سلامت خانواده

چرا پرستاران مشکل حقوقی دارند – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا افشانی افزود: مشاوره پزشکی یکی دیگر از مشکلات رایج حقوقی پرستاران است. پرستاران دستور داده شده توسط مشاور مانند جراحی، دارو، بیهوشی و … را انجام می دهند، در این میان اگر برای بیمار اتفاقی بیفتد و شکایت کند، از پرستار سوال می شود. به این دلیل که پزشک معالج مشاوره را تایید نکرده و پرستار آن را اجرا کرده است و این اشتباه است.

وی درباره شایع ترین پرونده های حقوقی پرستاران گفت: یکی از شایع ترین پرونده های حقوقی سقوط از تخت است. ما این موضوع را زیاد داریم، به خصوص در بخش های خاص.

افشانی ادامه داد: از طرفی ما معیارهای خاصی داریم که پرستار باید رعایت کند. این معیارهای خاص بر اساس استانداردهای پرستاری مانند آموزش اولیه به بیمار در همان ابتدای بستری، ارائه تسهیلات ویژه مانند زنگ اخبار و نرده های بلند کنار تخت است. هر زمان که بیمار می خواهد از تخت بلند شود باید پرستار را صدا بزند یا زنگ را فشار دهد و بدون اجازه پرستار ترک نکند.

وی افزود: همانطور که می دانید به ویژه در شیفت شب با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه هستیم به همین دلیل گاهی شاهد خدمت رسانی دو پرستار به 4 یا 6 یا حتی گاهی 8 بیمار در بخش های ویژه هستیم که این کار استاندارد نیست. .

افشانی تصریح کرد: به عنوان مثال اگر یک پرستار بخواهد استراحت کند یا چای بنوشد، یک نفر باید از هشت بیمار مراقبت کند. در حالی که در استاندارد بین المللی استاندارد پرستار به بیمار در ICU 1 به 1 و در CCU 2 پرستار به ازای هر بیمار است و متاسفانه در بسیاری از بیمارستان ها این استاندارد رعایت نمی شود و بسیاری از CC ها یوها به ازای هر چهار یا پنج بیمار یک پرستار وجود دارد.

وی گفت: وقتی پرستار حتی در یک بخش عادی سرپرستی یک بیمار را بر عهده دارد، نمی تواند همزمان از بیمار دیگری مراقبت کند و بیمار دیگری که ممکن است مسن باشد و مثلاً الف سقوط اگر بخواهند از تخت پایین بیایند، اگر روی زمین بیفتد یا اتفاقی برایش بیفتد، ممکن است از پرستار شکایت شود، در حالی که به دلیل کمبود نیرو، پرستار در آن زمان از بیمار دیگری مراقبت می کرد. اما پرستار محکوم خواهد شد.

توصیه های مهم به پرستاران

نماینده سازمان نظام پرستاری در هیات عالی انتظامی سازمان نظام پزشکی گفت: اگر سرپرست با کمبود نیرو مواجه است باید به شهردار خود نامه بدهد که با کمبود نیرو مواجه است. در این صورت اگر برای بیماران تحت مراقبت او اتفاقی بیفتد مسئولیتی متوجه او و همکارانش نخواهد بود. همه ناظران باید این کار را انجام دهند زیرا اکنون همه بخش ها کم کار هستند.

افشانی تصریح کرد: اگر سوپروایزر این نامه را بدهد و اتفاقی برای بیمار بیفتد از آن به بعد مسئولیت بر عهده مسئول فنی است و او پاسخگو است. البته مترو و مسئول فنی هم نباید منتظر بمانند که با توجه به سلسله مراتب خود به مقامات بالاتر خود نیز اطلاع دهند.

نماینده سازمان نظام پرستاری در کمیسیون عالی رسیدگی به تخلفات سازمان نظام پزشکی ادامه داد: وقتی خدای ناکرده اتفاقی بیفتد مدرکی ارائه می شود و فرد می تواند ادعا کند که نیروی انسانی کافی و بالادستی ندارد. مدیران موظف به تأمین نیروی انسانی بودند». .

وی تاکید کرد: توصیه من این است که با توجه به کمبود نیروی انسانی که در همه ادارات شاهد هستیم، ناظران همه ادارات به ویژه ادارات ویژه این نامه را بنویسند.

افشانی گفت: رعایت نکردن پروتکل ها از دیگر مسائل رایج حقوقی در اورژانس است. به خصوص زمانی که به بیمار دارو تزریق می شود. در این زمینه پروتکل های خاصی داریم که باید رعایت شود. در بسیاری از مواقع به دلیل شلوغی بخش، پرستاران این پروتکل ها را رعایت نمی کنند و ممکن است بیمار دچار ایست قلبی تنفسی شود، گاهی اوقات تشنج رخ می دهد و به دلیل رعایت نکردن پروتکل ممکن است از تخت بیفتیم.

نماینده سازمان نظام پرستاری در هیات عالی انتظامی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: زمانی که به بیمار دارو تزریق می شود باید تمام اصول ایمنی بیمار رعایت شود تا اگر بیمار پس از تزریق دچار تشنج شد، حادثه دیگری رخ دهد. با بالا نگه داشتن نرده کنار تخت می توان از آن جلوگیری کرد. .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا