چگونه مصرف صبحانهای سالم به سلامت قلب کمک میکند؟
مطالعه اخیر منتشر شده در مجله تغذیه، سلامت و پیری نشان می دهد که یک صبحانه خوب ممکن است عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی را به ویژه در افراد مسن کاهش دهد.
این مطالعه در موسسه تحقیقاتی “Hospital del Mar” در اسپانیا و بر روی 383 نفر که همگی دارای اضافه وزن یا چاق بودند، انجام شد.
کارشناسان دریافتند که یک صبحانه بهینه ممکن است 20 تا 30 درصد انرژی (کالری) مورد نیاز روزانه افراد را تامین کند.
بر اساس نتایج این مطالعه، افرادی که کمتر از 20 درصد یا بیش از 30 درصد از کالری روزانه خود را در وعده صبحانه دریافت کردند، نسبت به افرادی که مقدار توصیه شده را دریافت کردند، افزایش بیشتری در شاخص توده بدنی و دور کمر داشتند.
آنها همچنین دارای سطوح قابل توجهی بالاتر تری گلیسیرید و سطوح پایین تر “HDL” یا کلسترول “خوب” بودند.
تری گلیسیریدها چربی های موجود در خون هستند که می توانند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهند.
به گزارش دویچه وله، این مطالعه نشان می دهد که عدم مصرف انرژی کافی در طول روز ممکن است منجر به افزایش خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی شود.
به گفته کارشناسان، خوردن کالری کمتر در صبحانه منجر به پرخوری در اواخر روز می شود.
یک صبحانه با کیفیت باید شامل پروتئین های بدون چربی مانند ماست، تخم مرغ، ماهی یا لوبیا، فیبر سبزیجات، میوه ها یا غلات کامل و چربی های سالم باشد.
این ترکیب به کاهش «کلسترول آتروژنیک LDL» یا کلسترول بدی که منجر به انسداد شریانها میشود کمک میکند، قند خون را تثبیت میکند و التهاب را کاهش میدهد.
برخی از گزینه های عالی برای تکمیل یک صبحانه متعادل عبارتند از میوه های مرکبات، سبزیجات برگ دار، دانه های چیا یا دانه های کتان، و چای سبز.