بارداری

چه زمانی تکان نخوردن جنین خطرناک است؟

به گزارش سلامت جو به نقل از نمناک، یکی از زیباترین لحظاتی که مادران باردار در ماه های بارداری خود تجربه می کنند، لرزش جنین است که علاوه بر ایجاد حس زیبایی در آنها، سلامت فرزندشان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. . برای هر مادری تکان دادن جنین داخل رحم خنده دار است و موجی از شادی را در وجودش ایجاد می کند.

اگر می خواهید بدانید که حرکت جنین از چه زمانی شروع می شود و حرکات طبیعی در ماه های بارداری چقدر است، با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد آن بدانید.

زمان اولین حرکت جنین

اولین حرکات جنین در حدود هفته 18 تا 20 بارداری است، البته در بارداری اول گاهی تشخیص اولین حرکات جنین به دلیل بی تجربگی دشوار است. اما اگر دومین تجربه مادری باشد، لرزش جنین از 16 بارداری به بعد قابل تشخیص است.

اگر تا هفته 24 بارداری حرکت جنین خود را احساس نکردید طبیعی است اما پس از آن باید برای اطمینان از سلامت جنین به ماما یا متخصص زنان مراجعه کنید تا ضربان قلب جنین خود را بررسی کند یا سونوگرافی انجام دهید. جنین

علت حرکت جنین در داخل رحم مادران باردار

با پیشرفت علم پزشکی و ایجاد سونوگرافی، علت حرکت جنین مشخص شد و بینش گسترده ای در اختیار پزشکان قرار گرفت. لرزش جنین زمانی شروع می شود که حتی برای زنان باردار نیز قابل تشخیص نباشد و مدتی طول می کشد تا مادر باردار لرزش جنین خود را احساس کند.

در هر ماه بارداری با رشد کودک، حرکات او نیز با ماه قبل متفاوت است. در حین سونوگرافی برخی از جنین ها بیدار و در حال حرکت هستند و مادر آنها می تواند این حرکات را روی صفحه دستگاه ببیند.

شروع حرکت جنین در هفته هفتم تا هشتم بارداری است. به عنوان مثال، هنگامی که یک طرف خم می شود یا باعث یک حرکت ناگهانی کوچک در رحم شما می شود.

نحوه حرکت جنین در ماه های بارداری

1. جنین در هفته نهم بارداری توانایی حرکت دست و پا، سکسکه، مکیدن و بلع را دارد.

2. جنین در هفته دهم بارداری توانایی تکان دادن سر، باز کردن فک، بالا بردن دست برای لمس صورت خود را به دست می آورد.

3. در 12 هفتگی، جنین می تواند با خمیازه کشیدن و باز نگه داشتن دهان خود خستگی خود را نشان دهد.

4. در 14 هفتگی، جنین قادر به حرکت چشمان خود است.

5. جنین در 15 هفتگی می تواند انگشت شست خود را بمکد. او اغلب از شست یکی از دستان خود برای مکیدن استفاده می کند و شما می توانید پس از تولد متوجه شوید که این انگشت متعلق به دست راست است یا چپ.

لرزش جنین در ماه های آخر

با رشد جنین و افزایش ماه های بارداری، حرکات جنین قوی تر می شود و جنینی که در ابتدا حرکاتش آرام بود، مانند بال زدن یا ایجاد حباب، شروع به هل دادن، چرخش، پیچش و حتی لگد زدن می کند. این دستگاه حرکات ظریف دست و پا را به شما نشان می دهد.

باید بدانید که جنین بارها می خوابد و مدام حرکت نمی کند، پس اگر جنین شما در سونوگرافی حرکت نکرد ناراحت نشوید زیرا احتمالاً خواب است. در پایان بارداری، زمان استراحت کودک بیشتر می شود و جنین به بیست دقیقه استراحت نیاز دارد، حتی در ماه های آخر این زمان به 50 تا 75 دقیقه می رسد.

روزانه چند ضربه از جنین باید احساس کنم؟

تعداد لگدهایی که ممکن است مادر در دوران بارداری از جنین احساس کند متفاوت است و رقم دقیقی در دست نیست. با ریتم حرکت کودک در داخل شکم خود آشنا شوید و سعی کنید بدن خود را با الگوی حرکت جنین در ساعات بیداری هماهنگ کنید. اگر نگران این هستید که چرا جنین شما حرکت نمی کند و این سوال پیش می آید که آیا برای جنین شما اتفاقی افتاده است یا خیر؟ این روش ها را امتحان کنید.

1. کودک شما ممکن است در هنگام حرکت حرکت نکند، اما زمانی که شما حرکت نمی کنید و در حال استراحت هستید، احتمالاً بیدار می شود، بنابراین یک میان وعده سبک بخورید و پاهای خود را بالا بگذارید و استراحت کنید.

2. یک لیوان آب یخ بنوشید، آب یخ دمای بدن را پایین می آورد و جنین برای جلوگیری از سرما حرکت می کند. همچنین خوردن یک لیوان شربت نیز انرژی لازم برای حرکت جنین را به شما می دهد.

3. ایجاد صدا نیز ایده خوبی برای حرکت جنین است. برای این کار می توانید در را محکم ببندید یا به موسیقی بلند گوش دهید تا کودک را بیدار کنید.

اگر با انجام این کارها حرکت جنین مشکلی نداشت اما اگر بعد از انجام این سه روش جنین حرکت نکرد باید به پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی برای جلوگیری از حرکت جنین باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت داشتن هر یک از علائم زیر به مرکز درمانی مراجعه کرده و به پزشک مراجعه کنید.

اگر دو ساعت به پهلو دراز کشیدید، اما جنین کمتر از ده بار لگد زد یا حرکت کرد.
اگر سر و صدا کردید اما جنین بیدار نشد و حرکت نکرد.
اگر حرکت جنین و تعداد ضربات او به دیواره شکم مادر به تدریج یا به طور ناگهانی کاهش یابد.
با بروز علائم فوق می توانید به پزشک مراجعه کنید تا ضربان قلب جنین، اندازه و میزان مایع آمنیوتیک جنین را بررسی کند و از سلامت جنین مطمئن شود. اما اگر دوباره احساس کردید که حرکات جنین کم شده است، به پزشک خود اطلاع دهید تا از سلامت جنین مطمئن باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا