چرا “نان سبوس دار” بهتر از “نان سفید” است؟
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، زهرا پوراحمد; کارشناس اداره کل فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو با اشاره به تفاوت نان سبوس دار با نان سفید بر مصرف نان سبوس دار تاکید کرد.
وی تصریح کرد: نان سفید فاقد سبوس و جوانه گندم است و به همین دلیل از نظر ویتامین های گروه B بسیار ضعیف است. مصرف این نوع نان می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش داده و با ایجاد سیری کوتاه مدت منجر به گرسنگی زودرس شود. همچنین ارزش غذایی کم نان سفید می تواند به افزایش وزن و چاقی کمک کند.
این کارشناس سازمان غذا و دارو افزود: از سوی دیگر نان سبوس دار که با حفظ سبوس و جوانه گندم تولید می شود سرشار از ویتامین های گروه B و مواد مغذی است. این نان به کنترل قند خون کمک می کند، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد و حتی می تواند از حملات قلبی و سکته جلوگیری کند. مصرف نان سبوس دار مقاومت بدن را در برابر بیماری های مزمن به ویژه سرطان افزایش می دهد.
پوراحمد خاطرنشان کرد: نان سبوس دار به دلیل داشتن فیبر و مواد مغذی رنگ تیره تری نسبت به نان سفید دارد.
وی تاکید کرد: مصرف نان سبوس دار گامی موثر در ارتقای سلامت فردی و پیشگیری از بیماری های مزمن است. استفاده از محصولات غلات کامل باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا جامعه سالم تری داشته باشیم.
این کارشناس سازمان غذا و دارو از مردم خواست با انتخاب آگاهانه محصولات غذایی به سلامت فردی و اجتماعی کمک کنند.