اخبار سلامت

کاهش نرخ باروری به 1.44/انتقاد قائم پناه از ممنوعیت غربالگری

جعفر غیمپانا امروز در جشن ملی جمعیت جمعیتی که در سالن کنفرانس دفتر مرکزی علوم پزشکی تهران برگزار شد ، گفت: “زیرساخت اصلی قدرت و اقتصاد کشور مسئله مهمی برای حفظ هویت ملی و آینده جمهوری اسلامی ایران است.”

وی افزود: کشورهای پیشرفته درصد قابل توجهی از اعتبار خود را به رشد جمعیت و جذب جمعیت جوان اختصاص می دهند که این به دلیل رابطه بین جمعیت و توسعه اقتصادی است.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: خطر كاهش جمعیت برای اولین بار توسط رهبر عالی وارد شد و برای حفظ منافع ملی و جلوگیری از بحران های فرهنگی اجتماعی آنها در سال 2014 ، آنها سیاست های عمومی جمعیت را اعلام كردند ، كه تأكید بر لزوم حضور خانواده در سیاست ها و قوانین است.

غلمپانا گفت: “آمار سال گذشته تغییر جدی در سیاست ها و نگرش ها را نشان می دهد.” نرخ کل باروری به 1.44 کاهش یافته است ، در حالی که برای حفظ تعادل جمعیت باید حداقل 2.1 باشد. تعداد زایمان ها زیر یک میلیون نفر در سال به 979،000 تولد کاهش یافته است که کاهش حدود 7.4 درصد در مقایسه با 1402 کاهش یافته است. آماری که در تاریخ معاصر کشور ما برای اولین بار در تاریخ معاصر کشور ما بوده است.

معاون رئیس جمهور گفت: “این آمار حاکی از ورود به کاهش جمعیت تولیدی و حرکت به پیری جمعیت است ، روندی که اگر اینگونه نباشد ، در دهه های آینده جبران ناپذیری خواهد بود.” وی گفت: 10.4 درصد از افراد سالخورده اکنون در 25 سال آینده 26.5 درصد است و ما به قدیمی ترین کشور منطقه تبدیل خواهیم شد.

وی گفت: در سالهای اخیر ، حمایت از خانواده تسهیل ازدواج و فرزندآوری و برنامه ریزی طولانی مدت ، اولویت های اصلی سیستم حاکمیت برای غلبه بر چالش پیری جمعیت بوده است ، اما تعیین حاکمیت کافی نیست.

معاون رئیس جمهور اظهار داشت که یکی از مهمترین مأموریت های دولت ، از بین بردن موانع و تقویت اجماع و انسجام در کشور است. وی خاطرنشان کرد: رشد و جوانان جمعیت در یک محیط منسجم و دلسوز مهم است ، در حالی که جلوگیری از رویکردهای غیر علمی و ضد علمی مهم است.

وی با انتقاد از اینكه در گذشته ، به نام رشد جمعیت ، بعضی اوقات استراتژی های آزمایش شده یا پیشنهادی وجود داشته است كه نه تنها به بهبود جمعیت كمك می كند ، بلكه می تواند به سلامت مادران آسیب جدی وارد كند ، وی توضیح داد: برخی در سالهای اخیر با هدف افزایش فرزندآوری به دنبال و ممنوعیت غربالگری جنین و حقوق خانوادگی هستند. چنین سیاست هایی نه تنها به افزایش جمعیت کمک می کند بلکه با تحمیل هزینه ها بر خانواده ها تأثیر معکوس دارد.

قائمپانا گفت: “تجربه نشان داده است كه سیاست های اجرایی جمعیت با هدف افزایش و كاهش نارسایی انجام می شود و جوانان در سن فرزندآوری باید معتقدند كه فرزند داشتن یك نیاز فیزیولوژیکی و انسانی است.” سیاست های مؤثر در جمعیت ، مواردی است که به حقوق خانواده ها احترام می گذارد و فرزندآوری را از طریق بهبود وضعیت اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی تشویق می کند.

وی افزود: غربالگری استاندارد ، مشاوره ژنتیکی و پشتیبانی اجتماعی و اقتصادی برای خانواده ها هم سلامت خانواده ها را تضمین می کند و به فرزندآوری انگیزه می دهد.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان كرد: برای ایجاد فرهنگ فرزندآوری ، ایجاد امید به آینده و تقویت مؤسسه خانواده علاوه بر كمكهای دولت برای حمایت از مردم نیز نیاز دارد. نخبگان ، فرهنگ ، رسانه و دانشمندان موظفند اهمیت جمعیت را آگاه و پرورش دهند زیرا مهمترین علت پیر شدن جمعیت ، آسیب به موسسه خانواده است.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا