقیقات زیادی انجام شده است که نشان می دهد برخی از الگوهای تغذیه ای ممکن است در واقع خطر کم شنوایی را کاهش دهند یا به بهبود شنوایی کمک کنند.

وی افزود: مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان مانند ویتامین C، ویتامین E و سلنیوم می تواند به داشتن شنوایی بهتر و سالم کمک کند. این ترکیبات در میوه ها و سبزیجات تازه به وفور یافت می شود.

به گزارش ایسنا، یکی از اعضای گروه تحقیقاتی گروه تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: رژیم غذایی ناسالم و سرشار از قند و کربوهیدرات و رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع و کلسترول اثرات مضری بر شنوایی دارد که می توان با کاهش مصرف کمتر این غذاها جلوگیری از کاهش شنوایی ناشی از افزایش سن

حسینی مواد معدنی پتاسیم، روی و منیزیم را برای حفظ سلامت و عملکرد شنوایی ضروری دانست و اظهار داشت: پیروی از رژیم غذایی سالم و متنوع، استفاده از مغز بادام، گردو و فندق و غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی، گردو و کتان. دانه ها، چیا و مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات تازه در رژیم غذایی، سیستم شنوایی را سالم می کند.

وی ادامه داد: مواد معدنی موجود در مواد غذایی مانند پتاسیم موجود در موز، سیب زمینی، اسفناج، گوجه فرنگی، کشمش، زردآلو، خربزه، پرتقال، ماست و شیر کم چرب نقش مهمی در عملکرد گوش داخلی و تبدیل صداها به سیگنال های قابل درک دارند. برای داشتن مغز در کاهش شدت وزوز گوش نیز مفید است.

محقق جهاد دوانقی گفت: قدرت شنوایی با افزایش سن به تدریج کاهش می یابد و کم شنوایی ناشی از افزایش سن (شنوایی زودرس) اکنون شایع شده است. با تامین ویتامین های مورد نیاز بدن می توان از کاهش شنوایی ناشی از افزایش سن جلوگیری کرد.

حسینی تصریح کرد: کمبود ویتامین B12 و اسید فولیک (B9) به ویژه در سنین بالا با افزایش غلظت سرمی هموسیستئین (Hcy) همراه است که تأثیر نامطلوبی بر جریان خون در حلزون و حلزون دارد. بر شنوایی تاثیر می گذارد

وی افزود: بررسی ها نشان داده کمبود مواد مغذی مانند B12 و اسید فولیک می تواند شنوایی را تا 39 درصد کاهش دهد در حالی که افزایش این مواد می تواند شنوایی را تا 20 درصد محافظت کند.

وی تصریح کرد: استفاده از غذاهای حاوی ویتامین B9 مانند اسفناج، شلغم، کلم بروکلی و لوبیا باعث بهبود وزوز گوش و همچنین کاهش شنوایی ناگهانی مرتبط با افزایش سن می شود. کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی (SSNHL) یا کم شنوایی ناگهانی و غیرقابل توضیح نیز با مصرف غذاهای غنی از روی مانند گوشت، بادام هندی، بادام، اسفناج و شکلات تلخ قابل پیشگیری است.

حسینی تصریح کرد: کم شنوایی به مرور زمان باعث زوال شناختی و کاهش عملکردهای ذهنی مانند تفکر و حافظه می شود و با افسردگی و انزوای اجتماعی نیز مرتبط است. بنابراین کم شنوایی باید جدی گرفته شود.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا