سلامت خانواده

کلید مدیریت بهتر بیماری های کلیوی – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره بهترین رژیم غذایی برای بیماری های کلیوی گفت: طبق توصیه انجمن تغذیه آمریکا، رژیم کلیوی معمولا برای افرادی که در مراحل پایانی بیماری مزمن کلیه و مرحله نهایی. بیماری کلیوی توصیه می شود. متأسفانه هیچ درمان یا درمان دائمی برای نارسایی کلیه وجود ندارد و تنها راهبردهایی برای پایدار و سالم نگه داشتن فرد مبتلا به بیماری کلیوی وجود دارد که یکی از آنها پیروی از رژیم غذایی بیماری کلیوی است.

وی افزود: این رژیم مصرف برخی از مواد مغذی را محدود می کند تا میزان ضایعات خون آنها کاهش یابد. این به این دلیل است که کلیه ها برای متعادل کردن نسبت آب، نمک و سایر مواد معدنی (به نام الکترولیت) در خون مورد نیاز هستند. بنابراین، اختلال عملکرد کلیه می تواند منجر به سطوح غیر طبیعی مواد معدنی شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص رعایت برخی نکات تغذیه ای برای بهبود عملکرد کلیه بیماران کلیوی، اظهار داشت: مصرف شیر و لبنیات (ماست، پنیر، دوغ، بستنی) را محدود کنید. ) در مجموع یک وعده در روز. مصرف نمک را محدود کنید. از خوردن غذاهای شور خودداری کنید. غذاهایی مانند سوسیس و کالباس و همبرگر سرشار از سدیم هستند، بنابراین آنها را به حداقل برسانید. مطمئن باشید هیچ غذایی برای شما حرام نیست. آنچه مهم است میزان غذایی است که باید طبق برنامه غذایی که توسط متخصصان تغذیه تجویز می شود بخورید.

وی ادامه داد: سعی کنید از غذاهای غنی از پتاسیم بیش از یک بار در روز در مقادیر توصیه شده در برنامه غذایی خود استفاده نکنید. غذاهای غنی از پتاسیم عبارتند از زردآلو، موز، خرما، انجیر، کیوی، هلو، پرتقال، هلو، سیب زمینیکشمش، لوبیا، چغندر، اسفناج، شلغم، عدس، لپه، تمام مغزهای گیاهی (مانند پسته، فندق و گردو)، جعفری، سیب زمینی، کدو تنبل، گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی، آب انار، آب آلو، آب گوجه فرنگی، شیر. .

اسماعیل همچنین گفت: سعی کنید غذاهای شور (مانند خیارشور و پنیر) را قبل از مصرف در آب خیس کنید و قبل از مصرف به مدت 1 دقیقه زیر شیر آب بگذارید. از مصرف نان سبوس دار، بیسکویت سبوس دار و ماکارونی سبوس دار خودداری کنید و از انواع نان سفید استفاده کنید. همچنین باید مصرف حبوبات و مغزهای گیاهی (مانند پسته، بادام، گردو و …) را به دلیل داشتن فسفر زیاد محدود کنید.

وی بیان کرد: سعی کنید از چیپس، آجیل نباتی شور (مانند پسته شور و بادام نمکی)، زیتون شور، سس گوجه فرنگی، کنسرو لوبیا (مانند لوبیا)، آبگوشت و کنسروهای حاوی نمک زیاد خودداری کنید. اگر در حین مصرف دارو دچار یبوست شدید، حتما به متخصص تغذیه خود اطلاع دهید.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماران کلیوی به دلیل محدودیت شیر ​​و لبنیات در رژیم غذایی خود می توانند از شیر سویا یا ماست سویا استفاده کنند، افزود: سعی کنید برای تامین پروتئین، سویا را با گوشت جایگزین کنید. شما نیاز دارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا