کلسترول تخم مرغ؛ مضر یا مفید؟
به گزارش خبرآنلاین، برخی از این غذاها حتی مملو از مواد مغذی مهم هستند.
ایسنا در خبری نوشت: در اینجا توضیح می دهیم که چرا نباید از کلسترول نترسید و از خوردن چه غذاهایی با کلسترول بالا نباید پرهیز کرد؟
*تخم مرغ
تخم مرغ یکی از مغذی ترین غذاهایی است که می توانید بخورید، به ویژه به عنوان منبع پروتئین. یک تخم مرغ بزرگ حاوی 50 گرم کلسترول است. تحقیقات نشان می دهد که خوردن تخم مرغ کامل ممکن است کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) محافظ قلب را افزایش دهد. این کلسترول به عنوان کلسترول “خوب” نیز شناخته می شود. خوردن یک تا دو عدد تخم مرغ در روز برای افراد سالم کاملا بی ضرر است.
* پنیر
یک تکه (22 گرم) پنیر سوئیسی حدود 20 میلی گرم کلسترول دارد و همچنین منبع خوبی از کلسیم و سایر مواد مغذی است. یک مطالعه 12 هفته ای بر روی 139 نفر نشان داد که خوردن 80 گرم پنیر پرچرب در روز به اندازه نان و مربا کلسترول بد را که به آن LDL نیز می گویند، افزایش نمی دهد.
* استیک گوشت گاو پرورش یافته در مرتع
به گزارش دویچه وله، استیک این گاوها سرشار از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی مهم است. میزان کلسترول موجود در این نوع استیک نسبت به گوشت گاو چاق شده کمتر است و حاوی مقدار قابل توجهی اسیدهای چرب امگا 3 است که خاصیت ضد التهابی دارد.
یک وعده (113 گرم) استیک گوشت گاو حدود 62 میلی گرم کلسترول دارد.
* ماهی ساردین
ساردین علاوه بر اینکه سرشار از مواد مغذی است، منبع خوبی از پروتئین است. یک وعده (92 گرم) از این ماهی کوچک حاوی 131 میلی گرم کلسترول است.
* ماست پر چرب
ماست پرچرب غذایی سرشار از کلسترول و سرشار از مواد مغذی است. یک فنجان (245 گرم) ماست پرچرب حاوی 31.8 میلی گرم کلسترول است. مطالعات نشان داده است که لبنیات تخمیری و پرچرب باعث کاهش کلسترول LDL و فشار خون می شود و منجر به کاهش خطر سکته مغزی، بیماری قلبی و دیابت می شود.
۴۷۲۱۷
منبع:خبرآنلاین