کدام نان برای سلامتی بهتر است؟
به گزارش خبرآنلاین، نان یک غذای اصلی ساده است که اگر نوع مناسب آن را انتخاب کنید، می تواند مواد مغذی زیادی به خصوص فیبر و پروتئین را در اختیار بدن شما قرار دهد. پس سالم ترین نانی که می توانید درست کنید چیست؟
به گزارش ایسنا، در سال های اخیر غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند نان و ماکارونی به طور ناعادلانه ای مورد بدگویی قرار گرفته اند. همه ما برای حفظ عملکرد صحیح بدن خود به کربوهیدرات نیاز داریم و نان می تواند راهی سالم برای دریافت این کربوهیدرات های ضروری باشد.
کربوهیدرات ها یکی از سه درشت مغذی مورد نیاز بدن و منبع اصلی انرژی هستند و بیشتر بزرگسالان سالم باید نیمی از کالری روزانه خود را از کربوهیدرات ها دریافت کنند.
نان علاوه بر کربوهیدرات ها می تواند منبع غنی فیبر، پروتئین و ویتامین ها و مواد معدنی ضروری باشد. یک وعده نان، معمولاً فقط یک تکه، می تواند حاوی سه گرم فیبر یا بیشتر باشد.
به طور کلی، بهتر است به دنبال نان سبوس دار باشید که با آرد سبوس دار درست شده است. نان سبوس دار حاوی فیبر، پروتئین، ویتامین و آنتی اکسیدان است.
نان تهیه شده از آرد تصفیه شده (نان سفید) در فرآیند تصفیه مواد مغذی زیادی را از دست می دهد، به همین دلیل است که کارشناسان عموماً توصیه می کنند نان های سبوس دار را انتخاب کنید که به طور طبیعی حاوی غذاهای کامل هستند. و نیازی به پردازش اضافی ندارند.
سالم ترین نوع نان، نان سبوس دار، حاوی آرد غلات کامل است، به این معنی که مواد مغذی آن مقدار مناسبی از فیبر، پروتئین و کربوهیدرات های تقویت کننده انرژی برای روده را تامین می کند.
با توجه به اینکه مردم تمایل دارند به جای نان سبوس دار از نان سفید استفاده کنند، همه افراد باید نان سبوس دار را جایگزین نان سفید کنند.
نان پرمصرف ترین غذای مصرفی خانوارهای ایرانی است و در برخی موارد حدود نیمی از انرژی دریافتی روزانه از نان تامین می شود.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین