بهداشت و درمان

چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، مسعود مردانی، عضو کمیته ملی اچ آی وی/ایدز، آمیزش جنسی شایع ترین راه انتقال ایدز در جهان و ایران و استفاده از سرنگ های آلوده مشترک در معتادان تزریقی است. انتقال خون وی خون و فرآورده های خونی را از دیگر راه های اصلی انتقال بیماری ذکر کرد.

به گفته وی، در سال های اخیر با توجه به نظارت مناسب سازمان انتقال خون، هیچ موردی از ابتلا به ایدز از طریق انتقال خون را شاهد نبوده ایم.

مردانی با اشاره به وجود باورهای غلط در مورد نحوه انتقال این بیماری تاکید کرد: بیماری ایدز در اثر دست دادن با فرد مبتلا و نشستن و ایستادن با وی ایجاد می شود. نقل مکان کرد نمی تواند

به گفته وی غذا خوردن در یک ظرف مشترک، حمام مشترک، استخر، عطسه، سرفه، اشک چشم، بزاق دهان و مراجعه به دندانپزشک از راه های اصلی انتقال ایدز است. نمی تواند

این استاد گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: یکی دیگر از تصورات غلط در جامعه این است که مبتلایان به ایدز نباید بچه دار شوند. در حالی که بسیاری از بیماران ایدزی که تحت درمان، ازدواج و صاحب فرزند بودند و فرزندانشان نیز کاملا سالم هستند.

مردانی گفت: در بیمارانی که تحت درمان هستند و درمان های ویژه ضد اچ آی وی و داروهای موثر برای این بیماری دریافت می کنند، سطح این ویروس بسیار پایین است.

وی افزود: بر اساس نتایج تحقیقات، بیماران مبتلا به اچ آی وی بسیار پایین، بیماری را به دیگران منتقل نمی کنند. این افراد در صورت تمایل می توانند ازدواج کنند، بچه دار شوند و به فرزندان خود شیر بدهند، مشروط بر اینکه قبل از ازدواج حتماً یک سری مشاوره های تخصصی انجام دهند.

عضو کمیته ملی اچ آی وی ایدز تاکید کرد: افراد اچ آی وی مثبت قبل از ازدواج حتما باید برای مشاوره به مراکز مشاوره رفتاری که در مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور وجود دارد مراجعه کنند تا تشکیل خانواده ای با سلامت داشته باشند. روند در نظر گرفته شده و صحیح

وی در ادامه به وجود بیماران زیادی اشاره کرد که پس از مشاوره تخصصی ازدواج کرده و صاحب فرزند شدند و فرزندانشان کاملا سالم به دنیا آمدند. این افراد همواره احتیاط های لازم را انجام می دهند تا بیماری را به دیگران منتقل نکنند.

مردانی با توجه به اینکه خون و فرآورده های خونی فرد مبتلا به اچ آی وی که تحت درمان قرار نمی گیرد می تواند برای سایر اعضای خانواده خطرناک باشد، توصیه کرد که روند درمان هر چه سریعتر آغاز شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا