کلید سلامت جسمی و روحی در حساس ترین دوره رشد – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

“بزرگسالی یکی از مهمترین و مهمترین مراحل زندگی انسان است ؛ دوره ای که با تغییرات سریع هورمونی و رفتارهای تکاملی همراه است ، به همین دلیل در برابر کمبودهای تغذیه ای و عاطفی آسیب پذیر است.
تفاوت های غذایی بین دختران و پسران
شیخ اللاسلام ادامه داد: “پسران به دلیل افزایش رشد استخوان و عضلات به انرژی و مواد مغذی بیشتری نسبت به دختران نیاز دارند و از طرف دیگر ، دختران به دلیل شروع قاعدگی به آهن احتیاج دارند و این کمبود می تواند منجر به کم خونی ، ضعف ایمنی ، اختلال خلقی و کاهش حافظه شود.”
نقش اصلی ریز مغذی ها و ریز مغذی ها
وی گفت: “انرژی مورد نیاز نوجوانان باید بر اساس واحد ارتفاع محاسبه شود ، نه فقط سن و نه وزن.” همچنین این یک اصل مهم تغذیه تغذیه ای ، همراه با محدودیت مصرف چربی اشباع ، همراه با محدودیت میزان چربی اشباع است.
به گفته شیخ السلام ، مواد معدنی مانند کلسیم ، آهن و روی نقش مهمی در رشد استخوان و عملکرد ایمنی دارند و مصرف بیش از حد آهن می تواند باعث کاهش جذب روی شود و برعکس ، که نیاز به مکمل را نشان می دهد.
ویتامین ها و سایر ترکیبات ضروری
وی ادامه داد: ویتامین های A ، C ، E و فولات آنها در این دوره بسیار مهم هستند. کمبود میوه ، سبزیجات و لبنیات در نوجوانان منجر به مصرف ناکافی این ویتامین ها می شود. سایر مواد مغذی اساسی شامل فیبر است که در جلوگیری از چاقی ، بیماری قلبی و دیابت مؤثر است.
یک الگوی تغذیه ای سالم برای نوجوانان
شیخ آل اسلام خاطرنشان کرد: یک الگوی غذایی سالم برای نوجوانان ارائه شده است ، از جمله مصرف نان کامل ، میوه ها و سبزیجات ، گوشت کم چربی ، لبنیات کم چربی ، جلوگیری از فست فود ، نوشیدنی های گازدار و مصرف نوشیدنی های طبیعی و مغذی مانند ماست و مواد مغذی. کولین وت لجن برای تقویت حافظه ، به ویژه در امتحانات استفاده کنید و ورزش منظم را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
مقدار مناسب نان و غلات برای نوجوانان
وی افزود: “نوجوانان باید بین 2 تا 5 واحد نان و غلات ، ترجیحاً دانه کامل و کل و همچنین دریافت حداقل پنج واحد میوه و سبزیجات ، به ویژه سبزیجات زرد ، سبز تیره و نارنجی ، مصرف کنند تا ویتامین های اساسی مانند A و C تهیه کنند.
به گفته شیخ السلام ؛ در گروه مواد پروتئینی ، نوجوانان نیز توصیه می شود که روزانه دو واحد گوشت کم چربی ، لوبیا ، سویا یا آجیل مصرف کنند. همچنین تهیه 2 تا 3 لیوان لبنیات مانند شیر ، ماست یا پنیر برای کلسیم و ویتامین D. مصرف شیرینی ، دسرها و سایر منابع قند و چربی نیز باید به حداکثر یک وعده غذایی در روز محدود شود.
یک متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت الگوی رژیم غذایی سالم در این دوره گفت: تنوع غذایی ، تعادل بین انرژی و فعالیت بدنی ، جلوگیری از چربی های اشباع شده ، قند و نمک و استفاده از روغنهای گیاهی سالم مهمترین اصول نوجوانی است.