اخبار سلامت

کاهش اثرات مخرب پرتودرمانی در سرطان معده با دستاورد محققان ایرانی

به گزارش گروه اجتماعی سلامت پرس ، با وجود کاهش کلی ابتلا به سرطان معده در جهان، این سرطان همچنان پنجمین سرطان شایع و سومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان است. همچنین مطالعات انجام شده در ایران نشان داده است که بدون در نظر گرفتن سرطان پوست، سرطان معده در بین 5 سرطان اول مردان (اول) و زنان (سوم) قرار دارد.

پرتودرمانی یکی از روش های درمانی سرطان است که تقریباً برای 50 درصد از بیماران سرطانی استفاده می شود. در دهه‌های اخیر، استفاده از ترکیباتی که می‌توانند اثر پرتوهای یونیزان را بر بافت‌های سرطانی افزایش دهند، همواره موضوع تحقیقات بوده است.

بوتئین از خانواده فلاونوئیدها است. این ترکیب در تعداد زیادی از گیاهانی که برای درمان سرطان استفاده می شود وجود دارد. عملکرد آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد دیابتی و ضد التهابی از جمله ویژگی های این ترکیب است.

در مطالعه جدید محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، استفاده از بوتئین همراه با تشعشع در رده های سلولی سرطان معده، میزان آسیب وارده به ماده ژنتیکی، افزایش میزان مرگ و میر این سلول ها و نیز افزایش یافته است. باعث اختلال در چرخه سلولی شد.

بنابراین می توان این ترکیب را به عنوان یک حساس کننده تشعشع مطرح کرد و باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.

محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کردند که بوتئین می تواند اثربخشی دوز مفید پرتو در سرطان معده را افزایش داده و در نتیجه اثرات مضر پرتودرمانی را کاهش دهد.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا