سلامت خانواده

چقدر لبنیات روزانه مصرف می شود؟

به گزارش News Online ، بیماریهای قلبی عروقی هنوز یکی از مهمترین دلایل مرگ در جهان است. کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند که جلوگیری از این بیماری ها ، به ویژه از طریق تغییرات غذایی ، می تواند تأثیر بسزایی در کاهش بار بیماری داشته باشد. از طرف دیگر ، لبنیات در بسیاری از کشورها بخش مهمی از میز مواد غذایی مردم است. این گروه سرشار از پروتئین ، ویتامین ها و مواد معدنی مانند کلسیم و ویتامین D است که برای رشد استخوان و عملکرد طبیعی بسیار مهم هستند. اما علاوه بر این مزایا ، محصولات لبنی حاوی اسیدهای چرب اشباع شده است که برخی از آنها به عنوان افزایش کلسترول بد و تهدید سلامت قلب شناخته شده اند.

با این حال ، نتایج تحقیقات گذشته در مورد مصرف لبنیات و بروز بیماری قلبی عروقی یکنواخت نبوده است. برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف لبنیات کم FAT ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد ، در حالی که برخی از مطالعات دیگر هیچ رابطه معنی داری را گزارش نکرده اند. حتی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد لبنیات تخمیر شده مانند ماست و برخی از پنیرها می توانند نسبت به شیر یا کره دارای خاصیت محافظتی بیشتری باشند. همین تناقضات نیاز به تحقیقات دقیق تر در این زمینه را دو برابر می کند تا سیاست های تغذیه ای را بر اساس شواهد علمی تدوین کند.

پاروین میرمیران ، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتتی ، به همراه سه نفر از همکارانش از همان دانشگاه ، مطالعه ای را در زمینه مطالعه قند و لیپید در تهران انجام داده است. هدف از بررسی رابطه بین انواع مختلف لبنیات و بیماری های قلبی عروقی در جمعیت بزرگسالان ایرانی.

در این مطالعه ، محققان از مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران استفاده کردند. پس از غربالگری ، چهار بزرگسال که سابقه بیماری قلبی عروقی نداشتند انتخاب شدند و پس از آن مرحله ششم این مطالعه انجام شد. اطلاعات غذایی شرکت کنندگان از طریق پرسشنامه معتبر “فرکانس خوراک” جمع آوری شد. پرسشنامه ای که بیش از 5 نوع غذا را ثبت می کند. سپس با استفاده از مدلهای آماری ، خطر ابتلا به بیماری قلبی در رابطه با مصرف لبنیات در گروههای مختلف مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج نشان داد که طی حدود 5 سال پیگیری ، 4.3 درصد از شرکت کنندگان از بیماری قلبی عروقی رنج می برند. با این حال ، بین مصرف لبنیات (اعم از FAT بالا ، کم -FAT ، تخمیر شده یا بدون چربی) رابطه معنی داری مشاهده نشد.

خلاصه این مطالعه حاکی از آن است که برخلاف برخی از توصیه های سنتی برای کاهش مصرف لبنیات بالا به دلیل چربی اشباع ، این محصولات لزوماً خطر بیشتری برای قلبی عروقی ایجاد نمی کنند. این یافته ها ، مطابق با بسیاری از تحقیقات قبلی ، نشان می دهد که مصرف لبنیات ، صرف نظر از درصد چربی آنها ، به طور مستقیم با بیماری های قلبی ارتباط ندارد.

اهمیت این نتایج این است که می تواند دیدگاه های مشترک را در توصیه های رژیم غذایی تغییر دهد. بررسی مطالعات جهانی نشان می دهد که مصرف روزانه حدود 5 گرم لبنیات نه تنها با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی همراه است ، بلکه در برخی موارد ، مانند ماست یا پنیر ، حتی مزایایی نیز گزارش شده است. لازم به ذکر است که تفاوت در نتایج تحقیقات مختلف ممکن است به دلیل تفاوت ژنتیکی جمعیت ، نحوه پردازش لبنیات ، غنی سازی آنها با ویتامین D یا حتی تعاریف متفاوت از “FAT بالا” و “کم چربی” در کشورهای مختلف باشد.

از طرف دیگر ، برخی از ترکیبات موجود در لبنیات مانند پروتئین می توانند اثرات مثبت خاصی بر سلامت قلب داشته باشند. این امر باعث شده است كه بسیاری از متخصصان نشان دهند كه تمرکز توصیه های غذایی از كاهش چربی لبنی به كیفیت رژیم غذایی و تنوع در مصرف مواد غذایی است.

نتایج این مطالعه جالب در مجله اپیدمیولوژی ایران منتشر شده است. این ژورنال وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن اپیدمیولوژیست های ایران است و تحقیقات معتبری را در زمینه بهداشت عمومی و بیماریهای مشترک منتشر می کند.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا