کلسترول در کدام غذاها وجود دارد؟/توصیه هایی برای مصرف روغن
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، پانزدهمین کمپین ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای غلط درباره روغن ها و چربی ها از 26 آذرماه آغاز شده و تا 9 آذرماه در سراسر کشور ادامه دارد.
بر این اساس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت توصیه هایی را برای مصرف روغن و چربی به شرح زیر ارائه کرد:
سالهاست که نتایج تحقیقات علمی مختلف نشان داده است که جمعیتهایی که رژیمهای غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع شده مصرف میکنند، سطح کلسترول سرم نسبتاً بالایی دارند و شیوع بالای بیماری عروق کرونر در آن جمعیت وجود دارد. طبق شواهد مطالعات مختلف، سطوح بالای کلسترول سرم، به ویژه کلسترول بد خون یا LDL، باعث تصلب شرایین یا بیماری عروق کرونر قلب می شود.
همچنین مصرف چربیهای ترانس LDL را افزایش میدهند، HDL مفید را کاهش میدهند و در نتیجه نسبت LDL/HDL را کاهش میدهند، همه این عوامل منجر به انسداد رگهای خونی و افزایش سکتههای قلبی و مغزی میشود. مردم
بنابراین باید مراقب دریافت میزان کلسترول باشید. منابع کلسترول شامل غذاهای حیوانی مانند گوشت قرمز، روده، محصولات لبنی، کره و روغن حیوانی است.
اسید چرب ترانس یکی دیگر از عوامل خطر در رژیم غذایی روزانه ما است که اثرات منحصر به فردی بر سطح لیپیدهای سرم دارد. بر اساس نتایج مطالعات، چربی های اشباع شده و ترانس اثرات مشابهی بر LDL دارند. با این حال، در مقایسه با چربی های اشباع یا غیر اشباع، اسید چرب ترانس باعث کاهش HDL و افزایش نسبت کلسترول تام به HDL شد. مصرف ترانس همچنین سطح تری گلیسیرید سرم را افزایش می دهد که در نهایت خطر ابتلا به بیماری های عروقی را افزایش می دهد.
برای حفظ سلامتی خود باید مصرف غذاهای حاوی چربی ترانس را محدود کنید. همچنین می توانید با جایگزین کردن غذاهای سالم تر، چربی های اشباع شده افزایش دهنده کلسترول را کاهش دهید. چند روز در هفته گوشت قرمز را با مرغ یا ماهی بدون پوست جایگزین کنید. به جای کره و سایر چربی های جامد از روغن کانولا یا زیتون استفاده کنید. لبنیات پرچرب را با شیر، ماست و پنیر کم چرب یا بدون چربی جایگزین کنید. میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و سایر غذاها را با چربی اشباع کم یا بدون چربی بیشتر مصرف کنید.
مصرف کل چربی را به 30 درصد کل انرژی دریافتی محدود کنید
چربی های مصرف شده توسط انسان عموماً به شکل تری گلیسیرید هستند که از سه اسید چرب متصل به یک مولکول گلیسرول تشکیل شده است. درصد چربی در رژیم غذایی را می توان «چربی کل» نامید و مجموع چربی های رژیم غذایی است که شامل اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع، اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس (منابع رایج چربی در رژیم غذایی انسان، گوشت، ماهی، محصولات لبنی، روغنها و چربیهای گیاهی و حیوانی، آجیل و دانهها و غذاهای بسیار فرآوریشده.
بزرگسالان باید مصرف کل چربی را به 30 درصد کل انرژی دریافتی یا کمتر محدود کنند. چربی مصرف شده توسط افراد دو سال به بالا باید عمدتاً اسیدهای چرب غیراشباع باشد که بیش از 10٪ از کل انرژی دریافتی از اسیدهای چرب اشباع شده و بیش از 1٪ از کل انرژی دریافتی از اسیدهای چرب ترانس نباشد.
البته لازم به ذکر است که انجمن قلب آمریکا توصیه کرده است که برای حفظ سلامت قلب و عروق، بیش از ۶ درصد کالری روزانه نباید از چربی های غیراشباع تامین شود. چربی های اشباع شده چربی هایی هستند که معمولا در دمای اتاق جامد هستند و در غذاهای حیوانی مانند گوشت و لبنیات یافت می شوند. خوردن بیش از حد چربی های اشباع شده می تواند سطح کلسترول بد شما را افزایش دهد و خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد.
چربی های غیراشباع معمولاً در دمای اتاق مایع هستند. آنها از منابع گیاهی و ماهی های چرب مانند سالمون می آیند. گنجاندن چربی های غیر اشباع در رژیم غذایی می تواند به کاهش سطح کلسترول LDL کمک کند. آنها همچنین اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن شما را تامین می کنند.
غذاهای غنی از چربی غیراشباع عبارتند از روغن های گیاهی غیر استوایی مانند زیتون، کانولا و سویا، ماهی های چرب مانند ماهی تن، سالمون و ساردین، آجیل و دانه هایی مانند گردو، بذر کتان و تخمه آفتابگردان و سایر مواد غذایی مانند آووکادو. و کره بادام زمینی .
انتهای پیام