سلامت خانواده

چربی هایی که برای بیماران مبتلا به کبد چرب مفید هستند

نهایی بههانی: دکتر امیر علی سهرابرپور ، متخصص بیماریهای دستگاه گوارش و کبد ، می گوید: درمان اصلی بیماری کبد دستیابی به وزن مناسب از طریق رژیم غذایی و فعالیت بدنی است.

کاهش حتی 2 ٪ از وزن بدن می تواند چربی موجود در کبد را کاهش داده و وزن بدن را حدود 2 ٪ کاهش داده و احتمال آسیب به سلول های کبد را کاهش دهد. کبد با کاهش وزن می تواند کاملاً از بین برود. در افرادی که به سلولهای کبد سالم آسیب رسانده و فیبروز کبد خفیف تا متوسط ​​دارند ، کاهش وزن می تواند فیبروز کبد را تسکین دهد و علاوه بر از بین بردن چربی از کبد ، سلامت کامل را به کبد بازگرداند. توجه داشته باشید که برای کاهش وزن عجله ندارید. نیمی از یک کیلو کاهش وزن در هفته کافی است. کاهش سریع وزن ممکن است اوضاع را بدتر کند.

رژیم و چربی مناسب برای کبد چرب

یک رژیم غذایی مدیترانه ای که شامل چربی های سالم ، آنتی اکسیدان ها و کربوهیدرات های پیچیده است می تواند به کاهش چربی در کبد کمک کند. واقعیت این است که بیشترین چربی بیماران کبد دارای بیماری به نام “مقاومت به انسولین” هستند. یعنی بدن آنها انسولین را ایجاد می کند اما نمی تواند از آن به خوبی استفاده کند ، و در نتیجه گلوکز در خون آنها تجمع می یابد و کبد را به چربی تبدیل می کند و آن را ذخیره می کند. برخی از چربی های رژیم غذایی می توانند به بدن بهتر از انسولین کمک کنند تا سلولهای بدن بتوانند گلوکز را جذب کنند و دیگر نیازی به ساخت و ذخیره چربی ندارند. اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی ، روغن ماهی ، روغنهای گیاهی ، گردو ، دانه کتان ، روغن بذر کتان ، سبزیجات برگ و زیتون از جمله چربی های مفید افراد مبتلا به کبد چرب است.

ویتامین D و پتاسیم را پیدا کنید

سطح پایین ویتامین D می تواند در انواع شدید کبد کبد دخیل باشد. این ویتامین را از طریق نور خورشید و لبنیات کم آب تهیه کنید. سطح پایین پتاسیم نیز ممکن است با بیماری کبد غیر الکلی همراه باشد. ماهی هایی مانند ماهی قزل آلا منبع خوبی از پتاسیم هستند. پتاسیم همچنین دارای سبزیجات مانند کلم بروکلی ، گوجه فرنگی ، نخود فرنگی ، سیب زمینی شیرین و میوه هایی مانند موز ، کیوی و زردآلو است. تحقیقات اخیر نشان داده است که در یک فرد مبتلا به کبد ، حتی مقادیر کمی الکل خطرناک است و یک عامل بسیار مهم در ایجاد و تشدید کبد چرب و تبدیل آن به سیروز و سرطان کبد است.

ورزش های پیشنهادی

ورزش هوازی می تواند چربی کبد را کاهش دهد. مقاومت و تمرینات قدرتی مانند وزنه برداری همچنین می تواند بیماری کبد چرب را بهبود بخشد. حداقل 2 روز در هفته ، هر بار 2 تا 5 دقیقه یا بیشتر تمرینات هوازی انجام دهید یا تمرین قدرت متوسط ​​را 2 روز در هفته هدف قرار دهید. مطالعات نشان داده است که حتی اگر روزانه نیم ساعت قدم بزنید ، بهتر است هیچ فعالیتی نداشته باشید.

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا