کاهش 50 درصدی بارندگی در تهران نسبت به سال گذشته/آلودگی هوا دومین علت مرگ زودرس

عباس شاهسونی گفت: ایران در زمین در خاورمیانه واقع شده است که میانگین بارندگی یک سوم جهان است که در سالهای اخیر به طرز چشمگیری کاهش یافته است.
وی گفت: در شهری مانند تهران ، بارندگی در مقایسه با سال گذشته 50 ٪ کاهش یافته است.
شاهسونی اظهار داشت که در سال آبی 1403 کل 23 درصد در مقایسه با سال گذشته بارندگی در کل کشور ؛ در بعضی از مناطق کشور ، بارندگی حتی تا 80 ٪ کاهش یافته است.
معاون رئیس جمهور در مرکز تحقیقات کیفیت هوا و آب و هوا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشی: ادامه خشکسالی بخش بزرگی از کشور را مستعد طوفان های گرد و غبار کرده است ، به این معنی که در مناطقی که هیچ آلودگی 10 تا 20 کیلومتر در ساعت وجود ندارد ، امروزه در این مناطق با کمترین جریان هوایی.
طوفان گرد و غبار ؛ مهمان تابستانی در ایران
وی تأکید کرد که پدیده ای که در هفته های اخیر در شهرهای تهران ، کاراج و استان های دیگر با آن روبرو شده ایم مسئله طوفان های گرد و غبار است و افزود: “این مسئله امسال نیست و ما در سالهای اخیر حتی شدیدتر بوده ایم.”
معاون مدیر مرکز تحقیقات کیفیت هوا و آب و هوا اظهار داشت که پدیده گرد و غبار در مناطق جنوبی ، به ویژه مناطق جنوب شرقی کشور ، مانند سیستان و بلوچستان ، زابل و زاهدان ، به دلیل خشکسالی و خشک شدن تالابهای همون بسیار شدیدتر است.
ذرات گرد و غبار منشأ زمین لرزه دارند
وی خاطرنشان کرد: ذرات گرد و غبار دارای زمین زمین هستند و از زمین سرچشمه می گیرند و عمدتاً از عناصر تشکیل دهنده مانند خاک و سیلیس ماسه ای ، آلومینیوم و آهن تشکیل شده اند ، اما ذرات زمستانی کوچکتر هستند و جنس آنها ارگانیک است.
شاهسون گفت: اندازه ذرات گرد و غبار تابستانی معمولاً بالاتر از 10 میکرون است ، و افزود: ذرات بیش از 10 میکرون قادر به ورود به سیستم تنفسی بینی نیستند ، در حالی که ذرات کوچکتر قادر به سیستم تنفسی هستند. ذرات بین 10 تا دو نیم میکرون نیز بر سیستم تنفسی فوقانی و ذرات کمتر از 2.5 میکرون در سیستم تنفسی تحتانی تأثیر می گذارد.
وی هشدار داد که ذرات گرد و غبار کوچکتر حتی می توانند وارد ریه شوند و انتقال اکسیژن به خون را مختل کنند.
وی خاطرنشان کرد: ایران سالها با خشکسالی دست و پنجه نرم می کند: باد افزایش غلظت اسهال معلق است که باعث کاهش میدان دید و تأثیر آشکار آن بر پیامدهای آن می شود.
شاهسونی گفت: 330 میلیون نفر در سراسر جهان روزانه با طوفان های گرد و غبار روبرو می شوند و این ذرات معلق را می توان هزاران کیلومتر از مکان به مکان دیگر منتقل کرد.
ذرات معلق تا 20،000 کیلومتر قابل جابجایی هستند
معاون مدیر مرکز تحقیقات کیفیت هوا و آب و هوا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشی اظهار داشت که ذرات معلق را می توان تا 20،000 کیلومتر منتقل کرد: بسیاری از این ذرات از مناطق دیگر و کشورهای عراق ، سوریه و مناطق جنوبی عربستان سعودی وارد کشور می شوند.
وی تأکید کرد: ذرات معلق و طوفان های گرد و غبار در هفته های اخیر عمدتاً منشأ داخلی دارند.
شاهسیونی همچنین در مورد ایستگاه های سنجش هوا در سراسر جهان و کشور توضیح داد: “ترکیب و جنس ذرات اندازه گیری نمی شوند ، اما به گفته دانشگاه ها ، ترکیبات طوفان های گرد و غبار عمدتاً سیلیس و آهن هستند و قسمت های بسیار کوچک فلزات سنگین و سرب هستند ، با غلظت بسیار کمی.”
معاون مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییر آب و هوا اظهار داشت که فلزات سنگین موجود در هوا ناشی از گرد و غبار بیش از 10 میکرون است: این ذرات عمدتا ذرات معدنی هستند و قادر به ورود به سیستم تنفسی نیستند ، در حالی که احتمال فلز آرسنیک در هوا بسیار کم است.
وی افزود: اثرات آلاینده های هوا به روش های کوتاه و طولانی مدت تقسیم می شود ، عواقبی مانند سرطان در چهره طولانی مدت و بیماریهای مزمن و جدی جدی در طی یک روز یا بیشتر در معرض هوای آلوده رخ نمی دهد. قرار گرفتن در معرض کوتاه مدت فقط می تواند بیماری های تنفسی را تشدید کند.
آلودگی هوا ؛ علت دوم بیماری و مرگ زودرس در جهان
شاهسونی ادامه داد که مرگ و میر زودرس ناشی از تشدید بیماری های تنفسی و قلبی است: مرگ و میر اعلام شده توسط وزارت بهداشت و علوم پزشکی به دلیل آلودگی هوا به دلیل طولانی شدن قرار گرفتن در معرض آلاینده ها است.
وی تأکید کرد که آلودگی هوا دومین عامل اصلی بیماری و مرگ زودرس در جهان است.
معاون مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییر آب و هوا توضیح داد: از ابتدای ژوئیه سال جاری ، ما دو روز بسیار ناسالم برای گروه های حساس و 10 روز هوای ناسالم برای همه گروه ها از نظر آلودگی هوا داشته ایم و این در مقایسه با سالهای گذشته افزایش یافته است.
وی افزود: مطالعات طی دوره 10 ساله در تهران نشان می دهد که یک درصد از روزهای سال در معرض هوای خوب و پاک قرار دارد و میانگین ملی 15 ٪ است.
دکتر شاهسونی خاطرنشان کرد: 66 ٪ از سال در تهران و در محدوده هوا قابل قبول است: این تعداد 29 ٪ ناسالم برای گروه های حساس و میانگین ملی 17 ٪ است.
معاون مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییرات آب و هوا ادامه داد: 67 ٪ از سال در تهران آب و هوای خوبی و قابل قبولی دارد و تقریباً 33 ٪ از روزها برای گروههای حساس ناسالم گزارش شده است.
وی خاطرنشان کرد: تهران یک شهر پر جمعیت است که دارای جمعیت بالایی است: گروه های حساس جمعیت زنان باردار ، کودکان ، افراد مسن ، افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی هستند که حدود 30 ٪ از افراد جامعه را تشکیل می دهند.
شاهسونی تأکید کرد: شما باید فکر کنید که روند رو به رشد روزهای ناسالم حتی در کلانشهرها کاهش می یابد.
700000 کودک در جهان قربانی آلودگی هوا
معاون مدیر مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییر آب و هوا در دانشگاه همچنین در مورد کودکانی که در معرض آلودگی هوا قرار دارند هشدار داد: بیش از 700000 کودک در سراسر جهان به دلیل آلاینده های طولانی مدت هوا و ذرات معلق درگذشتند ، بنابراین کودکان گروه های آسیب پذیر هستند.
وی افزود: سیستم تنفسی انسان یکی از مؤلفه های بدن است که پس از تولد و تا سن 15 سالگی تکامل می یابد ، بنابراین کودکان در گروه افراد آسیب پذیر قرار دارند و در مواجهه با آلودگی هوا در حالی که کودکان نسبت به بزرگسالان فعالیت بدنی بیشتری دارند و تعداد تنفس آنها بالاتر از بزرگسالان است.
تحویل زودرس ، کاهش تولد و مهلت عواقب آلودگی هوا
شاهسون در برابر آلودگی هوا زنان باردار را به عنوان سایر گروه های آسیب پذیر توصیف کرد و ادامه داد: آلودگی هوا می تواند منجر به زایمان زودرس ، کاهش تولد و مهلت شود زیرا این آلودگی از طریق بند ناف وارد جنین می شود ، بنابراین تأثیر آلودگی هوا به ویژه در سه ماهه اول و سوم کودک است.
معاون مدیر مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییرات آب و هوا توصیه کرد: در روزهای آلوده کمتر آزاد باشید و درها و پنجره ها را ببندید. در فضای بسته ، فعالیت بدنی کمتر است ، فعالیت بدنی کمتری دارید ، بنابراین هوای کمتری وارد ریه ها می شود در حالی که بارش ذرات کمتر خواهد بود.
وی از استفاده از تصفیه کننده های هوای خانگی استاندارد به عنوان روشی مناسب برای کاهش مضرات آلودگی و غلظت آلاینده های هوا استفاده کرد و افزود: مهمترین چیز کنترل آلودگی در منبع و منبع است ، دستگاه های حل و فصل هوا وسیله ای برای کنترل کیفیت هوا در آخرین مسیر است.
شاهونی ادامه داد: مبارزه با بیابان زایی می تواند منجر به کاهش مضرات آلودگی هوا شود.
دستگاه های حل و فصل هوا باید تأیید استاندارد داشته باشند
معاون مدیر مرکز کیفیت هوا و تغییر آب و هوا برای استفاده از تهویه هوا همچنین توضیح داد: این دستگاه ها باید استانداردهای لازم را رعایت کنند ، در حالی که دستگاه های غیر استاندارد علاوه بر اینکه هیچ تاثیری در افزایش کیفیت هوا ندارند ، می توانند مضرات آلاینده ها را افزایش دهند و این دستگاه ها بر اساس منطقه و حجم فضای محیط زیست است.
وی گفت: “اگر هدف این است که غلظت ذرات آلوده در هوا را کاهش دهید ، این دستگاه ها باید به فیلترهای استاندارد مجهز شوند و برخی از دستگاه ها غلظت رسوب را تغییر می دهند و این باعث ایجاد مشکلات بسیار بیشتری خواهد شد.”
شاهسونی به افراد عادی توصیه کرد که هیچ مشکلی یا بیماری ندارند: در روزهای هشدار هوایی ناسالم ، سعی کنید در موارد غیر ضروری از خانه خارج نشوید ، حتما از ماسک ، به ویژه ماسک N95 (این ماسک ها ، یا حتی انگشتان کوچک و حتی ریزبورها) استفاده کنید.
معاون مدیر مرکز تحقیقات کیفیت هوا و آب و هوا همچنین در مورد افرادی که از عینک استفاده می کنند گفت: “هر زمان که عینک بخارپز شود ماسک را مجدداً جمع کنید ، زیرا در این حالت ماسک به درستی روی صورت شما قرار نمی گیرد.”
وی افزود: در روزهای هشدار هوای ناسالم در هر شرایط جسمی که در آن هستید ، در صورت نیاز به خارج از منزل ، از فعالیت های سنگین ، به ویژه ورزش و نوشیدن مایعات بیشتر خودداری کنید.
شاهسونی استفاده از امگا -3 ، ویتامین C و سبزیجات را در روزهایی که هوا آلوده می شود ، توصیه کرد و افزود که تأثیر سبزیجات ، به ویژه ویتامین C در دفع سموم ، اثبات شده است.
معاون مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییر آب و هوا ، با اشاره به اینکه آلودگی هوا مرزهای جغرافیایی را نمی داند ، افزود: برخی از کشورها فعالیت هایی را برای بیان و بازگرداندن تالابها انجام داده اند ، و در کشور ما اقدامات خوبی به ویژه در خوزستان انجام شده است ، اما مسئله اصلی خشکسالی در ایران و خاورمیانه است.
وی افزود: کشورهای خاورمیانه تنها هشت درصد از گازهای گلخانه ای را تولید می کنند ، اما نسبت به سایر کشورها دو برابر در برابر آلودگی هوا آسیب پذیر هستند و این نتیجه تغییرات آب و هوایی است.
شاهسونی همچنین در مورد موارد اضطراری مراجعه به پزشک در هوا که آلوده است توضیح داد: افراد مبتلا به بیماری های اساسی به هیچ وجه در خارج از منزل سفر نمی کنند ، اگر دارو مصرف می کنند ، حتما داروهای خود را مصرف کنید ، به خصوص کسانی که در حالی که تنگی نفس و سرگیجه دارند از اسپری استفاده می کنند.
معاون تحقیقات کیفیت هوا و تحقیقات تغییرات آب و هوایی در دانشگاه شهید بهشتتی گفت: کولرهای آبی هوای آلوده را به داخل فضای داخلی می آورند: در روزهای طوفانی ، از سلولز و محافظت کننده های نانو در اطراف کولرهای آبی استفاده کنید تا از ورود ذرات گرد و غبار جلوگیری شود.
وی همچنین به رانندگان توصیه کرد: در روزهای آلوده ، تهویه هوا را در موقعیت چرخش داخلی تنظیم کنید ، اگر میدان دید به کمتر از 100 متر کاهش یابد.
“آلودگی هوا یک مرکز ساکت ایجاد می کند و 99 درصد از جهان در مناطقی که آلودگی هوا وجود دارد زندگی می کند و تنها شدت و ضعف متفاوت است ، به عنوان مثال در کشور ما 13 میلیون موتور سیکلت وجود دارد ، و کمتر از یک دهم درصد از آنها معاینه فنی دارند به طوری که همکاری بین مقامات و مردم مؤثر نیست.
پایان پیام/