چرا مصرف شیر مادر برای نوزادان ضروری است؟/فواید شیر مادر برای رشد و سلامتی شیرخوار

دکتر محمد تورکمن به مناسبت روز جهانی شیردهی به خبرگزاری Tasnim گفت ، با اشاره به فواید شیر مادر برای سلامت نوزادان: اولین و مهمترین مزیت شیر مادر این است که همیشه در دسترس است ، نیازی به تهیه ، گرم یا خنک کننده نیست و ترکیب آن کاملاً متعادل است. یعنی میزان کربوهیدرات ها ، پروتئین ، چربی ، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز به طور کامل و مناسب یافت می شود. شیر مادر نیز اقتصادی تر از شیر خشک است.
وی افزود: “نکته مهم دیگر این است که شیر مادر برای هر کودک خاص تنظیم شده است ؛ یعنی ترکیب شیر بسته به سن ، وزن هنگام تولد و سلامتی کودک متفاوت است. به عنوان مثال ، شیر تولید شده برای کودک نارس دارای مواد معدنی و مواد مغذی بیشتری است که برای رشد و بهبود کودک مناسب تر است. حتی ترکیب شیر مادر می تواند برای هفته ها و ماه ها از نظر سن و سال خود را تغییر دهد.
از دیگر فواید شیر مادر می توان به کاهش چشمگیر بیماری ها اشاره کرد. نوزادان شیردهی احتمال ابتلا به عفونت های تنفسی ، ریه و ادرار و اسهال و استفراغ را دارند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این نوزادان بینایی و شنوایی بهتری دارند.
متخصص دانشگاه علوم پزشکی Baqiyatallah گفت: شیر مادر دارای موادی است که به رشد و عملکرد مغز و بینایی کمک می کند. مانند اسیدهای چرب زنجیره ای بالا و امگا -3 و امگا -6 ، که برای تکامل مغز و شبکیه ضروری هستند. این ترکیبات به اندازه کافی در شیر مادر وجود دارند ، در حالی که باید در شیر خشک اضافه شود.
این متخصص گفت که در طولانی مدت ، نوزادانی که شیردهی دارند ، کمتر احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، چاقی و حتی برخی از سرطان ها و دیابت ها را دارند.
یکی از اعضای دانشگاه علوم پزشکی Baqiyatallah ، با بیان اینکه شیر مادر فقط ترکیبی از چربی ، قند و پروتئین نیست ، توضیح داد: شیر مادر حاوی سلولهای زنده مانند برخی از گلبول های خون سفید (ماکروفاژها ، نوتروفیل ها و لنفوسیت ها) ، لنفوسیت های T و B است که در شیردهی و شیردهی درگیر هستند. شیر مادر همچنین حاوی IGA و IgG است که از بدن مادر به کودک منتقل می شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
ترکمن با اشاره به اثرات مفید شیر مادر بر سیستم دستگاه گوارش کودک ، گفت: “سینه حاوی پره ای است که به رشد میکروب های روده مفید (پروبیوتیک) کمک می کند و از رشد میکروب های مضر جلوگیری می کند.” این تعادل میکروبی نقش مهمی در سلامت دستگاه گوارش و ایمنی کودک دارد.
پایان پیام/